9-daagse tour vanuit Casablanca

Overzicht:

9-daagse tour vanuit Casablanca om het beste van Marokko te ontdekken vanuit de historische stad Fes, het Atlasgebergte, de magische Sahara-woestijn, palmbossen, valleien, kloven, oude eeuwenoude kasba’s, het indrukwekkende hoge atlasgebergte … en tot slot de rode stad Marrakech  .  Onze privétour door Marokko is ideaal voor mensen die een combinatie van verschillende mooie bestemmingen in Marokko willen bezoeken.
9-daagse tour vanuit Casablanca
* Duur: 9 dagen / 8 nachten
* Vertrektijd: 8/9 uur
* Startpunt: uw hotel / luchthaven / haven in Casablanca
* Eindpunt: luchthaven van Marrakech
Hoogtepunten:
* Keizerlijke steden
* Oude historische stad Fes
* Steek hoge en middelste atlasbergen over
* Prachtig uitzicht en panorama’s
* Authentieke Berberdorpen
* Ait ben Haddou Kasbah
* Dades Valley
* Todra-kloof
* Ervaar kameeltrekking
* Overnachting in Nomadisch kamp
* Geniet van het kijken naar de sterrenhemel
* Rode stad Marrakech
* Prachtige zonsopgang en zonsondergang in de woestijn
* Berber-nomadenfamilies
* Draa-vallei

Routebeschrijving:

DAG 1: Casablanca en rijden naar Fes

We halen je op van het vliegveld en rijden rechtstreeks naar Fes terwijl je geniet van het uitzicht op de vruchtbare landen van Rabat en de stad Meknes, totdat je aankomt in je riad in Fes waar je de nacht zult doorbrengen en een traditioneel diner zult hebben.

DAG 2: Fes Rondleiding

Na het ontbijt in je riad, begin je met het verkennen van de oudste stad van Marokko, wandelend door de steegjes en kleine straatjes.  Ons bezoek begint met een bezoek aan de poort van het Koninklijk Paleis, de Joodse wijk, de eerste Mellah ooit gebouwd in Marokko, gebouwd in de 14e eeuw.  We zullen ervoor zorgen dat u alle sites met cultureel en historisch belang bezoekt, waaronder de beroemde Al Qaraouine-universiteit, de oudste ter wereld, de leerlooierijen en het Moulay Idriss-mausoleum.  Na de lunch bezoek je de tegelscoöperatie en ervaar je een prachtig panoramisch uitzicht over de hele medina van Fes. Overnachting in dezelfde riad.

DAG 3: Fes - Ifrane - Azrou - Ziz-vallei - Merzouga

Na het ontbijt verlaat u Fes en reist u richting Merzouga via Midlet en de Ziz-vallei.  Vandaag reis je via de stad Ifrane, een prachtig bergdorp genaamd het Zwitserland van Marokko.  Hier stop je ook bij het cederbos in het middelste Atlasgebergte.  Tijdens deze reis ervaar je een glimp van de Midden-Atlas en het Hoge Atlasgebergte en stop je bij Azrou, een Berberdorp midden in het beroemde cederbos, het grootste in Marokko – waar je de kans krijgt om de Barbarijse apen te zien.  Daarna gaat uw reis verder naar Midelt langs de prachtige heuvels en bergen van de Atlas.  Na de lunch in Midelt reis je door de fascinerende Tizi Ntalghamt-pas en de spectaculaire Ziz-kloof, met uitzicht op het Hoge Atlas-plateau en zie je hoe het landschap verandert om hints van de woestijn te onthullen als je de provincie van het zuiden nadert  -oost Errachidia stad.  Daarna reis je langs de fantastische Ziz-vallei en stop je voor een panoramisch uitzicht onderweg naar Erfoud en Rissani.  Als u ’s middags in Merzouga aankomt, wordt u verwelkomd met een glas muntthee voordat u incheckt in uw riad. (HB)

DAG 4: Merzouga - Sahara Desert - Kameeltrekking

Na het ontbijt in je riad kun je een kleine verkenning van de omgeving maken voordat je aan je kameelrit begint;  Je bezoekt de Gnawa-mensen – oorspronkelijk afkomstig uit Mali, Senegal en Soedan – in hun dorp Khamlia, waar je meer te weten komt over hun muziek en hun levensstijl.  later zullen we door het woestijngebied rijden om nomadenfamilies te ontmoeten om hun manier van leven te verkennen. Vandaag is onze lunch een traditionele berbermaaltijd (berberpizza).  je hebt ook de mogelijkheid om de oude stad Rissani te bezoeken – de stichting van de Alaouite-dynastie – de huidige heersende koninklijke familie in Marokko.  Rissani is omgeven door ongeveer 360 ksar (een versterkt dorp met veel torens) en heeft een grote souk (een open markt), die drie keer per week wordt gehouden.  Ooit Sijilmassa genoemd, was dit de ontmoetingsplaats voor de zoutkaravanen, afkomstig uit Tombouctou in Mali.  Hier loop je door de souk en verkoop je kruiden, groenten en kleding.  Rijd terug naar het dorp Merzouga.  In de namiddag rijd je op je kameel, begeleid door een ervaren kameelman om te ontdekken wat verborgen is in het midden van de hoogste zandduinen van Marokko.  Het diner wordt geserveerd voor de tent waar je de nacht doorbrengt.

DAG 5: Merzouga-woestijn - Todra-kloven - Dades-vallei

In de ochtend van de 5e dag van onze 9-daagse tour vanuit Casablanca.  Je kameelgids maakt je vroeg in de ochtend wakker om te kijken naar wat misschien wel de beste zonsopgang van je leven is. Je zult vredig op een kameel terugtrekken naar het dorp Merzouga. Onderweg kon je de unieke schoonheid van de spectaculaire Erg Chebbi-zandduinen waarderen – veranderend met het licht naarmate de dag vordert.  Na het ontbijt en een warme douche in de riad vertrek je naar de Rissani-, Tinghir- en Todra-kloven – de hoogste, smalste kloven van Marokko.  Na de lunch in het hart van de kloof rijden we door de Dades Valley, waar je de majestueuze zandkastelen en de verbazingwekkende rotsformaties zult zien die bekend staan ​​als “apen tenen”.  Overnachting in een chique pension met uitzicht op de Dades-vallei met diner en ontbijt.

DAG 6: Dades Valley - Ouarzazate - Ait Ben Haddou - Marrakech

Onze 9-daagse tour vanuit Casablanca gaat verder na het ontbijt en je begint te reizen door de Dades-vallei naar Ouarzazate en vervolgens naar Marrakech.  De route door de Dades-vallei wordt de weg van de duizend Kasbahs genoemd en biedt talloze mogelijkheden om enkele van je beste fotografische opnamen van de reis te maken.  Je stopt bij Kalaat Mgouna, het centrum van de rozenvallei, waar je de mogelijkheid hebt om de coöperatie voor de rozen te bezoeken om het rozenwater te kopen, waardoor je linnen lang na je reis lekker ruikt. Vervolg uw weg naar Marrakech via de Ait Ben Haddou Kasbah. Gebouwd door Et Hami El Glaoui, een van de laatste Berberse stamhoofden in de 19e eeuw, is de Kasbah nu een huis van veel Glaoui-mensen.  Je reis gaat verder door de majestueuze Tizi n’Tichka-pas (2260 m) over het Hoge Atlasgebergte, waar je de gelegenheid krijgt om het productieproces van de arganolie – die alleen in Marokko bestaat – te ontdekken door Berbervrouwen in hun coöperatie,  voordat u aankomt bij uw overnachting in Marrakech.

DAG 7: Rondleiding door Marrakesh

Na het ontbijt in de riad kun je beginnen met het verkennen van Marrakech “de rode stad van Marokko”.  We zullen ervoor zorgen dat u de belangrijkste bezienswaardigheden van historisch en cultureel belang ziet, waaronder de Majorelle-tuinen, de Koutoubia-toren, de Saadian-graven en het Bahia-paleis.  Na de lunch in een restaurant vlakbij het plein, loop je door de souks en bekijk je honderden ambachten.  In de middag heb je wat vrije tijd om je zelf af te vragen wat de andere delen van de stad zijn.

DAG 8: Vrije dag in Marrakech

De 8e dag van de privétour van 9 dagen vanuit Casablanca. Je hebt de mogelijkheid om een ​​dag naar Essaouira te gaan of gewoon een dagje ontspannen in Marrakech.

DAG 9: Transfer naar de luchthaven

Dit is de laatste dag van Marokko in 9 dagen avontuur waarbij je rechtstreeks naar de luchthaven wordt gebracht.

Kosten:

De prijs is inclusief:
* Je wordt opgehaald en afgezet bij je hotels
* Luchthaven transfer
* Tour in airconditioning voertuig A / C
* Chauffeur / Engelssprekende gids
* 7 nachten verblijf in een privékamer in hotel / riad (inclusief diner en ontbijt)
* 1 nacht verblijf in privétent in woestijnkamp (inclusief diner en ontbijt)
* Begeleide stadstour door Fes met lokale gids
* Begeleide stadstour door Marrakesh met lokale gids
* Kameeltrekking
* Flessen water voor tocht door de woestijn
* Marokkaanse muntthee in het kamp
* Sandboarden in de duinen (als je interesse hebt)
* Brandstof
* Bezoek onderweg enkele interessante plaatsen
De prijs is exclusief:
* Lunches
* Drankjes
* Diners in Marrakech
* Toegang tot monumenten (optioneel)
Aanvullende informatie :
* Vegetarische opties zijn beschikbaar, laat het ons op verzoek weten
* Bevestiging zal worden ontvangen op het moment van boeking

Prijs: 1200 € per persoon, groep van 5 personen
– Meer dan 5 personen 1150 € per persoon.