Christmas shopping in Marrakech
(maar ook nog wat leuke dingen zien)

10-15 december 2023 - 9 personen

Christmas shopping in Marrakech

In Marrakech kun je eindeloos winkelen of eigenlijk Souk shoppen. De deels overdekte markt in de oude straatjes van de medina hebben een hele grote aantrekkingskracht. Op het eerste gezicht lijkt het of er overal hetzelfde verkocht wordt…. Maar dat is zeker niet waar.

Het is niet gemakkelijk om de weg te onthouden in de Souk maar dat is niet erg want juist het dwalen en jezelf verliezen in de straatjes is iets magisch….. Het is zo anders dan dat wij gewend zijn. Zo’n leuke beleving.
Ik wil jullie graag meenemen en de fijne plekjes wijzen. Ik weet zeker dat jullie het zelf ook kunnen aan het einde van de week……
De verscheidenheid van wat er in de Souk allemaal te koop is is zo enorm…. En je weet zeker dat je 1⁄3 van de prijs betaald als je het daar koopt ipv in Nederland. Ik ben er om je te helpen met dit leuke fenomeen van de prijs bepalen zonder prijskaartje…….
Maar ik zou het jammer vinden als je alleen maar geshopt hebt als je in Marrakech bent geweest daarom heb ik een klein maar fijn programma gemaakt. Het zijn een paar leuke highlights uit mijn reizen die ik normaal organiseer.

heerlijke dagen in de Medina van Marrakech.... En zelfs een bezoekje aan de bekende Majorelle Garden en lunch in de nieuwe stad.

Dag 1: Na aankomst drinken we samen een drankje in de Riad waarna we de kamers indelen
Dag 2:
Wandeling door de souk, lunch op een fijne plek, souk, diner in de riad
Dag 3: Bezoek artisans, tapijten souk, shoppen, lunch op magisch plekje, shoppen, diner in de riad
Dag 4: Fietsen, Majorelle garden (shoppen daar), Lunch in de nieuwe stad, vrije tijd, Pizza in de riad of zelf uit eten waar je maar wil
Dag 5: Vrije dag voordat we aan het einde van de middag weer vertrekken. Shoppen? Hamam? Museum? je mag het lekker zelf weten. Ik ben er om je te helpen kiezen!!!

Verblijf in de oude Medina

Onze prachtige riad (hotel) ligt in de oude Medina die op de Unesco lijst staat. We hebben de hele riad voor onszelf. En het bijzondere is dat wij ons gewoon tussen de bewoners begeven, zo krijgen we het dagelijks leven zo mooi mee.
De kamers delen we met elkaar (aparte bedden). De riad zal onze veilige thuishaven zijn voor deze dagen.

OVER DE REISLEIDERS: ECHT EN PUUR MAROKKO

Caroline en Jalil zijn er om je de verwonderingen van Marokko te laten zien. Caroline heeft Liefde voor Marokko gestart om de schoonheid en liefde van het land over te dragen. Haar enthousiasme over dit bijzondere land is zo inspirerend!

Jalil woont en leeft in Marokko en is professionele reisleider. Hij komt zelf uit het Atlas gebergte en woont nu in Marrakech. 

Wat biedt deze reis jou?

Met deze Low budget trip is toch alles in detail voor je verzorgd. Boek enkel een vlucht* en geniet van de maximale dagen door de gunstige vliegtijden voor € 795,- pp (in een keer betalen bij boeken)

Inbegrepen:

 • 4 nachten in een luxe riad met eigen badkamer, zwembadje in de courtyard, dakterras, luxe keuken, salon en haardkamer op het dakterras. Een fijne plek om te zijn!
 • Transfers naar de luchthaven
 • Uitgebreid ontbijtbuffet, gezonde lunches (in de stad) en diners (in de riad)
 • Fietstour door de Medina en nieuwe stad
 • Bezoek aan Majorelle garden en de leuke winkels daar
 • Persoonlijke hulp bij het shoppen in de souk
 • Water op de kamer
 • Koffie en thee in de riad
 • Belasting, garantiefonds en fooien
 • Prive kok

Niet inbegrepen:

 • De vlucht (als je snel boekt rond de 135€)
 • Andere drankjes dan water en thee
 • Reis en annuleringsverzekering
 • Invulling vrije dag en middag
 

ONZE RETREATS EN CORONA: VEILIG REIZEN

We kunnen ons voorstellen dat de recente ontwikkelingen rondom Corona je doen twijfelen aan het boeken van deze reis. We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis. Bij Transavia kun je kiezen voor een ticket die verzetbaar is. (tegen een kleine meerprijs) 
Met deze maatregelen en flexibiliteit kunnen we in het ergste geval onze trip verzetten naar een later moment.

testimonials

Het reisschema

Christmas shopping in Marrakech | Maandag 11 december – vrijdag 15 december 2023 | maximaal 9 personen

Dag 1

Nadat we zijn aangekomen wacht onze bus om ons naar de Medina te brengen.
We drinken gezellig iets samen , delen de kamers in en slapen op tijd zodat we de volgende dat lekker op tijd van start gaan….

Dag 2

Na het ontbijtbuffet maken we ons klaar om de medina en de souks te gaan verkennen! We drinken een koffie op het grote plein.

Lunchen doen we op een fijne plek midden in de medina. Het bijzondere aan de medina is dat er nog veel authentieke bewoners wonen waardoor je het dagelijkse leven zo mooi meekrijgt van de bevolking.
We zorgen dat we een beetje op tijd terug gaan. Het is een lange dag geweest. We dineren in de riad we hebben namelijk 2 eigen koks….

Dag 3

Na het uitgebreide ontbijtbuffet brengen we een bezoek aan de artisans. Het is heel bijzonder om met eigen ogen te zien hoe alles wat in de souk te koop is een klein beetje achteraf allemaal met de hand wordt gemaakt. Je hebt geen idee…… Het is mooi om te zien.

We zijn dan in de buurt van mijn lievelings tapijten riad. Een plek vol met mooie tapijten, kussens en vloerkussens. Het is een fijne plek waar je even op je gemak kunt kijken. En als je dit alles niet hoeft dan drink je er gewoon een kopje thee. Het is sowieso heel leuk om te zien.
We lunchen op een magisch plekje en gaan daarna gewoon nog even verder in de souk. De eerste dag is goed om alleen even te kijken wat er te koop is maar misschien dat je nu al een beetje weet wat je voor moois mee naar huis zou willen nemen.
We eten weer fijn in de riad en je hebt de avond lekker voor jezelf. Wees vrij om er nog even op uit te trekken!

Dag 4

Na het heerlijke ontbijt starten we op de fiets….. We maken een rondje door de medina en rijden daarna door naar de tuin van Yves Saint Laurent. In deze buurt zijn een aantal hele leuke winkels. Daar nemen we nog even de tijd voor.
Daarna stappen we weer op de fiets op weg naar ons leuke restaurant voor de lunch in de nieuwe stad.

Zo heb je best al een compleet beeld van Marrakech gekregen.
Als we de fietsen hebben ingeleverd heb je wat tijd voor jezelf.
In de avond eten we pizza in de riad maar als je het leuker vindt om buiten de deur te eten dan help ik graag met het vinden van een fijn plekje!

Dag 5

Na het ontbijt maken we vast de koffers in orde. Je hebt daarna de hele dag voor jezelf om te doen waar je zin in hebt. Je snapt de souk nu ook zelf en vaak willen mensen lekker zelf nog even op pad om de laatste schatten te scoren. Als je het winkelen al helemaal zat bent kun je ook een heerlijke hamam boeken. Of nog een mooi museum bezoeken. Ik ben er om je hierbij op weg te helpen. De lunch regelt iedereen deze dag zelf.

We zorgen ervoor dat jullie op tijd weer op de luchthaven zijn. Dan kunnen jullie daar ook altijd nog wat eten voor vertrek.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Vluchtgegevens

Heen: Maandag 11 december 2023
15:35 uur vertrek Amsterdam – 19:20 aankomst Marrakech

Terug:  Vrijdag 15 december 2022
19:30 uur vertrek Marrakech – 23:25 uur aankomst Amsterdam

De tickets zijn heel betaalbaar op dit moment!
• Mocht je iets kopen in Marrakech dan kun je dan voor de terugreis nog extra bagage kopen. Ik kan je daarbij helpen. Dat hoef je niet van tevoren te doen…..
Boek zelf je vlucht bij Transavia na groen licht van Caroline. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket.
• Boek je vlucht vanuit Amsterdam. Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden.
• Kruis aan dat je je ticket wilt kunnen verzetten! Dit kost €18,00 extra maar dan kan de reis nog verzet worden mocht dit nodig zijn.
• Er zijn geen reisbeperkingen meer voor Marokko.
• We delen de kamers.
• Liefde voor Marokko is een officiële reisorganisatie die is aangesloten bij een garantiefonds. Je hebt een PASPOORT nodig die nog een 1⁄2 jaar geldig is om naar Marokko te reizen.
• We maken een groeps app aan met alle deelnemers. Zo kunnen alle praktische vragen ook gesteld worden.