Interieur en Inspiratie reis naar Marrakech met Ensuus

27 februari - 2 maart 2024 | 9 - 13 personen

LAAT JE INSPIREREN EN VERWONDEREN

Staat Marokko ook al lang op je verlanglijstje of hou je net zo veel van interieur als wij? Heb je zin om je te verwonderen en helemaal geïnspireerd te raken. Niet alleen op gebied van interieur want we zijn vooral heel actief. Onze aandacht gaat deze dagen wel uit naar interieur, de artisans en de bijzondere stijlen die te vinden zijn in de vele riads in de oude medina. We gaan achter de deuren kijken. Je komt op plekjes die je niet kon bedenken dat ze er zijn.

Een luxe reis waarin je totaal ontzorgd wordt in combinatie met het echte, pure Marokko. Genieten vanaf de eerste minuut.

GENIETEN VAN KLEUR EN INTERIEUR

Dag 1 Vroege aankomst in Marrakech. Na aankomst in de riad delen we de kamers in en lunchen in de stad. Souk shopping. Eten in de riad ‘S avonds
Dag 2 We bezoeken de artisans, lunchen op een inspirerende plek in de medina. Souk shopping en een diner in Marokaanse Stijl
Dag 3 Fietsen, Majorelle garden, lunchen in de nieuwe stad. Bezoek aan een tapijtensouk. Diner in de riad
Dag 4 Workshop. Shop tijd voor jezelf. Lunch in de medina daarna vertrek naar de woestijn voor thee en diner
Dag 5 Laatste dag alweer. Helemaal vrij te besteden… einde middag departure

De meest bijzondere plekken

Sinds kort heb ik een eigen riad in de oude medina op een fijne, centrale plek. De verbouwing en inrichting is net klaar. Hierdoor heb ik zelf de meest bijzondere plekken ontdekt in de stad die ik graag met jullie deel. We zullen hier verblijven. Zo hebben we het hele huis voor onszelf en dit geeft ons alle vrijheid. Suus en ik kennen de stad zo goed hierdoor lopen we er niet meer rond als een toerist.

OVER DE REISLEIDERS: ECHT EN PUUR MAROKKO

Caroline en Jalil zijn er om je de verwonderingen van Marokko te laten zien. Caroline heeft Liefde voor Marokko gestart om de schoonheid en liefde van het land over te dragen. Haar enthousiasme over dit bijzondere land is zo inspirerend!

Jalil is onze Marokkaanse reismanager en officiële gids. Hij komt zelf uit het Atlas gebergte en woont nu in Marrakech. Jalil zorgt ervoor dat onze reis onbezorgd zal zijn. Hij spreekt Engels en kan al onze vragen beantwoorden. Hij maakt de connectie voor ons met het “echte” Marokko. 

Ga je mee?

We verwelkomen je graag op deze reis. Wees er snel bij want er is maar plek voor 9 tot 13 personen. Al onze reizen zijn volledig en compleet verzorgd:

€ 1.750,- pp 

Inbegrepen:

 • 6 dagen, 5 nachten in een luxe riad. Kamers met eigen badkamer, zwembadje in de courtyard. Buitendouche, dakterras, luxe keuken, salon en haardkamer op het dakterras.
 • Transfers
 • Uitgebreid ontbijt, diners en lunches met water zoals aangegeven in het programma.
 • Water op de kamer
 • Excursies
 • Workshop
 • Engels sprekende officiële gids gedurende de hele reis.
 • Belasting
 • Garantiefonds
 • Fooien

Niet inbegrepen:

 • De vlucht
 • Frisdrank en alcoholische dranken
 • Invulling van de vrije dag
 • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)

We delen de kamers. Liefde voor Marokko is een officiële reisorganisatie en aangesloten bij een garantiefonds. tot

VEILIG REIZEN

Sluit zelf een reis- en annuleringsverzekering af. Want er zijn soms dingen die je niet had voorzien…. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis.

We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement.  

testimonials

over Suzanne - enSuus

SUUS Interieuradvies, boetiek en school is ontstaan vanuit een passie voor wonen en het willen helpen van mensen bij het vinden van de juiste sfeer in huis of bedrijf.

Haar persoonlijke stijl kenmerkt zich in een lichte en neutrale basis, aangevuld met verschillende wisselende kleuren en natuurlijke materialen. Contrast in stijl en materiaal gebruik is kenmerkend voor de interieurprojecten voor &SUUS. Met inmiddels een team van interieurontwerpers ontwerpt zij nieuwe zakelijke en particuliere interieurs. Persoonlijkheid en eigenheid is hierin het belangrijkste uitgangspunt: Een sfeer creëren die bij je past, waar je je happy voelt!

Naast interieuradvies, heeft Suzanne een interieurboetiek waar ze handgemaakte lampen en kleden vanuit Marokko verkoopt, geeft ze les aan beginnende interieurondernemers en organieerde ze eerder inspiratiereizen naar Puglia.

Het reisschema: laat je inspireren

Interieur en inspiratiereis met enSuus | Dinsdag 27 februari – zaterdag 2 maart 2024 | maximaal 9 – 13 personen


Dag 1
Door de vroege vlucht kom je heerlijk op tijd aan ik Marrakech. Een heerlijke dag nog voor ons.
Er wacht een bus om ons naar de medina te brengen. Hier drinken we thee en doen we een kleine voorstellende. We delen de kamers in en maken ons klaar om de souk te gaan verkennen.
We lopen met elkaar richting onze lunch plek midden in de stad. Zo krijgen we al een beetje een idee van wat er te koop is in de souk.
Er is zó veel en je komt ogen tekort. We lunchen lekker met elkaar en lopen aan het einde van de middag rustig weer terug naar se riad. We bezoeken het bekende place de epices waar zo veel te zien is.
De souk is een doolhof waar je gemakkelijk de weg kwijtraakt. Dan is het fijn als je lekker achter Suus en mij kunt aanlopen. We laten jullie alvast wat fijne plekjes zien.

We keren niet te laat terug naar de riad zodat iedereen nog even alle indrukken kan verwerken voordat we lekker thuis eten.
Het was een vroege start van deze dag dus het is lekker om een beetje op tijd te kunnen gaan slapen.

Dag 2
Na ons heerlijke uitgebreide ontbijtbuffet met heerlijke vers bereide broodjes en jus de orange gaan we een bezoek brengen aan de artisans. Deze mensen maken alles met de hand. Wij kunnen het ons niet meer voorstellen maar het is bijzonder om te kunnen zien. Zo ga je ook weer heel anders aankijken tegen alle spullen die in de souk verkocht worden. Bijna alles is handwerk. Dit maakt het zo bijzonder.
We mogen in de ateliers kijken….
We lopen door naar een bijzondere inspirerende plek voor onze smaakvolle lunch.
Even weer een fijn rust moment waar we kunnen genieten van de fijne plek en het heerlijke eten.

Met elkaar lopen we na de lunch nog een rondje door de souk. We bezoeken fijne winkels vol interieur inspiratie. Servies, tassen en kussens zijn altijd wel de favorieten maar geef ons ook je wensen door zodat we je helpen het te vinden in de souk.
Aan het einde vd middag lopen we terug naar onze riad waar we ons even kunnen omkleden voor ons diner buiten de deur in Marokkaanse sfeer.

Dag 3
We ontbijten iets vroeger vandaag omdat we op pad gaan op de fiets.
Het leuke van fietsen is dat je heel snel een leuk totaal overzicht krijgt van de stad. We rijden door de medina en ook door de nieuwe stad. Een hele leuke combinatie.
Jalil onze officiële gids die wij deze dagen aan onze zijde hebben kan ons leuke dingen vertellen onderweg.
We maken een verassende stop onderweg voordat we een bezoek brengen aan Majorelle Garden.
We hebben ook even tijd om de leuke winkels hieromheen te bezoeken voordat we weer op de fiets stappen voor onze lunch in de nieuwe stad op een fijne inspirerende plek.
Dit is de rode draad tijdens onze reis…. We willen je inspireren!
We rijden rustig aan weer terug naar de riad zodat we voor het eten nog even tijd hebben voor een bezoek aan de tapijten souk. Hier krijgen we een mooie uitleg over de verschillende soorten en kwaliteiten kleden….
Het kan leuk zijn om een mooi kleed voor thuis mee te nemen.

Deze Avond eten we lekker thuis

Dag 4
Na het ontbijt verrekken we voor onze workshop. Na alle inspiratie die we hebben opgedaan kunnen we nu lekker zelf iets moois creëren. We kunnen het meenemen naar huis zodat we een leuk aandenken hebben.
Na de workshop is er tijd om zelf even een klein rondje te lopen in de souk. Het is wel fijn als je even lekker zelf kunt kijken op je gemak. We verzamelen om met elkaar naar een leuke lunchplek te gaan.
Deze dag zijn we op tijd in de riad om ons om te kleden voor een bijzonder avontuur. We gaan thee drinken in de woestijn bij zonsondergang en daarna heerlijk dineren op deze sprookjes achtige plek….
Een magische laatste avond met elkaar.

Dag 5
Alweer de laatste dag….
Iedereen mag zelf gaan doen waar ie zin in heeft. Nog even shoppen, een hamam en massage of misschien nog wel een leuk museum?
Wij zijn er om je op weg te helpen….
De lunch regel je deze dag zelf zodat je even lekker nergens rekening mee hoeft te houden.
We verzamelen aan het einde van de dag in de riad voor onze trip met de bus naar de AirPort.

Wij hebben je de afgelopen dagen al meegenomen in het voeren van de onderhandeling in de souk. Je zal het leuk gaan vinden. En bagage kilo’s kunnen altijd bijgekocht worden voor de terug reis alleen. Je hoeft dat van tevoren nog niet te bedenken. Als je het maar wijzigd voordat je ingechecked bent.

We hebben er voor gekozen om de reis 5 volle dagen te laten zijn. We hadden iedereen voor 3 weken. Maar zie het als een begin…. Marrakech zal je hart stelen en je zal er graag nog eens terug komen. Dan hebben wij je een goed idee gegeven hoe alles daar in zijn werk gaat. Je kunt vanaf de eerste minuut onbezorgd genieten. Misschien heb je meer tijd en wil je langer blijven. Laat het ons even weten. We helpen je graag om je verblijf te verlengen.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Vluchtgegevens

Heen: Dinsdag 27 februari 2024
07:35 uur vertrek Amsterdam – 11:20 uur aankomst Marrakech

Terug: Zaterdag 2 maart 2024
20:40 uur vertrek Marrakech – 00:35 uur aankomst Amsterdam

Let op:
• Om naar Marokko te reizen heb je een paspoort nodig! Je Paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek! Boek zelf je vlucht bij Transavia (na groen licht van Caroline)
• Boek zelf je vlucht bij TransaviaHoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket.
• Boek je vlucht vanuit Amsterdam. Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden, wat heel handig is voor ons mooie programma.

We maken ruim voor vertrek een groepsapp aan zodat alle belangrijke informatie gedeeld kan worden en we zo met de deelnemers in contact staan.

Heb je eerder al vragen bel, app of mail dan gerust info@liefdevoormarokko.nl | 06-39593119