Family tour door het Atlas gebergte

Een uitdagende gezinsvakantie voor kinderen vanaf 12 jaar.  Breng vier dagen door met wandelen in het Toubkal National Park, met als hoogtepunt een toppoging van de hoogste berg van Noord-Afrika, gevolgd door twee dagen om de bruisende medina van Marrakech te verkennen.

Hoogtepunten:

* 4-daagse uitdagende trektocht met muilezels in het Atlasgebergte
* Verblijf in afgelegen Berberdorpen
* Beklim de berg Toubkal
* 2 nachten in een traditionele riad in Marrakech

Routebeschrijving:

In het kort: DAG 1: Aankomst en transfer naar het Atlasgebergte
DAG 2: Trek
DAG 3: Trek
DAG 4: Trek
DAG 5: Trek
DAG 6: Transfer naar Marrakech
DAG 7: Marrakech
DAG 8: Vertrek

DAG 1: AANKOMST & TRANSFER NAAR ATLAS-BERGEN

Je wordt opgehaald van de luchthaven van Marrakech en naar het kleine stadje Imlil in het Atlasgebergte gebracht.  Je eerste nacht wordt doorgebracht in een vriendelijk, door een familie gerund pension, waar je kunt genieten van een traditioneel Marokkaans diner op het dakterras (als het weer het toelaat)

Maaltijden inbegrepen: diner
Transport: privétransfer

DAG 2: TREK DAG 1

Imlil – Tizi Oudite – Tiziane Na het ontbijt ontmoet je je gids en muleteer. Nadat je je koffers hebt geladen, gaan de ezel en de kok samen op pad, een voorsprong nemen om een ​​perfecte picknickplek te kiezen en je lunch te koken.  Uw eerste wandeldag begint rustig.  Je trektocht volgt de bocht van de vallei en gaat door de Berberdorpen Taddert, Aguersioual en Matate.  Je gaat verder om de beklimming van de Tizi Oudite-bergpas te beginnen.  Op weg naar boven bevindt u zich in een prachtig mediterraan landschap;  omgeven door jeneverbesbomen, lage struiken en wilde rozemarijn en tijm.  Bij het bereiken van de top van de pas heb je een geweldig uitzicht over de Azzadene-vallei, plaatselijk bekend als de vallei van de kleur.  Vanaf dit punt gaat het bergafwaarts, door de Berberdorpen Ait Aissa, Agouinane en Tahaliouine voordat je Tiziane bereikt, waar je de nacht zult doorbrengen.  Ca.  4-5 uur wandeltijd (479m stijgen & 850m dalen)

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: Village gite

DAG 3: TREK DAG 2

Tiziane – Berghut Lepiney Na het ontbijt begint u de dag met een wandeling door de Azzadene-vallei.  Tijdens je trektocht kom je door vele kleine Berberdorpen die zich vastklampen aan de berghellingen. Als je door deze functionele nederzettingen loopt, kun je een glimp opvangen van het Berberse leven;  spelende kinderen, babbelende buren en mensen die hun dagelijkse bezigheden doen, van het wassen van kleren in de rivier tot het bewerken van het land op de terrassen. Je blijft de bocht van de vallei volgen naar de hoge toppen tot je de vallei bereikt waar je je tocht naar de Lepiney berghut begint. Onderweg passeer je de schilderachtige watervallen van D’Irhoulidene, terwijl je opstijgt en vergeet niet achterom te kijken voor een spectaculair uitzicht op de Azzadene-vallei.  Ca.  7 uur lopen (1.681 hoogtemeters)

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: Lepiney Mountain Refuge

DAG 4: TREK DAG 3

Lepiney – Aguelzim Pass – Toubkal Refuge Vanochtend begin je aan een vrij pittige klim uit de Azzadene-vallei, richting de Toubkal Refuge waar je de nacht zult doorbrengen.  Onderweg passeer je terug via de D’Irhoulidene-watervallen voordat je de Aguelzim-bergpas (3.560 m) beklimt.  De lunch wordt genomen op een plek met een panoramisch uitzicht over het Atlasgebergte.  Nadat je het landschap hebt bewonderd, begin je aan een afdaling naar de Toubkal Mountain Refuge (Neltner Hut) op 3.200 meter.  De slaapzalen in de refuge zijn meestal vol met andere trekkers die de volgende ochtend vroeg Toubkal willen aanpakken, dus in de zomer en als het weer het toelaat, kamperen we meestal in de Refuge.  Ca.  7 uur wandelen (600m stijgen en 443m dalen).

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: Camping / Toubkal Refuge

DAG 5: TREK DAG 4

Toubkal Refuge – Toubkal-top – Imlil Vandaag sta je vroeg op voor de beklimming van Toubkal (4.167m).  Het is een uitdagende tocht naar de top, maar als het weer het toelaat, word je voor je inspanningen beloond met een fantastisch uitzicht over de Atlas Range en de Sahara.  Na de glorie van de top keert u terug op uw schreden naar de Toubkal Mountain Refuge en volgt u het platgetreden pad terug naar Imlil, langs de heilige islamitische site Sidi Charmmharouch.  In de late namiddag kom je terug in Imlil, waar je een warme douche kunt nemen en daarna kunt ontspannen op het dakterras, terwijl je geniet van het uitzicht op de bergen waar je zojuist doorheen hebt getrokken.  Ca. 10-12 uur wandelen (960m stijgen en 2427m dalen)
Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch en diner
Transport (indien relevant): nvt

DAG 6: IMLIL - MARRAKECH

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Marrakech gebracht (ongeveer 1 ½ uur).  Nadat u zich in uw riad heeft gevestigd, raden we u aan om de medina van Marrakech te verkennen.  U kunt de hele middag doorbrengen met het verkennen van de souks en het opsnuiven van de sfeer of u kunt ontspannen op het dakterras op een van de ligstoelen.  Ga ’s avonds zeker naar het centrale plein waar eetkraampjes, acrobaten, slangenbezweerders en verhalenvertellers samenkomen en een onvergetelijke sfeer creëren die zowel voor volwassenen als voor kinderen aantrekkelijk is.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt
Transport: privétransfer

DAG 7: DAG VRIJE TIJD IN MARRAKECH

Vandaag wil je misschien enkele van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Marrakesh zien, waaronder de Medersa Ben Youssef, Palais el Badi en het Bahia-paleis, afgewisseld met een ontspannen lunch terwijl je kijkt naar de ooievaars die zich nestelen op de wallen van de oude stad of misschien wat mensen kijken  in een café op de specerijenmarkt.  ‘S Avonds wilt u misschien dineren in een van de restaurants met uitzicht op het centrale plein, of u kunt uw gastheer vragen om een ​​tafel voor u te reserveren in het sfeervolle restaurant Foundouk, waar heerlijke Franse en Marokkaanse fusiongerechten worden geserveerd.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

DAG 8: VERTREK

U wordt naar de luchthaven gebracht om uw vlucht naar huis te halen.
Maaltijden inbegrepen: ontbijt
Transport (indien relevant): privétransfer

Kosten:

Prijs 750 € per persoon voor een groep van 5 personen

Prijs is inclusief:
Prijs is gebaseerd op vier personen en inclusief alle transfers, accommodatie en trektochten.
Voor de trekking dien je je eigen slaapzak mee te nemen (of je kunt € 3, – per persoon per dag huren tijdens de trekking. Neem bij het huren een lakenzak mee)
Marrakesh is op basis van logies en ontbijt met een tweepersoonskamer en een tweepersoonskamer met 2 aparte bedden. De tocht omvat alle maaltijden, mineraalwater, berggids, kok en muilezel (om uitrusting en tassen te dragen).

Bevat niet :
– diners en lunches in Marrakech zoals vermeld in de tour.
– alcoholische dranken
– Tips.