Ervaringen
van onze medereizigers

- hoe zij Marokko beleefden -

"we really met the Maroccan live"

It was the third time I had the honour to visite Marocco. I usually (prefer to) travel by myself but this trip was really ‘autre chose’.
Caroline is such an inspiring and relaxing person and Jallil brought me and us so much love and knowledge about this wonderful country. I never experienced such a beautiful relaxing group with their guidance. We saw the most beautiful places. played at impressive golf courses, really met the Maroccan live, had inspiring conversations, beautiful yoga session at the beach, laughed and realized in this beautiful energy where live is all about.. Love (for Marocco)

Sabine

Oktober 2021 – Golftrip Marrakech/Essaouira/Tagazouth
Ik heb het zo naar mijn zin gehad in Marokko en zo veel mooie momenten beleeft en bijzondere dingen gezien in zo een korte tijd. Leuke groep, gevarieerd programma, ontzettend lekker eten en tijd om even lekker tot jezelf te komen. Ik kijk dus met een heel warm gevoel terug op deze mooie reis!

Imme

Geweldige week, ben helemaal verliefd geworden op Marokko. Fijne yoga, gevarieerd programma, heerlijk gegeten en super organisatie door Caroline,  ook veel dank aan Jalil en Myrna.

Jeanine

"De perfecte balans tussen hectiek en rust"

Van de eerste tot de laatste minuut heb ik genoten! De reis was volledig verzorgd, en goed ook! De meest inspirerende plekken, waar mijn hart echt sneller van ging kloppen. Het meest lekkere eten; vers van de markt. De perfecte balans tussen hectiek en rust. Één grote verwennerij in een geweldig land! Echt een cadeau aan jezelf!

Geraldine

Marokko en Marrakesh heb ik al vaker bezocht, maar nooit heb ik zoveel van het land en de bewoners meegemaakt als tijdens de schilderreis met Caro, Jalil en Tiny. Tijdens deze reis kom je op plekken in Marokko waar je zonder Jalil nooit zou komen en mag je achter de voordeur kijken bij zijn familie.

We hebben een fantastische trip gemaakt die start in de prachtige Riad van Caro. Echt een heerlijke plek waar in iedere hoek iets moois te zien is, de verzorging is geweldig en de slaapkamers zijn heerlijk. Je kijkt je ogen uit in de Riad en ook in Marrakesh waar Caro en Jalil alle mooie plekjes weten en waarover ze je alles kunnen vertellen.

De reis naar Jalil’s geboortedorp is adembenemend, de bergen waar we door rijden zijn zo ruig en prachtig. In het dorp worden we heel lief en gastvrij ontvangen. De vrouwen willen ons heel graag laten zien hoe ze leven, hoe ze samen zijn. En ze zijn net zo nieuwsgierig naar ons als wij naar hen. We mogen met ze meekijken in hun leven, bij het brood bakken, wol spinnen en kleden weven. En ze komen graag even bij ons op de thee, heel gezellig.

Juist de afwisseling van de luxe in de Riad (en de andere luxe plekken die we bezoeken) en het intrigerende leven in het dorp is heel tof. Er wordt waar we ook zijn heerlijk voor ons gekookt en heel goed voor ons gezorgd door de liefste mensen. Als er iets omgegooid moet worden in de planning dan is dat geen probleem, alles wordt aangepakt en direct opgelost, heerlijk relaxt.

Tijdens de reis laat kunstenares Tiny ons dagelijks zien hoe ze werkt en hoe ze kijkt. Dat doet ze door onderweg te vertellen over de vormen, de composities en de kleuren die we tegen komen. Soms gaan we er echt voor zitten en dan gaan we uitwerken wat we eerder zagen of bijvoorbeeld de bloemen tekenen die we eerder plukten.

De reis was geweldig! Door de begeleiding van Caro, Jalil en Tiny, door het team dat Caro en Jalil om zich heen verzameld hebben en door de fijne groep vrouwen die mee ging.

Je kent elkaar niet en binnen de kortste keren heb je de mooiste gesprekken samen en maak je samen de tofste dingen mee.

Ik kan niet wachten om weer met ze op reis te gaan!

Liefs, Annemarie

Zo mooi hoe jij met je reizen mensen verbindt met elkaar en met het prachtige Marrakech. Ik had dat echt nodig in mijn creatieve proces. Zo’n verrijking al die lieve en creatieve mensen die weer op mijn pad zijn gekomen. Dankbaar en trots!

"Een familie reis naar de Sahara "

Om eerlijk te zijn; Marokko stond niet direct op onze shortlist als vakantieland…. totdat we kennis maken met Caroline’s “Liefde voor Marokko”. En wow!! Wat een prachtig land en wat mooie ervaring om met ons gezin door onze privé gids Jalil te worden rondgeleid in zijn land en zijn cultuur. Samen met Caroline en Jalil hebben we ons reisschema bepaald; volledig toegesneden op onze wensen en een perfecte vertaling van onze interesses.

Marokko is voor ons de vakantie van vele gezichten geworden. De ene dag verblijf je in Agafay Stone Desert en ontstaat een haast onwerkelijke duizend-en-een-nacht sfeer als het kamp ‘savonds wordt verlicht met honderden kleine olielampjes. De andere dag leidt Jalil je naar de mooiste verborgen plekken in de Souk van Marrakech en fiets je door de stad. Binnen 48 uur heb je het gevoel in twee verschillende werelden te zijn geweest.

En nog meer is dat het geval dat wanneer we van Marrakech naar Merzouga reizen….

Het ene moment rijd je door een frans berglandschap en het andere moment rijd je door de Rocky Mountains om uiteindelijk midden in de typisch rode Sahara woestijn te eindigen. En waar je de ene dag de luxe van Marokko ervaart, drink je de volgende dag thee in een grot in de bergen met een nomaden familie. Ze hebben weinig, we verstaan ze niet, maar ze delen hun thee, lachen vriendelijk en ik zie mijn kinderen verwonderd kijken… De tegenstellingen zijn groot, treffend en mooi tegelijk. Het mooie is dat Jalil de plekken kent, de taal spreekt en dat geeft deze reis zo veel extra’s.

Maar dát wilde we… vakantie en reizen; genieten en ontdekken. En dat is mooi om over na te denken in het Sahara Camp. Op een zandduin samen de zonsondergang in de woestijn te zien is magisch, de sterrenhemel ‘snachts zo niet nog mooier. Aan de ene kant de haast magische sfeer en comfort van het kamp en aan de andere kant de verlaten eindeloze zandduinen. Voor ons genieten.

Wat een heerlijke vakantie en wat een mooie reis. Onverwacht mooi, Onverwacht vriendelijk, eigenlijk gewoon onverwacht. Een prachtige trip om gedaan te hebben. Dank Caroline, voor je inspiratie en enthousiasme. Wij snappen nu wat jouw “Liefde voor Marokko” is !!

Rodri en zijn familie

Liefde voor Marokko… dat ga je zeker ervaren!

In het najaar 2021 hebben wij met ondernemende sportieve ladies optimaal genoten; een unieke netwerk business golf- & reistrip. Een combinatie van luxe en authenticiteit in Marrakech – Essaouira – Tagazhout. Het was een reis waarin wij tijdens het golfen en het ontdekken van Marokko dichter bij onze ambities kwamen. De reis was echt een pareltje: wandelend de sfeer proeven in de Medina, verschillende golftrips op prachtige rustige banen, fietstour met bezoekjes bij de plaatselijke hardwerkende vaklieden, een onvergetelijke trip in de desert met dansen bij de ondergaande zon, elke keer weer mega heerlijke healthy food die al je zintuigen verroeren, idyllische overnachtingen in verschillende Riads, verdiende wellness-break met massage & zwembad, knusse luxe busritjes met gezellige muziek, mooie gesprekken en momenten van bezinning tijdens het rijden door de landschappen van de Agafay desert, de ruige atlas gebergte en de pure zee…. En dat onder de bezielende leiding van Caro en Jalil. Wat een top-duo. Zij hebben ons de echte Marokkaanse cultuur laten ervaren en zorgen met deze trips voor lokaal ondernemerschap die conform de Europese maatstaven beloond worden. Hoe gaaf is dat! Kortom: als je Marokko wilt ontdekken, boek dan echt een reis via Liefde voor Marokko! Alles is mogelijk en je wordt dagelijks verrast door de unieke plekjes en sferen. Oh ja, en je kan alles vragen aan hen, wat je maar wilt weten over het land, cultuur, natuur of als je toch ergens tussendoor nog even langer bij stil wil staan. Dank lieve Caro en Jalil voor deze onvergetelijke belevenis.

Babs Mammen vd Zon, golf reis

Dit is één van de kaarten kreeg die ik van jou kreeg in Marrakech. Toen ik zei dat ik ze mooi vond, twijfelde je geen seconde en gaf je ze aan mij, zomaar…Deze spontane en hartelijke reactie kenmerkt jou, je straalt het uit en het werkt aanstekelijk. Je verbindt vanuit blijheid, voegt toe, hebt overzicht en oog voor detail. Met je levendigheid, oprechte aandacht en nimmer aflatende energie zorg je ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft. Tijdens het reizen denk je in mogelijkheden, stel je je reisgenoten centraal en deel jij je passie en liefde voor Marroko. Het was een ware belevenis en magische reis! Wat het thema ook is, schilderen, fotografie, textiel, natuur of hiken, het is een feestje om met jou op stap te gaan. Ja, ik weet het zeker, wij gaan samen nog weer eens op reis!

Annelies

Om meer inspiratie voor mijn werk als kunstenaar op te doen, besloot ik mee te gaan op schilderreis naar Marokko: Voyages Artistique 

Ik wilde mezelf ook uitdagen om met vrouwen te reizen wie ik totaal niet kende en zo uit mijn comfort zone te komen. Reizen met een groep en met een vreemd iemand op de kamer te slapen was (dacht ik) totaal niet mijn ding.
Het begon al op Schiphol dat we elkaar leerde kennen, uiteindelijk heb je toch gemeen dat je voor hetzelfde komt en een mooie ervaring wilt opdoen, dat geeft al een band. Op ongeveer 3 uur vliegen ben je in een hele andere wereld en cultuur. De Riad van Caro is adembenemend, wat een prachtig verblijf voor een aantal dagen.

Caro en haar compagnon Jalil zijn fantastische reisleiders. Alles zo perfect geregeld, van eten tot vervoer, accommodatie.

Wat mij zo mee viel (als einzelgänger) dat aanpassen in een groep zo vanzelf gaat, ook het delen van een kamer. En eigenlijk; wat kan je gebeuren.., ik had een boek bij me en een koptelefoon voor als  ik mezelf wilde terug trekken.(nooit gebruikt ) 
We hebben de mooiste plekken gezien, zijn back to basic gegaan.., wat eigenlijk helemaal niet zo moeilijk was en geweldig om mee te maken. Wat een ervaring om een paar dagen in het dorp van Jalil te verblijven, voor ons een totaal andere wereld die heel mooi en puur is.

Genoten van de reis er heen, waar om de 500 meter weer een nieuw fantastisch uitzicht was. Prachtige ervaringen op gedaan, mooie plekken gezien, veel gelachen en vriendschappen gesloten, heerlijk gegeten dankzij de keuken crew die mee was om te koken/ zorgen voor ons. En ontroerd geraakt over hoe de mensen daar met elkaar omgaan. Heel veel inspiratie opgedaan en ook veel over mezelf geleerd, en over de Marokkaanse gastvrijheid, hartelijkheid, soms ook een lesje nederigheid…

Ik ben zo blij dat ik deze reis gemaakt heb. En dat ik mezelf heb uitgedaagd om dit te te doen, want door uit je comfortzone te komen groei je. Ik kan niet wachten op de volgende reis die Caro en Jalil gaan voorbereiden door het prachtige Marokko.

Dank je wel , lieve Caro en Jalil en crew voor alles !!! Liefs , Grace Spiegel