Kust & Marrakechreis

26 november - 2 december 2023 - 9 personen

Een heerlijke combinatie van Marrakech & de prachtige kust van Marokko

Al lange tijd kijk ik ernaar uit om de fijne stad Marrakech te combineren met de kust van Marokko. Het is zo’n perfecte combinatie. Niet té ver en toch 2 totaal verschillende sfeer. Dit keer een reis zonder speciale toevoeging maar gewoon genieten van dat wat er is.
We verblijven op twee verschillende plekken aan zee. En zullen een mooie weg langs de kust afleggen. Rijden is in Marokko nooit vervelend want er is zoveel te zien onderweg. Essaouira is een geliefde kustplaats. Van oudsher waren er veel hippies en kunstenaars en dat gevoel is er nog steeds. Muziek op straat en veel kunstenaars en ateliers.

Het leuke contrast met Marrakech is dat alles wit en blauw is terwijl Marrakech een roze stad is.
Het is er klein en overzichtelijk. Er zijn leuke winkeltjes en fijne restaurants. Veel vis, vers uit de haven. Dat is al een beleving op zich.

Ook in het najaar is de temperatuur nog zo fijn aan zee. Een duik in zee is niet voor iedereen fijn meer maar er is zon en dat maakt het fijn. Vaak kan de jas nog gewoon uit….

Taghazout is van oudsher een surfparadijs. De golven zijn er hoog. Het is er niet groot maar de kust is zo mooi en het hotel dat we hebben uitgekozen is zo fijn om te zijn.
We eten hier direct aan zee…..
Echt weer een hele andere beleving dan Essaouira en dat maakt de combinatie zo leuk.

7 dagen genieten van al het moois in de stad en aan zee én het heerlijke weer

Dag 1 Door de vroege vlucht hebben we de hele dag al lekker in Marokko. We vertrekken direct naar Essaouira met de bus.
Dag 2 Deze hele dag brengen we door in het heerlijke Essaouira. Aan het einde van de dag rijden we naar Taghazout.
Dag 3 Een dag aan zee in Taghazout
Dag 4 Na het ontbijt vertrekken we naar Marrakech waar we slapen in een heerlijke riad. We eten deze avond lekker thuis
Dag 5 We gaan fietsen door de stad, bezoeken Majorelle garden
Dag 6 Na het ontbijt verkennen we de souk en om 16.00 uur vertrekken we naar de woestijn voor een bijzonder diner
Dag 7 Vertrek na het ontbijt naar de luchthaven

Een reis die Jalil en Caroline samen organiseren

Deze reis zullen jalil en Caroline samen organiseren en gaan mee op reis om alle mooie plekjes zelf te delen met de groep.
Dit keer geen toegevoegd thema om “gewoon” te genieten van alles wat er al is.
Het is zo comfortabel om een reis als dit georganiseerd te maken. En direct naar de leukste plekjes gebracht te worden. Zo kun je in korte tijd veel zien en doen en toch helemaal onbezorgd genieten.

Er is altijd ruimte voor persoonlijke interesse tijdens onze groepsreis. We reizen in een klein gezelschap hierdoor is dit mogelijk.

Marokko kent niet echt een strandcultuur zoals wij die kennen in Europa. De kust is veelal nog ruig en onbebouwd. Veel natuur en een woeste zee.
Dit maakt de beleving extra leuk.

Wij vinden het heel leuk om deze combinatie te gaan maken. Al zijn we zelf heel gek op Marrakech, de kust zal ook ons altijd blijven trekken.
Even een totaal andere atmosphere.

OVER DE REISLEIDERS: de kust & marrakech

Caroline en Jalil laten je verwonderingen en je de mooiste plekjes van Marokko zien.

Caroline heeft Liefde voor Marokko gestart om de schoonheid en liefde van het land over te dragen. Haar enthousiasme over dit bijzondere land is zo inspirerend!

Jalil woont en leeft in Marokko en is professionele reisleider. Hij komt zelf uit het Atlas gebergte en woont nu in Marrakech. 

Ga je mee?

Dit zal een fijne combinatie reis worden. De stad en de kust zijn altijd een fijne combinatie. 2 Totaal verschillende sferen. Er is ruimte voor 9 personen.

€ 1.295,- pp 

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen in Essouira, Luxe en stijlvol hotel in Taghazout, fijne prive riad in Marrakech met dakterras eigen badkamers en fijne plekjes om te zijn
 • Transfer luchthaven
 • Alle vervoer per minibus
 • Ontbijtbuffet, gezonde lunches en diners op speciale plekken.
 • Fietstour door de medina
 • bezoek aan Majorelle garden en de leuke winkels daar
 • speciaal diner en bezoek aan de Agafay woestijn
 • persoonlijke hulp bij het shoppen in de souk
 • water op de kamer
 • koffie en thee in de riad in Marrakech
 • belasting, garantiefonds en fooien

Niet inbegrepen:

 • de vlucht
 • andere drankjes dan water en thee
 • reis en annuleringsverzekering (verplicht)

VEILIG REIZEN

Sluit zelf een reis- en annuleringsverzekering af. Want er zijn soms dingen die je niet had voorzien…. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis.

We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement.  

testimonials

Het reisschema

Marrakech en de kust | zondag 26 november – zaterdag 2 december 2023 | maximaal 9 personen.

Dag 1
We landen al op tijd op de luchthaven van Marrakech waar er een bus voor ons klaarstaat om richting Essaouira te gaan. Maar niet voordat we even iets gegeten hebben want je was al vroeg op pad.
Essaouira is een mooie plaats aan de Atlantische kust. Een grote vissershaven en een oude medina.
Je voelt de creativiteit. Veel muzikanten en kunstenaars. Vroeger was het een echte hippie plaats.
We eten deze avond midden in de medina op een bijzondere plek. Een luxe restaurant met een verrukkelijk menu en het ziet er ook nog eens stylish mooi uit.
Onze riad is midden in de oude medina.

Dag 2
Na het ontbijt is het tijd om Essaouira te gaan ontdekken. We maken een fijne wandeling door de stad. We bezoeken de souk waar we de mensen die er wonen hun dagelijkse boodschappen zien doen. Het is er niet te klein en niet te groot. Precies goed om een leuke indruk te maken.
We lunchen in de haven. Dit is een meer dan bijzondere plek en ervaring.
Rond 4 uur vertrekken we met de bus naar Taghazout. Onze volgende leuke bestemming aan zee. Weer een totaal andere sfeer hier. Van origine is Taghazout echt een surf hot spot. Ons hotel heeft uitzicht op zee en is een fantastische plek om te verblijven. Weer zo mooi en inspirerend.
We eten aan zee deze avond.

Dag 3
Na ons uitgebreide ontbijt is er vrije tijd om even lekker door dit gezellige dorp te wandelen. Of misschien schijnt de zon zo lekker dat je even wil relaxen op een zonne bedje.
We lunchen met z’n allen heerlijk met uitzicht op zee.

Dag 4
Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar onze heerlijke nieuwe plek! Onze riad in Marrakech.
We delen de kamers in en maken een korte wandeling in de souk voordat we gaan genieten van een diner thuis klaargemaakt door onze privé kok. Met een beetje geluk eten we lekker op het dakterras.

Dag 5
Na het ontbijt vertrekken we op de fiets voor een dag vol indrukken. Eerst fietsen we door de oude medina. Het is bijzonder leuk om het dagelijkse leven in de medina te kunnen zien. We stoppen bij de artisans om te zien hoe zij alles nog met de hand maken. We kunnen ons het niet meer voorstellen maar het maakt wel dat je met andere ogen naar alles in de souk kijkt. We rijden door naar het nieuwe deel van de stad. De fietsen parkeren we om een bezoek te brengen aan Majorelle Garden en de winkeltjes eromheen.
Doordat we jalil de hele reis aan onze zijde hebben, kunnen we hem alles vragen over zijn land. Hij kan ons dingen uitleggen bij de artisans. Hij is een officiële gids. Hij weet heel veel maar praat nooit te veel of te lang maar het is leuk dat je hem alles kunt vragen. Zijn Engels is heel goed.
We lunchen op een fijne plek in de nieuwe stad. Hierna fietsen we weer in de richting van de riad.
We kunnen even relaxen voordat we in de avond gaan eten op een leuke authentieke plek in de Kasbah.

Dag 6
Na het ontbijt gaan we met elkaar de souk verkennen. We lopen in de richting van het kruidenplein om een leuke indruk te krijgen van alles wat er verkocht wordt in de souk. Het is eindeloos. Er is tijd om iets te kopen voor jezelf. We lunchen op een leuke plek in de medina. Zoveel fijne plekjes die verscholen liggen op plekken waar je zo voorbij zou lopen
Ik ben er om je te helpen mocht je een speciale wens hebben in de souk.
We zorgen ervoor dat we op tijd weer bij de riad zijn om ons om te kleden voor ons bijzondere diner in de woestijn (een uurtje rijden vanuit de stad). Hier zien we de zon onder gaan, drinken we thee en genieten we van deze prachtige omgeving. Als de zon onder is en de kaarsjes branden gaan we genieten van ons diner.
Onze privé chauffeur brengt ons weer veilig thuis.

Dag 7
Na ons vroege ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor het vertrek naar Amsterdam.

BELANGRIJKE INFORMATIE

We delen de kamers. 
Liefde voor Marokko is een officiële reisorganisatie die is aangesloten bij een garantiefonds.

Vluchtgegevens
Heen: Zondag 26 november 2023
07:00 uur vertrek Amsterdam – 10:45 aankomst Marrakech (LET OP ER ZIJN 2 VLUCHTEN! KIES DE VROEGE VLUCHT)
Terug: Zaterdag 2 december 2023
11:45 uur vertrek Marrakech – 15:45 uur aankomst Amsterdam

De tickets zijn nog zo goed betaalbaar in deze tijd.

Let op:
• Om naar Marokko te reizen heb je een paspoort nodig! Je Paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek! Boek zelf je vlucht bij Transavia (na groen licht van Caroline)
• Boek zelf je vlucht bij Transavia. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket.
• Boek je vlucht vanuit Amsterdam. Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden, wat heel handig is voor ons mooie programma.

We maken een groepsapp aan met alle deelnemers. Caroline zal nog wat handige dingen met jullie delen en er is dan nog gelegenheid voor praktische vragen.

Heb je eerder al vragen bel, app of mail dan gerust info@liefdevoormarokko.nl | 06-39593119