5-daagse tour woestijn & Marrakech

Overzicht:

5-daagse tour vanuit Marrakech is een van de grootste woestijnreizen in Marrakech die we aanbieden, het is de beste optie voor de reizigers die veel tijd in Marokko hebben en die de lange afstanden tussen Marrakech en Merzouga willen verbreken en meer tijd willen doorbrengen op elke locatie die ze gaan bezoeken. De overvloedige tijd op deze 5 dagen van Marrakech naar de woestijn van Merzouga stelt je in staat om een ​​geweldige tour te maken door het hoge Atlasgebergte door authentieke berberdorpen, canyons, palmbossen, groene valleien, oude eeuwenoude kasba’s en zonder twijfel de Sahara woestijn van Erg Chebbi, waar je een kameeltocht door Marokko zult ervaren. De perfecte 5-daagse reisroute Marrakesh geeft ook de kans om de Berber-nomadenfamilies te bezoeken, een glas muntthee te drinken en te leren over hun manier van leven onder hun tent voor degenen die het echte Marokko willen ontdekken.
5-daagse tour vanuit Marrakech
* Duur: 5 dagen / 4 nachten
* Vertrektijd: 8/9 uur
* Startpunt: uw hotel / riad in Marrakech
* Eindpunt: uw hotel / riad in Marrakech
Hoogtepunten:
* Steek hoge en anti-atlasbergen over
* Prachtig uitzicht en panorama’s
* Authentieke Berberdorpen
* Ait ben Haddou Kasbah
* Dades Valley
* Todra-kloof
* Ervaar kameeltrekking
* Overnachting in Nomadisch kamp
* Geniet van het kijken naar de sterrenhemel
* Prachtige zonsopgang en zonsondergang in de woestijn
* Berber-nomadenfamilies
* Draa-vallei
Reisplan: 5-daagse tour vanuit Marrakech

Routebeschrijving:

DAG 1: Marrakech - Tizi n'Tichka - Ait Ben Haddou - Ouarzazate - Dades Gorges

Na het ontbijt haalt onze lokale chauffeur je om 08.30 uur op van je hotel / riad in Marrakesh en begint je 5-daagse tour vanuit Marrakesh richting de Dades-vallei, via de Tizi-N-Tichka-pas op 2260 m hoog boven de zee niveau in het Hoge Atlasgebergte. We zullen genieten van de schilderachtige weg in de bergen, we zullen prachtige landschappen met verschillende kleuren bewonderen, we passeren zoveel authentieke Berberdorpen op weg naar Ouarzazatte om Taourirt Kasbah te bezoeken, een van de meest spectaculaire ksars in Marokko en Oscar-filmstudio’s dan zullen we hebben lunch hier. De volgende plek om te bezoeken is de Rozenvallei die door het grote palmbos van Skoura loopt, een prachtige plek om het landschap en de talrijke kasba’s die in de omgeving zijn gebouwd te aanschouwen. In deze vallei worden damascenes rozen gekweekt voor cosmetisch gebruik, zoals het gewaardeerde rozenwater. Het Rozenfestival wordt hier jaarlijks in mei gehouden, het is een belangrijk museum voor de Marokkaanse cultuur. We gaan verder naar Dades Valley waar we de nacht zullen doorbrengen in een hotel met uitzicht op de vallei.

DAG 2: Dades Gorges - Boumlane - Tinghir - Merzouga

Na het ontbijt in het hotel vertrekken onze 5-daagse woestijntours in Marrakech naar de Todra-kloof, de berberdorpen zijn verspreid langs de weg passeren door Tinghir we stoppen om de prachtige Todra-vallei vol met palmbomen te bewonderen voordat we aankomen bij Todra Gorges die momenteel een van de meest populaire rotsklimbestemmingen in Marokko hier zullen we een korte wandeling maken door de grijze en roze hoge canyons die 300 m kunnen bereiken, daarna gaan we naar Tinjdad en Touroug waar we lunchen en vervolgens naar Erfoud, waar we de begin Saharaanse oase van Tafilalet daarna vervolgen we onze weg naar Merzouga en majestueuze Erg Chebbi-duinen.Vanaf hier maak je een kameelrit van ongeveer anderhalf uur om bij je Nomadische berbertenten te komen tijdens de trek, je zult halverwege een pauze nemen van de duinen om naar de zonsondergang te kijken, probeer sandboarden als dat een activiteit is waarin je geïnteresseerd bent, maak foto’s en geniet van het landschap … nadat de zon ondergaat, ga je verder naar het kamp waar je wilt Ik word verwelkomd met een glas muntthee, diner, kampvuur, muziekfeest en overnachting in Berberkamp Merzouga.

DAG 3: Merzouga - Erg Chebbi - Merzouga

Na het ontbijt in je hotel beginnen we aan onze Merzouga-excursie om verschillende en interessante locaties rond Erg Chebbi-duinen te verkennen.We bezoeken Hassi-labied-oase om het irrigatiekanaal en landlandbouw te zien, we gaan naar het zuiden naar het seizoensgebonden Dayt Sriji-meer ( als er water in zit) gaan we verder naar het dorp Khamlia als je geïnteresseerd bent om te luisteren naar de gnawa-muziek van de donkere huidsmensen die meer dan honderd jaar geleden als immigratie naar Marokko werden gebracht en ze werkten als slaven … daarna ik ga verder naar de mijnen van M’ifis ondanks de toeristische Merzouga-woestijn het is ook beroemd om de meneralen en fossielen tijdens onze Merzouga 4×4-woestijntour. in de Sahara drinken we een glas muntthee en leren we over het leven in de woestijn … we stoppen bij verschillende panoramische uitzichten om van het landschap te genieten en foto’s te maken van de bezienswaardigheden … na de lunch in een plaatselijk restaurant we zullen c ome terug naar het dorp. Vrije middag, diner en overnachting in hotel / riad in Merzouga.

DAG 4: Merzouga - Nkoub - Draa-vallei - Agdez - Ouarzazate

De volgende dag, na een gezond ontbijt in het hotel, ontmoet je je chauffeur en reis je naar Ouarzazate terwijl je door Rissani rijdt om de wekelijkse traditionele markt te bezoeken als we het geluk hebben hier te zijn op een van de dagen van de markt (zondag, dinsdag en donderdag) daarna rijden we door dor, pre-woestijnachtig gebied waar we typische acaciabomen van dit landschap zullen zien. Op weg naar de Draa-vallei maken we enkele stops om het prachtige uitzicht op de rivier te bewonderen die zijn naam geeft aan de vallei. Het is de langste rivier van Marokko. Onze 5-daagse woestijnreis door Marrakech gaat verder richting Ouarzazate en steekt de Anti-Atlas over. We hebben wat vrije tijd voor de lunch in de stad en ’s middags vervolgen we onze reis naar Ouarzazate, aankomst in de late namiddag / avond, diner en overnachting in het hotel.

DAG 5: Ouarzazate - Fint Oasis - Marrakech

Na het ontbijt in uw hotel in Ouar, rijden we naar de ksar (versterkte dorp) van Ait ben Haddou, de beroemde Kasbah die in 1986 door UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen. Er zijn op deze spectaculaire plek talloze films opgenomen, waaronder Gladiator, Obelix, The Mummie, het juweel van de Nijl, de Sahara met Penélope Cruz… enz. Voordat we door Tizi n’Tichka reizen en onderweg stoppen om te genieten van het geweldige uitzicht op deze bergen en authentieke berberdorpen, lunch in een restaurant in het midden van de Atlas. dan gaan we verder naar Marrakech, aankomst in de middag en eindigen we onze 5-daagse tour vanuit Marrakech.

DAG 6: TRANSFER NAAR LUCHTHAVEN - VERTREK

Na het ontbijt gaan we vandaag naar Marrakech, rechtstreeks naar de luchthaven.

Transport (indien relevant): privétransfer – 90 minuten

Kosten:

De prijs is inclusief:
* U wordt opgehaald en afgezet bij uw hotel
* Tour in airconditioning voertuig A / C
* Chauffeur / Engelssprekende gids
* 3 nachten verblijf in een privékamer in hotel / riad (inclusief diner en ontbijt)
* 1 nacht verblijf in privétent in woestijnkamp (inclusief diner en ontbijt)
* Kameeltrekking
* Flessen water voor tocht door de woestijn
* Marokkaanse muntthee in het kamp
* Sandboarden in de duinen (als je interesse hebt)
* Brandstof
* Bezoek onderweg enkele interessante plaatsen
De prijs is exclusief:
* Lunches
* Drankjes
* Toegang tot monumenten (optioneel)

Aanvullende informatie:
* Vegetarische opties zijn beschikbaar, laat het ons op verzoek weten
* Bevestiging zal worden ontvangen op het moment van boeking

Prijs: 1100 € per persoon voor een groep van 5 mensen
– vanaf 5 personen 950 € per persoon.
Prijs op aanvraag voor 2 personen.