Interieur & inspiratie reis met Ensuus

9 - 13 november 2022: Marrakech en zijn Interieur, kleur en inspiratie!

Staat Marokko ook al lang op je verlanglijstje of hou je net zo veel van interieur als wij? Heb je zin om je te verwonderen en helemaal geïnspireerd te raken. Niet alleen op gebied van interieur want we zijn vooral heel actief. Onze aandacht gaat deze dagen wel uit naar interieur, de artisans en de bijzondere stijlen die te vinden zijn in de vele riads in de oude medina. We gaan achter de deuren kijken. Je komt op plekjes die je niet kon bedenken dat ze er zijn.

Een luxe reis waarin je totaal ontzorgd wordt in combinatie met het echte, pure Marokko. Genieten vanaf de eerste minuut.

Marrakech en zijn Interieur, kleur en inspiratie!

Suzanne en ik komen al lange tijd in Marokko. Marokko heeft onze harten gestolen. Wij krijgen er ook nooit genoeg van. Zoveel schoonheid, verrassingen, inspiratie en dat op iedere hoek. Het gaat er allemaal net even anders als bij ons hier en we weten dat dat je soms ook verhoudt om ernaartoe te gaan. Daarom leek het ons zo leuk om jullie mee op reis te nemen en zo onze mooie plekjes met jullie te delen. We hebben een programma samengesteld om jullie in een korte tijd de fijnste plekjes te laten zien. Omdat we in Marokko samenwerken met Jalil onze engels sprekende tourmanager zullen we ook het echte Marokko te zien krijgen. We brengen bezoeken aan de artisans. Jalil spreekt hun taal en dat maakt het nog leuker. Hij is een officiële gids en kan ons hierdoor ook heel veel vertellen over zijn land, heritage en alle kleine dingen waar wij gewoon geen weet van hebben.

Sinds kort heb ik een eigen riad in de oude medina op een fijne,centrale plek. De verbouwing en inrichting is net klaar. Hierdoor heb ik zelf de meest bijzondere plekken ontdekt in de stad die ik graag met jullie deel. We zullen hier verblijven. Zo hebben we het hele huis voor onszelf en dit geeft ons alle vrijheid.
Suus en ik kennen de stad zo goed hierdoor lopen we er niet meer rond als een toerist.

Iedere dag start ons programma na het uitgebreide ontbijt. We zijn overdag op pad en lunchen op de fijnste plekjes in de stad.
Op deze manier reizen geeft je de mogelijkheid om in een korte tijd heel veel te kunnen zien en beleven.
We gaan fietsen om een goed beeld te krijgen van de stad in een korte tijd. Natuurlijk bezoeken we de prachtige YSL tuin.

Suus heeft zo veel ervaring op het gebied van interieur. Ze heeft haar eigen bedrijf en helpt mensen hun huis of werkplek in te richten. Ze heeft haar eigen interieur school. Zij zal haar kennis en ervaring gedurende de dagen met ons delen. We hebben een avond vrij gehouden om met Suus in de kussens mooie gesprekken te voeren die ook business wise zijn! Zo leren we maximaal van en met elkaar.

Om onze inspiratie en creativiteit optimaal te prikkelen hebben we een workshop aan ons programma toegevoegd. Per bus zullen we deze bijzondere plek bezoeken en er een ochtend doorbrengen.

In Marokko kom je altijd tijd te kort. Daarom hebben we samen lang gepuzzeld om een zo bijzonder mogelijk programma te maken. Mocht je behoefte hebben om er langer te zijn is dat geen enkel probleem. Caroline helpt graag om je verblijf te verlengen.

Kom thuis met een cadeau voor het leven. Een verrijking voor jezelf . . .

De kosten

€ 1595,- p.p. max 9 personen.

Inbegrepen:

 • 5 volle dagen, 4 nachten in een luxe riad. Kamers met eigen badkamer, zwembadje in de courtyard. Buitendouche, dakterras, luxe keuken, salon en haardkamer op het dakterras.
 • Transfers
 • Uitgebreid ontbijt, diners en lunches met water zoals aangegeven in het programma.
 • Water op de kamer
 • Excursies
 • Workshop
 • Belasting
 • Garantiefonds
 • Fooien

Niet inbegrepen:

 • De vlucht (rond 200 euro)
 • Frisdrank en alcoholische dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Invulling van de vrije dag
 • PCR tests
 • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)

We delen de kamers. Liefde voor Marokko is een officiële reisorganisatie en aangesloten bij een garantiefonds.

Vluchtgegevens

Heen: Woensdag 9 november 2022 
07.10 uur vertrek Amsterdam – 10.55 uur aankomst Marrakesh 
(Let op! Vroege vlucht boeken!)
Terug: Zondag 13 november 2022
19.30 uur vertrek Marrakesh – 23.25 uur aankomst Amsterdam

Boek zelf je vlucht bij TransaviaHoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket.
• Boek je vlucht vanuit AmsterdamZo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden.
Kruis aan dat je je ticket wilt kunnen verzetten! Dit kost €18,00 extra maar dan kan de reis nog verzet worden mocht dit nodig zijn.

Wat heb je nodig om naar Marokko te reizen?

Om naar Marokko te kunnen reizen moet je op het moment van reizen 3 vaccinaties hebben (of 2 maar dan mag de laatste niet langer dan 4 maanden terug zijn). 
Wanneer je niet gevaccineerd bent (of geen 3 hebt), dan is een PCR test verplicht voor vertrek (max 72 uur). Dit moet je zelf regelen. Terug naar Nederland is dit niet nodig. 

We maken een groeps app aan met alle deelnemers. Zo kunnen alle praktische vragen ook gesteld worden.

Heb je vragen bel, app of mail dan gerust. info@liefdevoormarokko.nl | 06-39593119

 

De reisleiders

Over Caroline

Caroline Cornelisse kwam een aantal jaar geleden voor het eerst in Marrakesh. 
“Deze stad voelde als thuiskomen voor mij, de hectiek, schoonheid, geuren en kleuren en de mooie mensen; ik raakte niet uitgekeken en wilde dit graag delen met andere mensen.
​Het idee om mensen mee te nemen naar Marrakesh is spontaan ontstaan, ik heb inmiddels ook mooie yogaretreats mogen organiseren.

Samenwerken met de Marokkaanse bevolking is een van mijn speerpunten, zij mogen beter worden van onze trips naar hun land. En hoe mooi is het dat zij al hun kennis met ons kunnen delen? 
De Marokkaanse Jalil is onze rots in de branding, hij is onze gids tijdens deze journey. We zullen op plaatsen komen waar je als toerist niet zo snel komt.
Ik neem je graag mee naar alle bekende fijne plekjes in de stad, zoals de souk die ik inmiddels heel goed ken en waarvan ik als geen ander de magische aantrekkingskracht begrijp.

Van iedere betaalde reis die ik samen met Jalil organiseer, sparen wij 20 euro waarmee ik op termijn een goed doel in Marrakesh ga zoeken. Iets terug geven geeft een goed gevoel.”

Over enSuus

Suzanne Büller – de Jong en ik woon samen met mijn man en 2 kindjes (Evie en Bram). Naast mijn gezin geniet ik van het strand, ons huisje op wielen in Bakkum, lekker eten en nieuwe dingen ontdekken. Ik vind het bijzonder dat ik mensen kan helpen met iets wat ik het allerleukste vind om te doen, het geven van interieuradvies. SUUS Interieuradvies, boetiek en school is ontstaan vanuit een passie voor wonen en het willen helpen van mensen bij het vinden van de juiste sfeer in huis of bedrijf.

Haar persoonlijke stijl kenmerkt zich in een lichte en neutrale basis, aangevuld met verschillende wisselende kleuren en natuurlijke materialen. Contrast in stijl en materiaal gebruik is kenmerkend voor de interieurprojecten voor &SUUS. Met inmiddels een team van interieurontwerpers ontwerpt zij nieuwe zakelijke en particuliere interieurs. Persoonlijkheid en eigenheid is hierin het belangrijkste uitgangspunt: Een sfeer creëren die bij je past, waar je je happy voelt!

Naast interieuradvies, heeft Suzanne een interieurboetiek waar ze handgemaakte lampen en kleden vanuit Marokko verkoopt, geeft ze les aan beginnende interieurondernemers en organieerde ze eerder inspiratiereizen naar Puglia.

Over Jalil; je reisleide rin Marokko

Hallo, mijn naam is Jalil en ik stel mij graag aan jullie voor; ik ben een onafhankelijke officiële reisgids die zich richt op de stad Marrakech en de omliggende regio. Ik ben 33 jaar geleden geboren in Marrakech. Maar mijn hart gaat nog steeds harder kloppen van mijn Berberdorp in het Anti – Atlasgebergte waar mijn roots liggen. Nog voordat ik mijn officiële gids licentie (in Rabat) heb gehaald werkte ik na mijn studie al 6 jaar als assistent gids.

Vanaf dat aller eerste begin heeft het mij gefascineerd mensen te ontmoeten uit het buitenland.
Het geeft mij de kans om hun erfgoed en cultuur te leren kennen. En omgekeerd kan ik tijdens de reis die we met elkaar maken jullie kennis laten maken met mijn cultuur, de bewoners van mijn geboorteland.

Het programma

Dag 1:

Vroege aankomst op de luchthaven van Marrakech. We stappen met elkaar in de bus op weg naar onze riad in de oude binnenstad. We delen de kamers in en maken ons klaar om de stad in te lopen. Lunchen doen we op een fijn rustig idyllisch plekje in de drukke medina. We wandelen door de souk zodat je direct een goede indruk hebt van wat er allemaal aangeboden wordt. Jalil is met ons en is er om ons ook de verscholen plekjes te laten zien. Hij beantwoord heel graag alle vragen.
We stappen een andere wereld in en doen heel veel indrukken op. Daarom eten we deze eerste avond lekker in de riad. Gezellig met kaarsjes en hebben zo ook de tijd om kennis te maken met elkaar.

Dag 2:

Na het ontbijt stappen we met elkaar op de fiets. Jalil laat ons de medina en de nieuwe stad zien per fiets. We stoppen voor een water onderweg om door de fietsen naar Jardin Majorelle (YSL garden). Hier kijken we lekker rond en vertrekken hierna naar ons restaurant voor de lunch in de nieuwe stad. Dit alles nog steeds op de fiets. Na het inleveren van onze fietsen lopen we door de Souk (shop shop shoppen….) terug naar de riad

In de avond trekken we er nog even op uit om te eten zoals Marokkanen dit doen….Een beleving.

Dag 3:

We gaan met onze gids een 5 tal riads aan de binnenkant bekijken. Verscholen in kleine steegjes, achter donkere deuren liggen kleine paleisjes verscholen. Heel groot maar ook klein. Als de deur open gaat laten we ons verrassen…..Susanne laat ons alle verschillende stylen zien en zal ook de vertaling maken hoe je dit thuis of in je bedrijf kunt toepassen. Juist het maken van de vertaling naar Nederland is niet onbelangrijk. Je kunt nooit alles 1:1 toepassen bij ons maar er heel veel mogelijk…..

Onze riad tour eindigd in mijn lievelings riad El Fenn. Een riad voor de echte interieur liefhebbers. Smaak en kleur komen hier samen en dit alles in een hele fijne sfeer. Hier lunchen we.

Door de souk lopen we naar huis waar we even de tijd hebben om ons om te kleden. We vertrekken per bus naar de woestijn om hier te dineren op een hele inspirerende plek!

Dag 4:

Na het ontbijt vertrekken we per bus naar onze workshop locatie niet ver buiten de stad. Hier hebben we een creatieve ochtend om al onze indrukken om te zetten in ons eigen ontwerp. Een bijzonder plekje. We drinken thee na afloop en hebben een snelle lunch in de riad om daarna nog tijd te hebben voor een bezoek aan de artisans. Hier krijgen we te zien hoe alle spullen uit de souk gemaakt worden. Het zijn kleine fabriekjes waar echt alles nog met de hand gemaakt wordt.

We brengen een bezoek aan een tapijten walhalla waar ze ons de achtergrond uitleggen van al het moois wat we daar zien.
jalil is bij ons zodat we alle vragen die we hebben aan hem kunnen stellen.
Het leuke van Marokko is dat alles nog gemaakt en gerepareerd wordt. Iets wat wij een beetje verloren zijn. Wat niet te koop is is te maken……

Het is weer een dag vol indrukken. Dus we blijven lekker thuis eten zodat we in de avond tijd hebben om te luisteren naar Suus. Heerlijk weggezakt in de kussens met een kruiden thee.

Dag 5:

Onze laatste dag alweer. We pakken de koffers en hebben vrije tijd na het ontbijt tot aan vertrek naar de luchthaven. Als het goed is heeft iedereen nu een beetje een idee van de weg in de medina. Je kunt nog even shoppen of misschien boek je liever een hamam om helemaal relaxed weer terug te gaan.

De lunch regel je deze dag zelf, zo kun je je tijd maximaal zelf benutten.
Suus en Caro. zijn er om je te helpen de leukste winkels te vinden. Wij hebben je de afgelopen dagen al meegenomen in het voeren van de onderhandeling in de souk. Je zal het leuk gaan vinden. En bagage kilo’s kunnen altijd bijgekocht worden voor de terug reis alleen. Je hoeft dat van tevoren nog niet te bedenken. Als je het maar wijzigd voordat je ingechecked bent.

We hebben er voor gekozen om de reis 5 volle dagen te laten zijn. We hadden iedeen voor 3 weken. Maar zie het als een begin…. Marrakech zal je hart stelen en je zal er graag nog eens terug komen. Dan hebben wij je een goed idee gegeven hoe alles daar in zijn werk gaat. Je kunt vanaf de eerste minuut onbezorgd genieten. Misschien heb je meer tijd en wil je langer blijven. Laat het ons even weten. We helpen je graag om je verblijf te verlengen.

First come, first served

 • Aanmelding geschiedt op volgorde van binnenkomst.
 • Mail ons als je graag mee wilt, boek je ticket pas nadat onze bevestiging.
 • Stuur de boekingsbevestiging van je vlucht door naar info@liefdevoormarokko.nl
 • Binnen 2 weken ontvang je een betaalverzoek voor de aanbetaling van € 350,-
 • Het restant dien je 6 weken voor vertrek te betalen.
 • Voor deze reis gelden de algemene voorwaarden. 

We kunnen ons voorstellen dat de recente ontwikkelingen rondom Corona je doen twijfelen aan het boeken van deze reis. We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis. Bij Transavia kun je kiezen voor een ticket die verzetbaar is. (tegen een kleine meerprijs) 
Met deze maatregelen en flexibiliteit kunnen we in het ergste geval onze trip verzetten naar een later moment.