Interieur en Inspiratie reis naar Marrakech met Ensuus

extra reis: 12-16 november 2023 - 9 - 13 personen

LAAT JE INSPIREREN EN VERWONDEREN

Staat Marokko ook al lang op je verlanglijstje of hou je net zo veel van interieur als wij? Heb je zin om je te verwonderen en helemaal geïnspireerd te raken. Niet alleen op gebied van interieur want we zijn vooral heel actief. Onze aandacht gaat deze dagen wel uit naar interieur, de artisans en de bijzondere stijlen die te vinden zijn in de vele riads in de oude medina. We gaan achter de deuren kijken. Je komt op plekjes die je niet kon bedenken dat ze er zijn.

Een luxe reis waarin je totaal ontzorgd wordt in combinatie met het echte, pure Marokko. Genieten vanaf de eerste minuut.

GENIETEN VAN KLEUR EN INTERIEUR

Dag 1: Vroege aankomst op de luchthaven van Marrakech. We delen de kamers in en gaan direct de stad verkennen. Diner in de riad.
Dag 2:  We stappen op de fiets en fietsen naar de Jardin Majorelle (YSL garden). Lunch in de stad, middag shoppen in de Souk. ‘s Avonds eten we buiten de deur, een beleving!
Dag 3:  We bezoeken inspirerende plekken en Riads, verscholen paleisjes in de oude medina. Volop inspiratie dus. Lunch bij El Fenn. Vervolgens dineren we in de woestijn.
Dag 4:  Workshop dag, we gaan al onze indrukken omzetten naar ons eigen ontwerp. ‘s Middags bezoek aan de echte handwerkers (artisans) van de medina, zoals de tapijten walhalla.
Dag 5: De laatste dag. Ontbijt en de laatste shopronde. Daarna vertrek naar de luchthaven. Lunch regel je zelf zodat je alle vrijheid hebt.

De meest bijzondere plekken

Sinds kort heb ik een eigen riad in de oude medina op een fijne, centrale plek. De verbouwing en inrichting is net klaar. Hierdoor heb ik zelf de meest bijzondere plekken ontdekt in de stad die ik graag met jullie deel. We zullen hier verblijven. Zo hebben we het hele huis voor onszelf en dit geeft ons alle vrijheid. Suus en ik kennen de stad zo goed hierdoor lopen we er niet meer rond als een toerist.

OVER DE REISLEIDERS: ECHT EN PUUR MAROKKO

Caroline en Jalil zijn er om je de verwonderingen van Marokko te laten zien. Caroline heeft Liefde voor Marokko gestart om de schoonheid en liefde van het land over te dragen. Haar enthousiasme over dit bijzondere land is zo inspirerend!

Jalil is onze Marokkaanse reismanager en officiële gids. Hij komt zelf uit het Atlas gebergte en woont nu in Marrakech. Jalil zorgt ervoor dat onze reis onbezorgd zal zijn. Hij spreekt Engels en kan al onze vragen beantwoorden. Hij maakt de connectie voor ons met het “echte” Marokko. 

Ga je mee?

We verwelkomen je graag op deze reis. Wees er snel bij want er is maar plek voor 9 tot 13 personen. Al onze reizen zijn volledig en compleet verzorgd:

€ 1.695,- pp 

Inbegrepen:

 • 6 dagen, 5 nachten in een luxe riad. Kamers met eigen badkamer, zwembadje in de courtyard. Buitendouche, dakterras, luxe keuken, salon en haardkamer op het dakterras.
 • Transfers
 • Uitgebreid ontbijt, diners en lunches met water zoals aangegeven in het programma.
 • Water op de kamer
 • Excursies
 • Workshop
 • Belasting
 • Garantiefonds
 • Fooien

Niet inbegrepen:

 • De vlucht
 • Frisdrank en alcoholische dranken
 • Invulling van de vrije dag
 • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)

We delen de kamers. Liefde voor Marokko is een officiële reisorganisatie en aangesloten bij een garantiefonds. tot

ONZE RETREATS EN CORONA: VEILIG REIZEN

We kunnen ons voorstellen dat de recente ontwikkelingen rondom Corona je doen twijfelen aan het boeken van deze reis. We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis. Bij Transavia kun je kiezen voor een ticket die verzetbaar is. (tegen een kleine meerprijs) 
Met deze maatregelen en flexibiliteit kunnen we in het ergste geval onze trip verzetten naar een later moment.

testimonials

over Suzanne - enSuus

SUUS Interieuradvies, boetiek en school is ontstaan vanuit een passie voor wonen en het willen helpen van mensen bij het vinden van de juiste sfeer in huis of bedrijf.

Haar persoonlijke stijl kenmerkt zich in een lichte en neutrale basis, aangevuld met verschillende wisselende kleuren en natuurlijke materialen. Contrast in stijl en materiaal gebruik is kenmerkend voor de interieurprojecten voor &SUUS. Met inmiddels een team van interieurontwerpers ontwerpt zij nieuwe zakelijke en particuliere interieurs. Persoonlijkheid en eigenheid is hierin het belangrijkste uitgangspunt: Een sfeer creëren die bij je past, waar je je happy voelt!

Naast interieuradvies, heeft Suzanne een interieurboetiek waar ze handgemaakte lampen en kleden vanuit Marokko verkoopt, geeft ze les aan beginnende interieurondernemers en organieerde ze eerder inspiratiereizen naar Puglia.

Het reisschema: laat je inspireren

Interieur en inspiratiereis met enSuus | Zondag 12 november – vrijdag 16 november 2023 | maximaal 9 – 13 personen

Dag 1
We arriveren in de vroege ochtend op de luchthaven van Marrakech. De bus brengt ons naar onze riad waar we lekker thee drinken, onze kamers indelen en ons omkleden om de souk te gaan verkennen. We lunchen in de medina op een fijne plek. Aan het einde van de middag komen we thuis en eten lekker op het dakterras van de riad. Er wordt thuis voor ons gekookt.
Dag 2

Na het ontbijt stappen we met elkaar op de fiets. Jalil laat ons de medina en de nieuwe stad zien per fiets. We stoppen voor een water onderweg om door de fietsen naar Jardin Majorelle (YSL garden). Hier kijken we lekker rond en vertrekken hierna naar ons restaurant voor de lunch in de nieuwe stad. Dit alles nog steeds op de fiets. Na het inleveren van onze fietsen lopen we door de Souk (shop shop shoppen….) terug naar de riad

In de avond trekken we er nog even op uit om te eten zoals Marokkanen dit doen….Een beleving.

Dag 3
Tijdens onze ontdekking in de oude medina bezoeken we verschillende riads. Zo zien we meerdere stijlen en meerdere manieren waarop een riad gebruikt wordt. 
Susanne is er om ons mee te nemen in de verschillende stijlen. Zo veel moois maar niet alles is 1:1 toepasbaar in Nederland. Toch kun je mooie elementen eruit kiezen om thuis te gebruiken.
 
We lunchen in een van de mooiste riads van de stad El Fenn. We krijgen er een bijzondere rondleiding zodat we alle plekken kunnen zien. Zoveel kleur en inspiratie hier. 
 
Door de souk lopen we terug naar onze riad om ons om te kleden voor het bijzondere diner in de woestijn. Magisch! 
Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we per bus naar onze workshop locatie niet ver buiten de stad. Hier hebben we een creatieve ochtend om al onze indrukken om te zetten in ons eigen ontwerp. Een bijzonder plekje. We drinken thee na afloop en hebben een snelle lunch in de riad om daarna nog tijd te hebben voor een bezoek aan de artisans. Hier krijgen we te zien hoe alle spullen uit de souk gemaakt worden. Het zijn kleine fabriekjes waar echt alles nog met de hand gemaakt wordt.

We brengen een bezoek aan een tapijten walhalla waar ze ons de achtergrond uitleggen van al het moois wat we daar zien.
Jalil is bij ons zodat we alle vragen die we hebben aan hem kunnen stellen.
Het leuke van Marokko is dat alles nog gemaakt en gerepareerd wordt. Iets wat wij een beetje verloren zijn. Wat niet te koop is is te maken……

Het is weer een dag vol indrukken. Dus we blijven lekker thuis eten zodat we in de avond tijd hebben om te luisteren naar Suus. Heerlijk weggezakt in de kussens met een kruiden thee.

Dag 5

Onze laatste dag alweer. We pakken de koffers en hebben vrije tijd na het ontbijt tot aan vertrek naar de luchthaven. Als het goed is heeft iedereen nu een beetje een idee van de weg in de medina. Je kunt nog even shoppen of misschien boek je liever een hamam om helemaal relaxed weer terug te gaan.

De lunch regel je deze dag zelf, zo kun je je tijd maximaal zelf benutten.
Suus en Caro. zijn er om je te helpen de leukste winkels te vinden. Wij hebben je de afgelopen dagen al meegenomen in het voeren van de onderhandeling in de souk. Je zal het leuk gaan vinden. En bagage kilo’s kunnen altijd bijgekocht worden voor de terug reis alleen. Je hoeft dat van tevoren nog niet te bedenken. Als je het maar wijzigd voordat je ingechecked bent.

We hebben er voor gekozen om de reis 5 volle dagen te laten zijn. We hadden iedereen voor 3 weken. Maar zie het als een begin…. Marrakech zal je hart stelen en je zal er graag nog eens terug komen. Dan hebben wij je een goed idee gegeven hoe alles daar in zijn werk gaat. Je kunt vanaf de eerste minuut onbezorgd genieten. Misschien heb je meer tijd en wil je langer blijven. Laat het ons even weten. We helpen je graag om je verblijf te verlengen.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Vluchtgegevens

Heen: Zondag 12 november 2023
07.00 uur vertrek Amsterdam – 10:45 aankomst Marrakech

Terug:  Donderdag 16 november 2023
20:20 uur vertrek Marrakech – 00:15 uur aankomst Amsterdam

Let op:
• Om naar Marokko te reizen heb je een paspoort nodig! Je Paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek! Boek zelf je vlucht bij Transavia (na groen licht van Caroline)
• Boek zelf je vlucht bij TransaviaHoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket.
• Boek je vlucht vanuit Amsterdam. Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden, wat heel handig is voor ons mooie programma.
• Kruis aan dat je je ticket wilt kunnen verzetten! Dit kost €18,00 extra maar dan kan de reis nog verzet worden mocht dit nodig zijn.

We maken ruim voor vertrek een groepsapp aan zodat alle belangrijke informatie gedeeld kan worden en we zo met de deelnemers in contact staan.

Heb je eerder al vragen bel, app of mail dan gerust info@liefdevoormarokko.nl | 06-39593119