Fotografie- & avontuurreis met Beate
naar Marrakech en de Atlas mountains

5 - 11 september 2023 - 9 personen

Fotograferen en reizen op de fijnste plekken

Beate ging mee met de schilder reis naar Marrakech en het Atlasgebergte en werd verliefd op dit mooie veelzijdige land. Beate is fotograaf en kon haar camera niet meer loslaten. Zoveel mooie momenten die zij wilde vangen met haar camera. Zo veel passie om dit heel mooi, duidelijk en goed vast te leggen. De foto’s die zij hier maakte brengen het gevoel van daar echt over. Toch had ze ook nog tijd om te schilderen.

Beate heeft een onuitputtelijke energie en met haar enthousiasme is zij zo goed in staat om op een ontspannen manier een beeld vast te leggen.
Het bracht haar op het idee om dit met mensen te gaan delen. Haar werk is fotografie en styling en deze reis heeft haar creativiteit enorm geprikkeld. Iets wat zo fijn is. De lieve mensen die zo graag voor en met ons op de foto gingen.

De prachtige foto’s waarmee je met gemak een prachtig koffie tafel boek in elkaar knutseld. We duiken de souk van Marrakech in waar het vol is met mensen, spulletjes en ezeltjes, karretjes en scooters die bepakt en bezakt zijn.
Je komt er ogen te kort. Maar ondanks dat zie je er wat je er wil zien. Deze sfeer gaan we vastleggen….. we gaan het vangen om nooit meer te vergeten. Maar we verlaten ook de stad om 2 nachten door te brengen in het Atlas gebergte op een plek waar het leven nog heel puur is en waar je nooit zal komen als toerist. Het is jalil onze gids die dit mogelijk maakt voor ons. Hij is in staat om zijn roots te connecten aan onze westerse wereld en dat maakt deze reis niet te beschrijven bijzonder. Beate is niet een fotograaf van technische snufjes maar iemand die inspeelt op het moment en zo ontstaan er mooie echte pure beelden. We mogen dit van haar gaan leren. Zij is er om haar kennis en kunde met ons te delen. Maar niets is fout. Het mag jouw unieke, bijzondere reis worden om nooit meer te vergeten.

Tijdens deze reis gaan we focussen op leren kijken, voelen, inspiratie zoeken, het creëren van fijne composities, het vangen van de sfeer in het moment. Maar ook het ontdekken van jouw blik, het werken met diepte, het beeld spannender krijgen en net even anders dan anders.

Laat het niet alleen een reis zijn door Marokko om het prachtige land te ontdekken waarin we genieten van alle schoonheid en het heerlijke eten, magische plekjes en fijne winkels in de souk maar ook een reis waarin je je eigen blik als fotograaf ontwikkelt of versterkt. En hiervoor maakt het niet uit of je het als hobby doet of misschien dat het je heel goed van pas komt in je werk en op social media. Leren en ontwikkelen in alle opzichten.

Voel je veilig om alleen mee te gaan op deze reis.
In de stad verblijven we in luxe om in de bergen terug te gaan naar basic. Maar als je kunt kamperen dan kun je dit 10x makkelijker! We slapen in de bergen in een huis van steen. Er is een badkamer zoals wij die kennen en een grote keuken met onze eigen privé kok die deze dagen al onze maaltijden zal verzorgen. Alles tot in de puntjes geregeld.

7 dagen zorgeloos genieten en alle indrukken die je ziet en je verrassen vast gaat leggen. Met alle ondersteuning van Beate. Zij leert ons om het magische moment te vangen in beeld. Al je creativiteit wordt geprikkeld tijdens deze reis.

Dag 1: Late aankomst op de luchthaven van Marrakech. We vertrekken met de klaarstaande bus naar de medina naar Riad dar Palm
Dag 2: Na ons vroege ontbijt vertrekken we met 4×4 Toyota jeeps richting het Atlas gebergte waar we deze nacht doorbrengen.
Dag 3: Met elkaar verkennen we het dorp. We drinken kopjes thee bij de bewoners. Zij vinden het helemaal niet erg om op de foto te gaan.
Dag 4: Deze dag maken we een uitstapje naar het nog hoger gelegen bergdorp. Een geweldig uitzicht en zo mooi om het leven ook hier te kunnen zien en beleven.
Dag 5: Na het ontbijt vertrekken we weer naar Marrakech naar de riad in de medina. We eten lekker thuis deze avond.
Dag 6: We verkennen met elkaar de medina van Marrakech. Bezoeken de artisans en de tapijten souk. Lunchen in de medina en een gezellige laatste diner in de stad.
Dag 7: Alweer de laatste dag die je zelf mag invullen. Jalil en Caroline zijn er om je op weg te helpen. Alles kan…..

Verbinding en gezelligheid

Beate is een zo open en gezellig daar waar Caroline heel gelukkig wordt van mooie verbindingen.
Dit gaan we maximaal beleven. De sfeer tijdens onze reis zal ongedwongen zijn en juist om te mogen leren en je te ontwikkelen.
In het Atlasgebergte mogen we letterlijk binnen komen bij de mensen. Ze laten vol trots zien hoe ze wonen en hoe hun leven eruit ziet. Zij zijn compleet zelfvoorzienend iets wat hier eigenlijk niet meer denkbaar is.

De mensen zijn zo hartelijk en open en ook best een beetje nieuwsgierig naar wat wij dan doen. We zorgen er altijd voor dat de mensen hier beter worden van ons bezoek. Marokko is een ontwikkelingsland en daar moeten we oog voor hebben. We zorgen voor iets leuks voor de kinderen want er is niet veel voor ze. Maar je zult verrast zijn door hun altijd blije gezichtjes. We hebben alle vrijheid om dit vast te leggen.

Met Beate haar enthousiasme maken we veel vriendin in dit mooie dorp. Jalil zijn roots liggen hier en hij kan ons zo ontzettend veel vertellen en uitleggen.
Het is een eenvoudige luxe die wij daar mogen ervaren. Altijd met een goed gevoel. En dit mooie gevoel gaan we steeds maar weer vastleggen onder leiding van Beate.

OVER DE REISLEIDERS: ECHT EN PUUR MAROKKO

Naast Lucie die met ons haar fotografie kennis deelt, staan Caroline en Jalil om je de verwonderingen van Marokko te laten zien. Caroline heeft Liefde voor Marokko gestart om de schoonheid en liefde van het land over te dragen. Haar enthousiasme over dit bijzondere land is zo inspirerend!

Jalil woont en leeft in Marokko en is professionele reisleider. Hij komt zelf uit het Atlas gebergte en woont nu in Marrakech. 

Ga je mee?

Er is ruimte voor 9 personen.

€ 1.695,- pp 

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen (gedeelde kamers)
 • Alle maaltijden (behalve de dag van vertrek geen lunch. Het diner/verlate lunch zal op de luchthaven zijn)
 • Alle vervoer (van en naar de luchthaven en jeeps met privé chauffeur tijdens de reis in het Atlas gebergte)
 • Engels sprekende gids en tourmanager
 • Privé kok in de bergen
 • Thee en water
 • Fooien
 • Entree bezienswaardigheden
 • Garantiefonds

Niet inbegrepen:

 • De vlucht
 • Frisdrank en alcoholische dranken
 • Invulling van de vrije dag
 • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)
 • Optie voor foto sessie met Beate op de dag van vertrek (vraag haar naar de mogelijkheden)

ONZE RETREATS EN CORONA: VEILIG REIZEN

Sluit zelf een reis en annuleringsverzekering af. Want los van Corona zijn er soms dingen die je niet had voorzien…. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis.

We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement.  

testimonials

BEETJE - BEATE

Beate. Het gezicht achter Beetje. Enthousiast, met een grote glimlach én liefde voor fotografie, beeld en styling. Dat is wie ik ben. Ik zing het liefst de hele dag door, houd ontzettend van lekker (en mooi) eten, koffie, fietsen, het strand én van gezelligheid. Ik woon met mijn vriend en kippen in een klein bakhuisje in Beemte-Broekland. Aandacht voor de mensen en alle prachtige dingen om je heen. Dat is altijd hetgeen dat ik belangrijk vind. Want wat je aandacht geeft groeit. Deze echte aandacht voor jou als mens maakt dat jij mijn inspiratiebron bent. Met mijn fotografie wil ik producten goed tot z’n recht laten komen en jouw karakter laten zien.
Ik kijk er naar uit om je te leren kennen en samen deze fantastische reis te maken. Liefs, Beate

Het reisschema: fotografie en avontuur

Fotografie- en avontuurreis met Beate | dinsdag 5 september – maandag 11 september | maximaal 9 personen

Dag 1

Late aankomst op de luchthaven van Marrakech. De bus wacht op ons om ons naar onze riad te brengen in de medina. We verblijven in de riad van Caroline, Riad dar Palm.
Er is een lichte avondmaaltijd en we maken kennis met elkaar. We delen de kamers in.

Dag 2

Na ons vroege ontbijt vertrekken we met 4×4 Toyota jeeps met privé chauffeur naar het Atlasgebergte. Het is een prachtige route waar we de pas oversteken om zo aan de andere kant van de hoge bergen uit te komen. Onderweg stoppen we op prachtige plekken met uitzicht voor koffie en lunch. De camera’s hebben we paraat….
Het is een comfortabele manier van reizen en het is zo heerlijk om naar buiten te kijken. In tegenstelling tot in Nederland valt er zo veel te zien.
We komen aan in ons privehuis in het dorp waar Jalil zijn ouders zijn opgegroeid. Het huis telt 3 grote kamers een badkamer en een grote keuken. Onze prive kok zorgt deze avond voor een heerlijk 3 gangen diner.
We delen de kamers. Er liggen hele dikke mooi berber kleden op de vloer waar wij ons slaapmatje en onze slaapzak kunnen leggen. Er is een fijne badkamer.

Dag 3

We worden wakker met de geur van koffie en vers gebakken brood. Een heerlijk ontbijtbuffet is helemaal verzorgd voor ons.
Hierna trekken we erop uit om het mooie dorp te verkennen. We worden overal uitgenodigd om thee te komen drinken en krijgen zo de kans om binnen te kijken in deze bijzonder huizen met hun bewoners. Met heel veel trots laten ze ons zien hoe hun dagelijkse leven eruit ziet. Soms denk je even dat je in het openluchtmuseum bent maar dit is hoe deze mensen iedere dag leven. Zij zijn helemaal zelfvoorzienend en leven zo mooi dicht bij de natuur. Alles is fotogeniek daar. De kleuren en de mooie mensen. De kindjes en hun blije gezichten. Ze vinden het heel bijzonder dat wij hier zijn want behalve onze reizen zien zij geen toeristen. We zorgen er altijd voor dat we iets leuks hebben voor de kindjes.
Lunchen doen we bij de familie van Jalil deze dag.
We bezoeken nog meer bijzondere plekken daar en leren van Beate om het moment te vangen op beeld. Dit zijn herinneringen voor het leven.
We eten weer lekker thuis.

Dag 4

Na het ontbijt bezoeken we de plek waar alle tapijten worden gemaakt en gewassen. Alles wat te koop is in de souk wordt gemaakt door de Berbervrouwen in dorpen zoals dit. Van a-z komt het kleed tot stand. We gaan het zien.
Hierna rijden we door naar een nog hoger gelegen (meer dan 2000m hoogte zitten we hier) bergdorp. Hier liggen de velden waar al het eten wordt verbouwd. We kijken rond op deze idyllische plek en zien het dagelijkse leven voorbij gaan. We picknicken als lunch met een magisch uitzicht.
Aan het einde van de middag keren we weer terug naar ons “eigen” huisje.
Genieten van de laatste avond in dit magische dorpje.

Dag 5

Na het ontbijt rijden we terug naar Marrakech met een lunch op onze route. We slapen deze nacht weer in onze riad in de medina en eten lekker relaxed thuis.

Dag 6

Na het ontbijt verkennen we met elkaar de medina. We bezoeken de artisans. zij maken alles met de hand wat er in de souk te koop is. Deze dag vertoeven we lekker in de souk. Er is tijd om een mooie schat voor thuis te kopen. Want zoveel leuke spullen. Eerst denk je dat overal hetzelfde verkocht wordt om toch steeds meer nuances te ontdekken. Caroline weet de leukste plekjes te vinden en deelt deze met jullie. Ondertussen hebben we de camera gewoon mee. We gaan lunchen op een heerlijke stylische plek in de medina. En lopen met een lekkere omweg weer terug richting de riad.
We eten deze laatste avond gezellig met elkaar in de stad.

Dag 7

De dag van ons vertrek in de late middag. Dus na het ontbijt is er tijd om zelf in te vullen. De lunch regelen jullie zelf deze dag en het diner zal op de luchthaven zijn. Of misschien voeg je het lekker samen.
Caroline en Jalil kun je alles vragen als je wil weten wat leuk is voor deze laatste dag. Beate heeft deze dag tijd om jou op beeld vast te leggen in deze fotogenieke stad. Misschien leuk voor als je een eigen bedrijf hebt. Dan heb je mooie foto’s van jezelf op een plek die je nooit meer gaat vergeten.
Je kunt Beate een berichtje sturen en met haar overleggen hoe/wat @beetjehome op instagram.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Vluchtgegevens

Heen: Dinsdag 5 september 2023
16:20 uur vertrek Amsterdam – 19:10 aankomst Marrakech

Terug:  Maandag 11 september 2023
18:50 uur vertrek Marrakech – 23:35 uur aankomst Amsterdam

Wat heb je nodig voor deze reis:
• Een fotocamera (het liefste) of je telefoon om foto’s mee te maken.
• Enthousiasme en nieuwsgierigheid
• Slaapzak en misschien als je het fijn vindt een matje maar hoeft niet
• Reis- en annuleringsverzekering

Let op:
Om naar Marokko te reizen heb je een paspoort nodig! Je Paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek! Boek zelf je vlucht bij Transavia (na groen licht van Caroline)
Boek zelf je vlucht bij TransaviaHoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket.
Boek je vlucht vanuit Amsterdam. Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden, wat heel handig is voor ons mooie programma.
Kruis aan dat je je ticket wilt kunnen verzetten! Dit kost €18,00 extra maar dan kan de reis nog verzet worden mocht dit nodig zijn.
• We delen de kamers
Liefde voor Marokko is een officiële reisorganisatie die is aangesloten bij een garantiefonds.

We maken ruim voor vertrek een groepsapp aan zodat alle belangrijke informatie gedeeld kan worden en we zo met de deelnemers in contact staan.

Heb je eerder al vragen bel, app of mail dan gerust info@liefdevoormarokko.nl | 06-39593119