Saharareis
met Caro & Jalil

14 - 21 juni 2023 - 9 personen

Van Riad dar Palm tot aan de palmen oase in de Sahara

Toen ik samen met Jalil reizen aan het ontwerpen was in Marrakech zei hij tegen mij:
“Caro, Marokko is groter dan alleen Marrakech hoor”. Ik raak nooit uitgekeken in Marrakech maar er werd iets in mij getriggerd om toch op onderzoek te gaan buiten Marrakech.
Hier heb ik nooit spijt van gekregen. Marokko is gewoon zo’n groot land en er zijn eindeloze mogelijkheden. Ik zal hierdoor altijd tegen mensen zeggen: begin eerst eens lekker met de stad. En kom dan nog eens terug voor al het andere mooie.
Nu ik al weer vele reizen heb mogen organiseren samen met de leukste mensen en de mooiste thema’s voelde het nu goed om mijn eigen ontworpen reis zonder thema maar met een magisch doel te gaan organiseren.
Een reis naar de Sahara. Ik heb deze reis inmiddels een paar keer mogen maken ook met mijn gezin samen. Ik vind het een geweldig avontuur om er te komen en magisch om er te zijn.
We hebben het grote geluk dat ik deze reis samen doe met Jalil. Hij kent deze reis zo ontzettend goed en weet onderweg de meest mooie en bijzondere niet toeristische plekjes te vinden. Daar hou ik zo van. Dat het anders is dan “gewoon”.

We maken deze reis met 4×4 Tojota Jeeps zodat we ook echt off road kunnen rijden. Zo kunnen we Nomade bezoeken die ver van de bewoonde wereld leven.

Ons grote thema is de palmboom deze reis. Ik heb er zelf iets mee…..
We starten dan ook in riad dar Palm, we slapen onderweg in Palmen oasis (wat echt magisch is) en we gaan lunchen op een plek in de Sahara waar een palmen oasis overloopt in de duinen van de Sahara….. Magischer wordt het niet….. nou ja eigenlijk toch wel! Ons tentenkamp midden in de Sahara…..Ohw ja en onze riad aan de voet van de Sahara met een zwembad om het zand uit je haar te spoelen…..ohw ja…. en en en en….

8 dagen op avontuur om te eindigen in de Sahara

Dag 1: Vroege aankomst in Marrakech. Delen de kamers in in de riad en verkennen de medina
Dag 2: We vertrekken in de vroege ochtend naar Zagora waar we slapen in een palm oasis
Dag 3: Van Zagora rijden we door naar Merzouga waar de duinen van de Sahara liggen. Met kamelen naar ons tentenkamp midden in de Sahara
Dag 4: We verkennen de omgeving en vertrekken naar onze riad met zwembad aan de rand van de Sahara.
Dag 5: We vertrekken naar Tenmir maar stoppen nog op bijzondere plekken. Slapen doen we in Skoura in een andere prachtige palm oase.
Dag 6: We vertrekken weer richting Marrakech maar bezoeken eerst een prachtige kasbah in Skoura en daarna stoppen we in Ait Ben Haddou om ook hier de prachtige kasbah te zien.
Dag 7: Een hele dag in Marrakech. Die vrij besteed mag worden. jalil en ik zijn er om te helpen om je te laten zien en doen wat je aanspreekt.
Dag 8: Vroege vlucht naar Amsterdam

 

Een reis die Jalil en Caroline samen organiseren

Deze reis zullen Caroline en Jalil samen organiseren. Dit keer zonder toegevoegd thema zoals yoga waardoor er meer tijd is om te genieten van de waanzinnige omgeving. We trekken erop uit zodat we nomade en het leven in de oasis kunnen zien.
Jalil maakt deze mooie reizen al zo lang en heeft ook Caroline zo ver gekregen het land verder te ontdekken. Jalil is een officiële gids en kan ons zoveel vertellen en laten zien. Dat is wat het extra bijzonder maakt. En bovendien doet hij dit heel erg graag!

Het is zo bijzonder om de kans kleiner is dat je dit zelf zult gaan ondernemen. Ik vond het zelf zo bijzonder dat ik het heel graag deel.
Zorg dat je een beetje uitgerust aan deze prachtige reis begint dat helpt om maximaal te genieten.

We zijn echt aan het reizen. Het is een mooi avontuur. We doen dit in heerlijke comfortabele 4×4 jeeps met prive chauffeurs.

OVER DE REISLEIDERS: ECHT EN PUUR MAROKKO

Naast Lucie die met ons haar fotografie kennis deelt, staan Caroline en Jalil om je de verwonderingen van Marokko te laten zien. Caroline heeft Liefde voor Marokko gestart om de schoonheid en liefde van het land over te dragen. Haar enthousiasme over dit bijzondere land is zo inspirerend!

Jalil woont en leeft in Marokko en is professionele reisleider. Hij komt zelf uit het Atlas gebergte en woont nu in Marrakech. 

Ga je mee?

Dit gaat een te gekke beleving worden. Een reis die ons het echte Marokko gaat laten zien. Met als extra hoogtepunt de Sahara. De zandduinen en de sterrenhemel, oasis en nomaden families.
Er is plaats voor 9 personen.

€ 1.450,- pp 

Inbegrepen:

  • Alle overnachtingen (gedeelde kamers)
  • Alle maaltijden (behalve tijdens de laatste dag in Marrakech)
  • Alle vervoer in 4×4 jeeps met privé chauffeur
  • Engels sprekende gids en reisleider
  • Thee en water
  • Fooien
  • Garantiefonds

Niet inbegrepen:

  • De vlucht
  • Frisdrank en alcoholische dranken
  • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)

ONZE RETREATS EN CORONA: VEILIG REIZEN

Sluit zelf een reis en annuleringsverzekering af. Want los van Corona zijn er soms dingen die je niet had voorzien…. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis.

We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement.  

testimonials

Het reisschema: Op avontuur naar de Sahara en slapen in palm oasis

Saharareis met Caro & Jalil | Woensdag 14 – woensdag 21 juni 2023 | maximaal 9 personen

Dag 1

We komen met de vroege vlucht aan op de luchthaven van Marrakech. De bus brengt ons naar de medina van Marrakech waar we slapen in Riad dar Palm. We delen de kamer in en na een kopje thee met wat lekkers brengen we een bezoek aan de souk. Zo krijgen we een leuk beeld hoe het er in deze roze stad aan toe gaat. Het dagelijkse leven trekt aan ons voorbij. We lunchen op een fijne plek midden in de medina. Na nog een ommetje lopen we terug richting de riad. Het is al een lange dag geweest dus voor het eten kan er even gerelaxed worden.
Deze avond is er een prive kok die voor ons kookt in de riad.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we met onze 4×4 jeeps naar Zagora. Het is een mooie route die ons over de pas van het Atlas gebergte laat gaan. Op een comfortabele manier zien we de verschillende landschappen en het dagelijkse leven aan ons voorbij gaan. We stoppen op mooie plekken voor een koffie en de lunch.
Wat ik graag met jullie deel is de plek waar het bekende groene aardewerk wordt gemaakt. In de souk kom je het overal tegen. Het is de plaats Tamegroute waar we gaan zien hoe dit allemaal gemaakt wordt.
Er is ook tijd voor een bezoek aan de kasbah. Dit zijn oude zandkasteel achtige bouwwerken. Iets wat wij niet kennen hier.
Deze nacht slapen we op een magische plek…..in de palm oase.

Dag 3

Na ons ontbijt is er even tijd om in deze oase een wandeling te maken. Want nu we hier zijn willen we het natuurlijk ook echt beleefd en gezien hebben.
We vervolgen onze weg naar Merzouga. Hier liggen die magische zandduinen van de Sahara. Het postkaart gevoel….Onderweg hebben we lekker tijd om te lunchen.
Om ons bijzondere luxe tentenkamp voor deze nacht te bereiken verruilen we de 4×4 jeeps voor een kameel….. Deze dieren leven hier in hun normale habitat en zijn gewend om door het zand te lopen. Ik heb met eigen ogen mogen zien dat de dieren liefdevol behandeld worden. Zoals paarden bij ons.
Op de rug van de kameel kunnen we de diepere duinen bereiken en zullen de zon onder zien gaan. De stilte en de leegte…. Het is heel mooi.
Aangekomen in ons tentenkamp voor deze nacht worden we in de watten gelegd. We drinken thee, de kaarsjes gaan aan en er is heerlijk gekookt voor ons.
De sterrenhemel is zo waanzinnig…..

Dag 4

We vertrekken voor een excursie dag met onze 4×4 jeeps. We kunnen door het zand rijden en het gebied bezoeken waar de nomaden leven. We drinken er thee en verwonderen ons hoe het mogelijk is om zo te leven. Maar het bewijs zien we: het kan!
Jalil spreekt de taal en dat maakt dit alles mogelijk.

Voor de lunch wil ik jullie meenemen naar een plek waar de palmen oase overloopt in de duinen van de Sahara. Dit is zo magisch.
Hier wordt een Berber pizza voor ons bereid in het hete zand van de Sahara. We genieten van dit bijzonder plekje en de heerlijke lunch.

Aan het einde van deze dag gaan we naar onze riad met heerlijk zwembad aan de rand van de Sahara. Hier is tijd om nog even heerlijk te chillen en de zon magisch onder te zien gaan. Het is een luxe en fijne plek om te zijn.
In de avond eten we gezamenlijk.

Dag 5

Als het je lukt om vroeg op te staan dan is het magisch om de zon achter de hoge duinen op te zien komen.
De kamelen lopen voorbij de riad…..Het lijkt een sprookje….
Na het ontbijt beginnen we aan de terug weg. We verlaten Merzouga en de duinen en gaan op weg naar de volgende palm oase in Skoura voor deze nacht. Maar niet zonder mooie authentieke plaatsen die we bezoeken. Een grote plaatselijke markt (we hebben het geluk dat die er precies is als wij er zijn). We drinken er lekker koffie en zien de plaatselijke bevolking aan ons voorbij gaan, het lijkt een film.
Onderweg stoppen we voor een lunch en is er bij aankomst in de oase waar we overnachten tijd voor een wandeling voor het diner.

Dag 6

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de kasbah in Skoura. Magisch om te zien. Een zandkasteel midden in de palm oase. We vervolgen onze weg in de richting van Marrakech maar maken nog een stop bij de hele bekende Kasbah van Ait Ben Haddou. Bij deze kasbah zijn vele films opgenomen en is opgenomen op de Unesco lijst. Nu we er toch langs rijden wil je die gewoon gezien hebben.
We vervolgen onze weg naar Marrakech. Er wacht een heerlijk diner op ons thuis in de riad.

Dag 7

Deze dag mag iedereen zelf invullen. We hebben een waanzinnige reis achter de rug. En ik kan me voorstellen dat iedereen een andere behoefte heeft.
Als je Marrakesh nog niet kent wil je de stad misschien graag in. Of als je het juist wel al kent heb je misschien nog een missie in de stad.
Misschien wil je dat we een poolday ergens voor je boeken. Of een hamam…. Of misschien gewoon lekker met je boek op het dakterras van de riad.
Even lekker zelf bedenken wat je wil. Jalil en ik zijn er om je op weg te helpen.
De lunch en diner zijn niet geregeld deze avond. Maar misschien heeft iedereen dezelfde behoefte en besluiten we toch lekker als afsluiting te gaan eten in de stad. Het kan en mag allemaal. En voel je vooral vrij om de groep niet te volgen als je andere plannen hebt.

Dag 8

Na het vroege ontbijt vertrekt de bus richting de luchthaven om jullie daar op tijd af te zetten voor de vlucht naar Amsterdam.
Ik weet zeker dat jullie nog heel lang nagenieten van deze bijzondere reis.

 

BELANGRIJKE INFORMATIE

Vluchtgegevens

Heen: Woensdag 14 juni 2023
05:30 uur vertrek Amsterdam – 08:20 aankomst Marrakech

Terug:  Woensdag 21 juni 2023
09:05 uur vertrek Marrakech – 13:50 uur aankomst Amsterdam

Let op:
Om naar Marokko te reizen heb je een paspoort nodig! Je Paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek! Boek zelf je vlucht bij Transavia (na groen licht van Caroline)
Boek zelf je vlucht bij TransaviaHoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket.
Boek je vlucht vanuit Amsterdam. Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden, wat heel handig is voor ons mooie programma.
Kruis aan dat je je ticket wilt kunnen verzetten! Dit kost €18,00 extra maar dan kan de reis nog verzet worden mocht dit nodig zijn.
• We delen de kamers
Liefde voor Marokko is een officiële reisorganisatie die is aangesloten bij een garantiefonds.
Sluit zelf een reis- en annuleringsverzekering af

We maken ruim voor vertrek een groepsapp aan zodat alle belangrijke informatie gedeeld kan worden en we zo met de deelnemers in contact staan.

Heb je eerder al vragen bel, app of mail dan gerust info@liefdevoormarokko.nl | 06-39593119