Sahara Desert Yogo retreat Marokko

- 13-19 september 2022 - (VOL)
De reis van je leven

De reis van je leven

Ken je dat gevoel? Dat je je zo klein en nietig kan voelen in de natuur en dat je je tegelijkertijd een onderdeel van het groter geheel voelt? Precies om dat gevoel brengen we onze practise naar de Sahara Desert. We openen de ochtenden met meditatie, chanten, kriya’s, pranayama en asana. We reizen, delen de filosofie en komen weer tot rust in de avond met met restorative houdingen.

Samen met een intiem groepje, ver weg van het leven dat we kennen, ervaren we totale stilte. Dit wordt zo magisch.

7 DAGEN vol met yoga en magisch avontuur

Dag 1  Vroege aankomst in Marokko en we reizen direct door naar het Atlasgebergte.
Dag 2  Mooie lange rustige dag in de bergen, met Ashtanga yoga en workshops
Dag 3  We reizen door in onze jeeps, via mooie stops naar de Dades kloof waar we overnachten
Dag 4 Dades, Todra gorge, Risani, Merzouga, na onze yoga sessie reizen we door. We overnachten in de Sahara in nomadische tenten. Magisch.
Dag 5 Uiteraard starten we met Yoga en dan gaat onze magische tocht verder. Naar Oases, woestijn en berbers. We slapen in een luxe hotel.
Dag 6 Langzaam trekken we door naar Marrakech, via Kasbah (werelderfgoed). Natuurlijk geen dag zonder yoga.
Dag 7 Nog even verwonderen van de woestijn deze volle laatste dag en dan terug naar het vliegveld.

De perfecte combinatie

De retreat wordt begeleid door Caroline en Gitty. Toen Caroline Marokko voor het eerst bezocht, was ze opslag verliefd. Vandaag de dag deelt ze de liefde voor het land door reizen te organiseren, waarin Gitty haar passie voor yoga, filosofie en Ayurveda aanbiedt. Samen verwelkomen ze je voor dit prachtige avontuur.

OVER DE REISLEIDERS: ECHT EN PUUR MAROKKO

Naast Gitty die voor de invulling van de reis staat, staan Caroline en Jalil om je de verwonderingen van Marokko te laten zien. Caroline heeft Liefde voor Marokko gestart om de schoonheid en liefde van het land over te dragen. Haar enthousiasme over dit bijzondere land is zo inspirerend!

Jalil woont en leeft in Marokko en is professionele reisleider. Hij komt zelf uit het Atlas gebergte en woont nu in Marrakech. 

Wat biedt deze reis jou? - let op deze reis is vol

Met de retreat wordt alles tot in de detail voor je verzorgd. Boek enkel een vlucht* voor jezelf, houd wat opzij voor een fooitje en geniet voor € 1.395,- p.p. van:

Inbegrepen:

 • 7-daagse tour met maximaal twaalf anderen door het mooiste van Marokko
 • 6 overnachtingen op de meest magische plekken
 • 3 heerlijke meergangen maaltijden, inclusief thee, per dag
 • Engelssprekende privégids Jalil
 • Yoga, pranayama en meditatiesessies van Gitty
 • 3 lectures van Gitty
 • Liefdevolle begeleiding van Caroline van Liefde voor Marokko
 • Private A/C Vehicles, 4WD Toyota Land Cruiser

Niet inbegrepen:

 • vliegticket
 • fooien
 • andere drankjes dan thee en water.
 • Reis en annuleringsverzekering (verplicht)

Vluchtgegevens

Heen: Dinsdag 13 september 2022
06:50 uur vertrek Amsterdam – 09:40 aankomst Marrakech

Terug:  Maandag 19 september 2022
18:50 uur vertrek Marrakech – 23:35 uur aankomst Amsterdam

Boek je vlucht bij TransaviaEen vlucht kost +/- €130 – €150 p.p.
Let op: je paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek!

Boek je vlucht vanuit Amsterdam. Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden, wat heel handig is voor ons mooie programma. Kies voor de optie om te mogen wijzigen voor 18 euro extra. Mocht de reis ivm Corona niet doorgaan kunnen we de reis verzetten.

Voor nu moet je volledig gevaccineerd zijn en moeten we vanuit Nederland een PCR test doen om naar Marokko te reizen.
Je paspoort moet nog een half jaar geldig zijn voor vertrek.
Regel zelf je reis- en annuleringsverzekering

 

ONZE RETREATS EN CORONA: VEILIG REIZEN

We kunnen ons voorstellen dat de recente ontwikkelingen rondom Corona je doen twijfelen aan het boeken van deze reis. We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis. Bij Transavia kun je kiezen voor een ticket die verzetbaar is. (tegen een kleine meerprijs) 
Met deze maatregelen en flexibiliteit kunnen we in het ergste geval onze trip verzetten naar een later moment.

testimonials

over Gitty

Hi, ik ben Gitty. Ik ken een grote liefde voor rust, stilte en schoonheid. Ik leef in verwondering en dankbaarheid en vertrouw op het leven zelf. 

Yoga en Ayurveda zijn voor mij de weg naar diepe innerlijke vrede. Verstilling gevangen in beeld: wat ik uitdruk in mijn werk als modefotograaf.

Het heeft mijn passie de prachtige, oude wijsheid van yoga & Ayurveda op een moderne, toegankelijke manier te brengen tijdens de reizen naar Marokko samen met Caroline.

Het reisschema: ontspan en geniet

Sarah Desert Yoga Retreat Marokko


Dinsdag 13 september – maandag 19 september 2022 | maximaal 12 personen

DAG 1: DINSDAG
We komen ‘s ochtends vroeg aan op het vliegveld in Marrakech. We vertrekken direct naar  het Atlasgebergte  om hier in een mooi hotel met zwembad bij te komen van de vroege vlucht. We starten de eerste dag met een heerlijke, lange slow flow/ restorative les.

DAG 2: WOENSDAG
Een mooie, lange, rustige dag in de Bergen. We beginnen de dag met Ashtanga yoga. Later op de dag is er een workshop waarbij we de intelligente sequences van ashtanga bestuderen en individueel aan leren passen. We bouwen zo een basis voor de rest van de week en creëren daarmee een anker voor de rest van de ochtenden.

DAG 3: DONDERDAG
Via een prachtige tocht in onze 4×4 jeeps rijden we een mooie route waar we zo nu en dan ook stoppen. We rijden via Ait Benhadou langs Quarzazate, palmbos of Skoura en de Rozen vallei naar de Dades Kloof. Hier overnachten we.

DAG 4: VRIJDAG
Dades – Todra gorge – Risani – Merzouga. Na onze yogasessie en ons ontbijt zetten we onze Saharawoestijn Reis voort. We nemen de weg van 1000 Kasbahs die door de kleurrijke Berberdorpen van de Dades-vallei loopt. Onderweg stoppen we hier voor een lunch met locals. Eenmaal aangekomen in de duinen van Erg Chebbi bekijken we de magische zonsondergang. In stilte. Daarna groeten we de avond met muziek en vuur. We overnachten in de Sahara in nomadische tenten.

DAG 5: ZATERDAG
Na onze yogasessie en ons ontbijt maken we een tour door de woestijn in onze 4×4 auto’s. Tijdens de tour komen we langs oases, de border woestijn om vervolgens Berber-nomaden van de woestijn te ontmoeten. We slapen die nacht in een prachtig hotel met zwembad.

DAG 6: ZONDAG
Langzaam trekken we weer richting Marrakech. We eten en slapen in een hotel gelegen in Aït-Ben-Haddou Village & We bezoeken deze prachtige Kasbah die op de wereld erfgoed lijst staat. Daarna genieten we nog van nog een yogasessie onder de sterrenhemel.

DAG 7: MAANDAG
Onze laatste, maar nog volledige dag samen, genieten we van het mooie Aitbenhadou, Telouet, Atlas Mountains, om vervolgens terug te vliegen vanuit Marrakech.