Saharareis
met Caro & Jalil

12 - 19 januari 2024 - 9 personen

Van Riad dar Palm tot aan de palmen oase in de Sahara

Toen ik samen met Jalil reizen aan het ontwerpen was in Marrakech zei hij tegen mij:
“Caro, Marokko is groter dan alleen Marrakech hoor”. Ik raak nooit uitgekeken in Marrakech maar er werd iets in mij getriggerd om toch op onderzoek te gaan buiten Marrakech.
Hier heb ik nooit spijt van gekregen. Marokko is gewoon zo’n groot land en er zijn eindeloze mogelijkheden. Ik zal hierdoor altijd tegen mensen zeggen: begin eerst eens lekker met de stad. En kom dan nog eens terug voor al het andere mooie.
Nu ik alweer vele reizen heb mogen organiseren samen met de leukste mensen en de mooiste thema’s, voelde het nu goed om mijn eigen ontworpen reis zonder thema maar met een magisch doel te gaan organiseren.
Een reis naar de Sahara. Ik heb deze reis inmiddels een paar keer mogen maken ook met mijn gezin samen. Ik vind het een geweldig avontuur om er te komen en magisch om er te zijn.
We hebben het grote geluk dat ik deze reis samen doe met Jalil. Hij kent deze reis zo ontzettend goed en weet onderweg de meest mooie en bijzondere niet toeristische plekjes te vinden. Daar hou ik zo van. Dat het anders is dan “gewoon”.
We maken deze reis met mini bus met privé chauffeur zodat we ook echt off road kunnen rijden. Zo kunnen we Nomade bezoeken die ver van de bewoonde wereld leven.
Ons grote thema is de palmboom tijdens deze reis. Ik heb er zelf iets mee…..
We starten dan ook in riad dar Palm, we slapen onderweg in Palmen oasis (wat echt magisch is) en we gaan lunchen op een plek in de Sahara waar een palmen oasis overloopt in de duinen van de Sahara….. Magischer wordt het niet….. nou ja eigenlijk toch wel! Ons tentenkamp midden in de Sahara…..Ohw ja en onze riad aan de voet van de Sahara met een zwembad om het zand uit je haar te spoelen…..ohw ja…. en en en en….

8 dagen op avontuur om de Sahara te beleven

Dag 1: Late aankomst in Marrakech. Delen de kamers in en dineren lekker in de riad
Dag 2: We hebben de hele dag om de Medina en de souks van Marrakech te ontdekken
Dag 3: Deze dag mag je zelf invullen. jalil en ik zijn er om je hierbij te helpen
Dag 4: We vertrekken per mini bus met privé chauffeur…. Onze reis naar de Sahara start. We slapen deze nacht in een prachtige Oase
Dag 5: We vertrekken op tijd richting de Sahara. Met zonsondergang arriveren we in Merzouga waar we slapen in luxe tenten in de woestijn
Dag 6: We verruilen ons tentenkamp voor een prachtig hotel met zwembad aan de voet van de Sahara. Deze dag verkennen we de omgeving
Dag 7: We vertrekken deze ochtend op tijd. Om te eindigen in de kasbah van Ait ben Haddou waar we ook de nacht doorbrengen
Dag 8: We rijden vanuit de Kasbah naar het vliegveld van Marrakech voor de vlucht terug naar huis.

 

Een reis die Jalil en Caroline samen organiseren

Deze reis zullen Caroline en Jalil samen organiseren. Dit keer zonder toegevoegd thema zoals yoga waardoor er meer tijd is om te genieten van de waanzinnige omgeving. We trekken eropuit zodat we de nomade en het leven in de oase kunnen zien.
Jalil maakt deze mooie reizen al zo lang en heeft ook Caroline zo ver gekregen het land verder te ontdekken. Jalil is een officiële gids en kan ons zoveel vertellen en laten zien. Dat is wat het extra bijzonder maakt. En bovendien doet hij dit heel erg graag!

Het is zo bijzonder dat de kans kleiner is dat je dit zelf zal gaan ondernemen. Ik vond het zelf zo bijzonder dat ik het heel graag deel.
Zorg dat je een beetje uitgerust aan deze prachtige reis begint, dat helpt om maximaal te genieten.

We zijn echt aan het reizen. Het is een mooi avontuur. We doen dit in heerlijke comfortabele mini bus met privéchauffeurs.

OVER DE REISLEIDERS

Caroline en Jalil laten je de verwonderingen en de mooiste plekjes van Marokko zien. Caroline heeft Liefde voor Marokko gestart om de schoonheid en liefde van het land over te dragen. Haar enthousiasme over dit bijzondere land is zo inspirerend!
Jalil woont en leeft in Marokko en is professionele reisleider. Hij komt zelf uit het Atlas gebergte en woont nu in Marrakech. 

Ga je mee?

Dit gaat een te gekke beleving worden. Een reis die ons het echte Marokko gaat laten zien. Met als extra hoogtepunt de Sahara. De zandduinen en de sterrenhemel, oases en nomaden families.
Er is plaats voor 9 personen

€ 1.450,- pp 

Inbegrepen:

  • Alle overnachtingen (we delen de kamers)
  • Alle maaltijden (behalve op de vrije dag in Marrakech)
  • Alle vervoer per minibus voor extra comfort
  • Engels sprekende gids en reisleider
  • Thee en water
  • Fooien
  • Garantiefonds

Niet inbegrepen:

  • Alle (alcoholische) drankjes 
  • Veilig reizen;
  • Sluit zelf een reis- en annuleringsverzekering af als je die nog niet hebt…

VEILIG REIZEN

Sluit zelf een reis- en annuleringsverzekering af. Want er zijn soms dingen die je niet had voorzien…. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis.

We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement.  

testimonials

Het reisschema: Op avontuur naar de Sahara en slapen in palm oasis

Saharareis met Caro & Jalil | Vrijdag 12 januari – vrijdag 19 januari 2024 | maximaal 9 personen


Dag 1
We hebben een late vlucht naar Marrakech waardoor we begin van de avond daar zullen aankomen. De bus brengt ons naar de Medina van Marrakech waar we de eerste nachten zullen doorbrengen. Een heerlijke plek voor onszelf waar vanuit we de medina heerlijk kunnen ontdekken.
Bij aankomst delen we de kamers in en eten we lekker in de riad waar onze prive kok voor ons kookt.

Dag 2
Na ons heerlijke ontbijtbuffet is het tijd om de oude stad te gaan verkennen. We maken een wandeling langs de artisans die alles nog met de hand maken wat er in de souk te koop is. We gaan lekker shoppen in de souk. Je komt er ogen te kort.
De lunch gaan we nuttigen in een groene oase midden in de souk Hier kunnen we even lekker alle indrukken verwerken onder de groene bomen in de tuin.
We lopen door de souk weer heerlijk richting de riad. In de avond trekken we er nog even gezellig op uit voor een diner op een Marokkaanse manier.

Dag 3
Deze dag mag iedereen zelf invullen. Misschien wil je graag een museum bezoeken of misschien ga je op zoek naar een mooi vloerkleed voor jezelf of misschien ga je fijn naar de hamam? Je weet na de vorige dag een beetje hoe het werkt in de souk. Caro en Jalil zijn er om je te helpen mocht er iets geregeld moeten worden.
De lunch regel je deze dag zelf. Eten doen we lekker met elkaar in de riad. Dan kunnen we ook vast de koffers klaar maken voor het vertrek naar de Sahara de volgende ochtend vroeg.

Dag 4
Na het vroege ontbijt vertrekken we per minibus naar de Palm oase waar we overnachten in een eco lodge. We moeten wel eerst het hoge Atlasgebergte door. Dit wordt een mooie rit. Onderweg is er tijd om lekker wat te drinken en te lunchen. Het is een lange dag in de auto maar met een fantastisch uitzicht. En dan is er tijd om een mooie wandeling te maken door de oase waar we overnachten. Ze koken daar heerlijk voor ons.

Dag 5
We vertrekken na ons ontbijt naar de zandduinen in Merzouga….. De magische Sahara. Onze jeeps zetten ons af bij de kamelen zodat we het laatste stukje naar ons tentenkamp op de rug van een kameel maken met de ondergaande zon. Dit is een magische beleving. De stilte, leegte en schoonheid van die enorme zandduinen in hun bijzondere kleur is iets wat je nooit meer gaat vergeten. Het kan zo zijn dat je liever niet op een kameel wil rijden. Dan kun je met de auto naar ons tentenkamp.
Na ons welkomstdrankje, kleden we ons om voor het diner en aansluitend muziek en kampvuur onder de enorme sterrenhemel. Zoveel sterren heb je nog nooit gezien.
Wees niet bang dat het te koud zal zijn in de woestijn. Het is in deze tijd heel goed te doen.

Dag 6
Het meest bijzondere is als je vroeg op staat en naar buiten gaat om de zon te zien opkomen. Het zijn de mooiste cadeautjes die je krijgt van de natuur.
We ontbijten nog lekker in ons luxe tentenkamp voordat we verhuizen naar een luxe hotel aan de voet van de Sahara. Een bijzondere plek waarvandaan we de omgeving met onze jeeps gaan verkennen.
We bezoeken nomade families en mogen letterlijk in hun tenten kijken. Het is zo bijzonder om er te kunnen zijn. Jalil is er voor als je vragen hebt. Hij spreekt hun taal en kan ons zo helpen met de communicatie. We brengen een bezoek aan de magische oase aan de voet van de Sahara. We maken er een wandeling om het echt te kunnen beleven. De overgang van de Palmbomen in de zandduinen is zo mooi.

Dag 7
We vertrekken weer in de richting van Marrakech. Maar we maken onderweg eerst nog mooie stops. Het eerste zal zijn in de heerlijke oude souk waar toeristen niet vaak gezien worden. Zo krijgen wij het echte Marokkaanse leven heel mooi mee. We drinken er een lekkere koffie met geweldig uitzicht en gaan onze weg verder naar de Kasbah van Ait Ben Haddou. We bezoeken deze mooie oude Kasbah die op de werelderfgoedlijst staat. En we slapen er.

Dag 8
Na ons ontbijtje vertrekken we naar de luchthaven van Marrakech waar we terug vliegen met een late vlucht naar Amsterdam. Onderweg stoppen we lekker voor koffie en een lunch.
Zo zijn we aan het einde gekomen van een hele bijzondere reis waarin je in een korte tijd ontzettend veel ziet en beleeft.
Geen vakantie maar echt reizen…..
Vol indrukken weer naar huis.

Januari is een hele fijne tijd om deze reis te maken. In Marokko is het niet koud in deze tijd. Je kunt er overdag lekker zonder jas. Het is fijn dat we actief kunnen zijn zonder het te warm te hebben. Koud is het er nooit

BELANGRIJKE INFORMATIE

We delen de kamers. 
Liefde voor Marokko is een officiële reisorganisatie die is aangesloten bij een garantiefonds.

Vluchtgegevens
Heen: Vrijdag 12 januari 2024
15:00 uur vertrek Amsterdam – 18:45 aankomst Marrakech
Terug:  Vrijdag 19 januari 2024
19:30 uur vertrek Marrakech – 23:25 uur aankomst Amsterdam

Let op:
• Om naar Marokko te reizen heb je een paspoort nodig! Je Paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek! Boek zelf je vlucht bij Transavia (na groen licht van Caroline)
• Boek zelf je vlucht bij Transavia. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket.
• Boek je vlucht vanuit Amsterdam. Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden, wat heel handig is voor ons mooie programma.

We maken ruim van tevoren een groepsapp aan met alle deelnemers. Hierin deel ik belangrijke informatie voor iedereen en kunnen jullie ook vragen stellen.

Heb je eerder al vragen bel, app of mail dan gerust info@liefdevoormarokko.nl | 06-39593119