Schilderreis naar Marrakech met Tiny Stories

2 - 8 OKTOBER 2023 - 9 personen
voyage artistique die jouw blik verrijkt

een avontuur met de mooiste creativiteit!

Dit wordt een hele bijzondere reis waar we ons gaan verwonderen en plezier gaan maken. Genieten van de eenvoud en de puurheid op plekken waar je als toerist nooit zou kunnen komen. Naast eenvoud genieten we ook van de luxe die Marokko te bieden heeft. Een spannende mix die onze creativiteit gaat stimuleren.

We krijgen de kans op bij families te verblijven die hier wonen. We hebben onze eigen plek met keuken en badkamer. Een klein tikkeltje primitief maar samen met je slaapzak kun je dit avontuur aan! Tiny en ik delen de liefde voor plekken zoals dit omdat je dit alleen niet zo snel zult doen.

We verkennen de omgeving en de prachtige natuur en nemen natuurlijk onze schilderspullen mee voor onderweg zodat we alle bijzondere prikkelingen van dit avontuur kunnen vastleggen in een schetsboekje.
Schilder ervaring is niet nodig, Tiny zal je meenemen in het proces van verwonderen en het echt kijken naar kleuren, licht en vormen en dan spelenderwijs in alle rust en vrijheid schilderen. Ze deelt hierbij haar tips. Creëren vooral om het plezier, in een fijne flow en om de creatieve energie die het je geeft en niet in eerste instantie om techniek en het resultaat. We gaan schilderen van uit vrijheid, puur voor jezelf.

Na 3 nachten op deze magische plek rijden we terug naar Marrakech, een stad die veel luxe te bieden heeft.

7 dagen zonsondergangen, avontuur en schilderen

Dag 1 Aankomst in de Riad en een heerlijk diner
Dag 2 Op pad met privé jeeps, naar het Atlasgebergte: het authentieke Marokko
Dag 3 Per voet met Tiny de omgeving verkennen en leren we dat zien anders is dan kijken
Dag 4 Wandelen naar de dorpjes, laten verwonderen, inspireren en schilderen met Tiny
Dag 5 We vertrekken weer naar de Riad en bezoeken de Artisans aan het einde van de dag
Dag 6 Er is tijd om de souk te verkennen. We vertrekken voor een speciaal diner naar de woestijn aan het einde van de middag
Dag 7 We pakken onze koffers en hebben verder de dag zelf in te vullen tot we vertrekken naar het vliegveld

Schilderreis Marokko

De perfecte combinatie

Deze bijzondere reis wordt begeleid door Caroline en Tiny. Tiny en Caroline delen hun liefde voor Marokko. Zij komen er samen en los van elkaar heel graag.

Wij houden beide van op avontuur gaan en ons te laten verwonderen. We genieten van de kleuren en geuren. Van de hoeveelheid mooie dingen die onze ogen de hele dag zien. Tiny kan nog weer anders naar dingen kijken en dat is zo inspirerend.

We houden van de lieve mensen en ondanks dat wij beide geen groepsmensen zijn vinden we dit zo fijn om te doen met elkaar. We hebben gemerkt dat we zo veel mensen blij kunnen maken. En daar worden wij dan weer zo blij van.

OVER DE REISLEIDERS: ECHT EN PUUR MAROKKO

Naast Tiny die voor de creatieve begeleiding zorgt, staan Caroline en Jalil om je de verwonderingen van Marokko te laten zien. Caroline heeft Liefde voor Marokko gestart om de schoonheid en liefde van het land over te dragen. Haar enthousiasme over dit bijzondere land is zo inspirerend!

Jalil woont en leeft in Marokko en is professionele reisleider. Hij komt zelf uit het Atlas gebergte en woont nu in Marrakech. 

Ga je mee?

Dit wordt een unieke reis waarin je de mooiste plekken van Marokko zal zien en vastleggen. Er is ruimte voor 9 personen.
€ 1.695,- pp 

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen (gedeelde kamer)
 • Alle maaltijden (behalve de dag van vergtrek geen lunch en diner, zal op de luchthaven zijn)
 • Alle vervoer (van en naar de luchthaven en jeeps met privéchauffeur tijdens de reis)
 • Engelssprekende gids en reisleider
 • Thee en water
 • Fooien
 • Garantiefonds

Niet inbegrepen:

 • Vlucht
 • Reis en annuleringsverzekering (verplicht)
 • (Alcoholische) drankjes
 • Schilder spullen; Tiny zal een lijstje maken
 
 

ONZE RETREATS EN CORONA: VEILIG REIZEN

We kunnen ons voorstellen dat de recente ontwikkelingen rondom Corona je doen twijfelen aan het boeken van deze reis. We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis. Bij Transavia kun je kiezen voor een ticket die verzetbaar is. (tegen een kleine meerprijs) 
Met deze maatregelen en flexibiliteit kunnen we in het ergste geval onze trip verzetten naar een later moment.

testimonials

over Tiny

Tiny’s roots hebben haar gemaakt tot wat ze nu is. Ze vindt inspiratie in de natuur, reizen, het ervaren van verschillende culturen, haar liefde voor handwerk, boeken en kunst. Haar werk is intuïtief, positief, poëtisch, bohemien en vrouwelijk.
Ze houdt van haar werk, de vrijheid die het met zich meebrengt en de eindeloze stroom van creatieve en positieve energie.
Ze studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht. Ze richtte de studio Tinystories op en werkt in haar poëtische en met licht gevulde atelier voor internationale klanten aan schilderijen, illustraties en collagekunst. Als je het kunstwerk van kunstenaar Tiny ervaart, is het alsof je een droomwereld binnenstapt.

Het reisschema: ontspan en geniet

Voyage Artistique – zondag 2 oktober – zaterdag 8 oktober 2023 | maximaal 9 personen

Dag 1
Na aankomst op de luchthaven van Mareakech vertrekken we met de bus die op ons wacht naar de medina. We delen de kamers in en hebben een heerlijk diner thuis

Dag 2
Na het luxe ontbijtbuffet pakken we onze tassen en verruilen we de luxe van de stad voor het authentieke Marokko.

We rijden met 3 privé jeeps met eigen chauffeurs, 2 privé koks en onze engels sprekende tourmanager Jalil (die de hele reis bij ons is) een prachtige route afleggen naar een niet toeristisch bergdorp in het Atlasgebergte op 2000 meter hoogte. Het lijkt of de tijd er heeft stil gestaan en is daardoor nog zo mooi en puur en de mensen zijn er zo liefdevol. En ook al is het tikkeltje primitief voor onze westerse begrippen, je ervaart hier een ander soort rijkdom. We arriveren hier aan het einde van de dag, na een mooie rit met onze jeeps. We nemen de tijd voor de reis zodat we af en toe ook kunnen stoppen en heerlijk kunnen lunchen.

Het is goed om je voor te bereiden op soverheid maar angst is echt niet nodig. We gaan altijd voor een goed gevoel. Er is een douche en een toilet. Het gaat niet over luxe maar alleen over beleving en verrijking.

Er wordt een heerlijk diner voor ons bereid.

We delen de kamers met elkaar. Met een slaapmat en slaapzak hebben we het heerlijk met elkaar.

Dag 3
Na een heerlijk puur en goed verzorgd ontbijt (door onze privé koks) gaan we het dorp te voet met elkaar verkennen met onze gids. Het is zijn familie die daar wonen en daardoor hebben wij deze bijzondere mogelijkheid. We gaan op bezoek bij deze families om te zien wat er achter de mooie gekleurde deuren afspeelt. We bezoeken de bijzondere plekken in dit dorp. Ook zullen we zien hoe vrouwen zich bezighouden met het maken van vloerkleden met de hand. Een proces dat van a-z plaatsvindt in dit mooie dorp.

Onderweg verteld & deelt Tiny wat ze ziet, omdat zien anders in dan kijken. Zo verzamel je kleur ideeën en combinaties in je hoofd en maakt foto’s onderweg……

Na de lunch vertrekken we met de jeeps naar een hoger gelegen dorpje. Een prachtige route die we met onze privé chauffeurs afleggen. Ook onze koks reizen weer met ons mee. We nemen de tijd om te stoppen onderweg. In dit “zomer dorp” bevinden zich de vruchtbare akkers waar ieder dagelijks druk ik met het verbouwen van hun levensmiddelen. Als we geluk hebben kunnen we ook het verbouwen en oogsten van saffraan zien hier.

We mogen hier letterlijk in de keuken kijken bij de mensen. We slapen ook op dit hoogste punt. Hier hebben we wel stromend water maar geen douche….. Maar dat lossen we gewoon anders op! Je wil dit niet missen door aan luxe vast te houden. We creëren comfort!

Dag 4
Na een heerlijk ontbijt met vers warm gebakken brood (zo mooi om te zien hoe dit gemaakt wordt) maken we een prachtige wandeling (goede sneakers en een rugtasje zijn handig). We maken een hike naar een naastgelegen dorp. Kloppen ook hier bij de bevolking aan en krijgen een inkijkje in hun dagelijkse leven. Onderweg genieten we van een picknick als lunch en kunnen we onze indrukken vertalen op papier. Tiny is er voor alle creatieve vragen en als inspirator.

We krijgen een compleet beeld van dit prachtige gebied en de bevolking. Het zou leuk zijn als we ook spontaan met de kinderen uit het dorp kunnen schilderen. Ik zal zorgen voor spullen waarmee we dit kunnen doen. Op deze manier kunnen we iets teruggeven aan deze meer dan liefdevolle bewoners die eigenlijk nooit in aanraking komen met reizigers. Hun gastvrijheid is iets magisch.

We kiezen ervoor om nog een nachtje door te brengen op deze mooie plek. Geen elektra en geen douche deze nacht maar dan is ie des te lekkerder als we weer in Marrakech aankomen de volgende dag. Maar we krijgen er heel veel magische dingen voor terug…. iets wat wij in onze luxe leven niet hebben. Je hebt van je leven nog nooit zo’n sterrenhemel gezien. Gewoon omdat er geen elektriciteit is….. Alleen die stralende en vallende sterren in de hemel.

Dag 5
Na ons ontbijt vertrekken we met de jeeps weer richting Marrakech. We verblijven weer in de riad van de eerste nacht. Onderweg zullen we stoppen voor een gezellige lunch. Zo genieten we van de omgeving en kan er ook geschilderd worden.

Na aankomst springen we lekker onder de douche om het stof uit onze haren te wassen. 
We brengen een bezoek aan de Artisans en we eten deze avond in de riad. Deze mensen maken alles nog met de hand. Iets wat wij in Nederland niet meer kennen.

Dag 6
We beginnen de dag weer met een een heerlijk ontbijt. Daarna hebben we alle tijd om de souks te ontdekken. 
We eten in de oude medina. 
Rond 16:00uur keren we terug naar de riad om onze mooie jurk aan te trekken waarna we vertrekken naar de woestijn voor thee, een prachtige zonsondergang en een diner bij kaarslicht.
We slapen weer in onze luxe riad. 

Dag 7
Na ons luxe ontbijtbuffet zorgen we dat onze koffers klaar staan voor vertrek.
Hierna hebben we vrije tijd om zelf te besteden. Caro, Jalil en Tiny zijn er om jullie te helpen wanneer jullie nog bijzondere of speciale wensen hebben.
Aan het einde van de middag vertrekken we naar de luchthaven voor onze terugreis naar Amsterdam.

belangrijke informatie

We delen de kamers.
Liefde voor Marokko is een officiële reisorganisatie die is aangesloten bij een garantiefonds.

Vluchtgegevens
Heen: Maandag 2 oktober 2023
15:15 uur vertrek Amsterdam – 18:05 aankomst Marrakech
Terug:  Zondag 8 oktober 2023
20:30 uur vertrek Marrakech – 01:15 uur aankomst Amsterdam

Let op:
• Om naar Marokko te reizen heb je een paspoort nodig! Je Paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek! Boek zelf je vlucht bij Transavia (na groen licht van Caroline)
• Boek zelf je vlucht bij TransaviaHoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket.
• Boek je vlucht vanuit Amsterdam. Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden, wat heel handig is voor ons mooie programma.
• Kruis aan dat je je ticket wilt kunnen verzetten! Dit kost €18,00 extra maar dan kan de reis nog verzet worden mocht dit nodig zijn.

We maken ruim van tevoren een groepsapp aan met alle deelnemers. Hierin deel ik belangrijke informatie voor iedereen en kunnen jullie ook vragen stellen.

Heb je eerder al vragen bel, app of mail dan gerust info@liefdevoormarokko.nl | 06-39593119