Schilderreis naar de Sahara
met Tiny Stories

22-30 april 2024 | 9 - 14 personen
Voyage artistique naar de magische Sahara

Een echte journey met een magische eindbestemming

Al vele keren hebben we een mooie schilderreis georganiseerd naar meerdere mooie en inspirerende plekken. Hoog op ons verlanglijstje staat de reis naar de Sahara. Nu gaan we het doen! Want de weg naar de Sahara brengt ons al op schilderachtige plekken en we hebben nu een programma gemaakt waarin we de tijd nemen om te genieten van al het moois op onze weg én in de Sahara.

We hebben goed nagedacht om deze reis ons te laten inspireren en ontspannen tegelijk. Dit is ons grote doel!
Om creatief te kunnen zijn is een bepaald soort rust nodig. Dit was onze uitdaging omdat het reizen niet per definitie rust brengt.
We leggen grote afstanden af, maar de natuur laat ons ieder moment genieten als we naar buiten kijken en de enorme verscheidenheid van landschap, dorpen en de lokale bevolking aan ons voorbij zien gaan. Onderweg is er tijd om te stoppen voor koffie en de lunch of voor als we zomaar ineens iets heel moois zien……
We kiezen ervoor om te overnachten in de palm oase op onze heen- en terugreis.
Tiny is er om ieder zijn eigen creatieve proces te versterken. Je niveau maakt niets uit en je doel ook niet. Tiny begeleidt iedereen één op één. Tiny maakt een lijstje van materialen die je kan meenemen, hieruit kan je zelf kiezen.

Jalil is onze engels sprekende officiële gids die de gehele reis bij ons is. Dit maakt dat we op plekken komen waar je als “gewone” toerist niet zo snel zult komen. Hij spreekt de taal en dat maakt dat we dichter bij de mensen kunnen zijn.
Ons vervoer is een minibus gedurende onze reis. Alleen in de Sahara zullen we ons verplaatsen met jeeps die de zandduinen kunnen trotseren. Een geweldige beleving.

Tiny gaat ons deze reis weer meenemen in het proces van verwonderen en echt kijken naar kleuren, licht en vormen en dan spelenderwijs in alle rust en vrijheid schilderen. Zij deelt hierbij haar tips. Creëren vooral om het plezier, in een fijne flow en om de creatieve energie die het je geeft en niet in eerste instantie om techniek en resultaat. We gaan schilderen uit vrijheid, puur voor jezelf.

9 dagen en 8 nachten gaan we op avontuur en schilderen

Dag 1 Late aankomst in de riad in Marrakech. We delen de kamers in en eten lekker “thuis”
Dag 2 Een volle dag in Marrakech om de stad te verkennen
Dag 3 We vertrekken per minibus aan ons avontuur in de Sahara. We steken deze dag het Atlas gebergte over.
Dag 4 we verblijven een hele dag en avond in onze Ecolodge in de palm oase
Dag 5 We vertrekken na het ontbijt naar Merzouga…. De Sahara
Dag 6 Op deze dag gaan we naar een geweldige authentieke souk en brengen we een bezoek aan de nomade.
Dag 7 We staan vroeg op om te gaan schilderen in de palm oase aan de voet van de Sahara…. Voordat we vertrekken naar Skoura voor onze volgende palmoase.
Dag 8 We hebben de hele dag om te schilderen en alle mooie indrukken te verwerken van de Sahara
Dag 9 We vertrekken naar het vliegveld van Marrakech voor onze late vlucht naar Amsterdam.

De perfecte combinatie

Deze bijzondere reis wordt begeleid door Caroline en Tiny. Tiny en Caroline delen hun liefde voor Marokko. Zij komen er samen en los van elkaar heel graag.

Wij houden beide van op avontuur gaan en ons te laten verwonderen. We genieten van de kleuren en geuren. Van de hoeveelheid mooie dingen die onze ogen de hele dag zien. Tiny kan nog weer anders naar dingen kijken en dat is zo inspirerend.

We houden van de lieve mensen en ondanks dat wij beide geen groepsmensen zijn vinden we dit zo fijn om te doen met elkaar. We hebben gemerkt dat we zo veel mensen blij kunnen maken. En daar worden wij dan weer zo blij van.

OVER DE REISLEIDERS: ECHT EN PUUR MAROKKO

Naast Tiny die voor de creatieve begeleiding zorgt, staan Caroline en Jalil om je de verwonderingen van Marokko te laten zien. Caroline heeft Liefde voor Marokko gestart om de schoonheid en liefde van het land over te dragen. Haar enthousiasme over dit bijzondere land is zo inspirerend!

Jalil woont en leeft in Marokko en is professionele reisleider. Hij komt zelf uit het Atlas gebergte en woont nu in Marrakech.

Ga je mee?

Dit gaat een bijzonder mooie reis worden om voor altijd bij je te dragen.
Er is ruimte voor 9-14 personen.

€ 2.195,- pp 

Inbegrepen:

 • 9 dagen, 8 nachten
 • Alle overnachtingen in luxe accommodaties (gedeelde kamers)
 • Alle maaltijden gedurende de reis (dag van vertrek zal diner voor jullie op de luchthaven zijn)
 • Alle vervoer (minibus met privé chauffeur naar de medina en van de medina naar de Sahara. In de sahara 4×4 jeeps)
 • Engels sprekende gids en reisleider
 • Thee en water
 • Fooien
 • Garantiefonds
Deze reis is duurzaam.

Niet inbegrepen:
 
 • Vlucht
 • Reis en annuleringsverzekering
 • (Alcoholische) drankjes en koffie
 • Schilderspullen, Tiny zal een lijstje maken

ONZE RETREATS: VEILIG REIZEN

Sluit zelf een reis- en annuleringsverzekering af. Want er zijn soms dingen die je niet had voorzien…. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis.

We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement.

testimonials

over Tiny

Tiny’s roots hebben haar gemaakt tot wat ze nu is. Ze vindt inspiratie in de natuur, reizen, het ervaren van verschillende culturen, haar liefde voor handwerk, boeken en kunst. Haar werk is intuïtief, positief, poëtisch, bohemien en vrouwelijk.
Ze houdt van haar werk, de vrijheid die het met zich meebrengt en de eindeloze stroom van creatieve en positieve energie.
Ze studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht. Ze richtte de studio Tinystories op en werkt in haar poëtische en met licht gevulde atelier voor internationale klanten aan schilderijen, illustraties en collagekunst. Als je het kunstwerk van kunstenaar Tiny ervaart, is het alsof je een droomwereld binnenstapt.

Het reisschema: onbezorgd genieten van alles wat er voorbij gaat komen

Voyage artistique | maandag 22 april – dinsdag 30 mei 2024 | maximaal 14 personen

Dag 1
Na onze late aankomst op de luchthaven van Marrakech vertrekken we per bus die op ons wacht naar de medina. We hebben onze eigen riad de eerste dagen. We delen de kamers in en genieten van een heerlijk klaargemaakt diner door de privékok op ons dakterras.

Dag 2
We starten de ochtend met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. En we zullen daarna de souk gaan verkennen met elkaar. Misschien ben je er al eens geweest, dan kun je ook even lekker je eigen gang gaan. Dan lunchen we lekker met elkaar op een fijne plek in de medina. Na de lunch lopen we terug naar de riad waar we nog even kunnen schilderen of relaxen voordat we in de avond naar onze diner plek gaan. Een echte Marokkaanse beleving.

Dag 3
We vertrekken direct na het ontbijt per mini bus in de richting van de Palmoase op onze weg naar de Sahara. We steken het Atlasgebergte over en genieten van geweldige uitzichten. Onderweg stoppen we op mooie plekjes voor een koffie en een lunch.
Tegen de avond arriveren we in onze ecolodge waar we nog even een heerlijke avondwandeling kunnen maken door de oase, voordat we genieten van het heerlijke eten wat voor ons wordt klaargemaakt. Met een beetje geluk lukt het ons om ook nog even te schilderen.
Het is een idyllisch plekje waar de schildpadden en pauwen in de rondte lopen.

Dag 4

Deze dag nemen we lekker alle tijd om creatief aan de slag te gaan. Een heerlijke inspirerende plek waar we in alle rust kunnen schilderen en ook nog een wandeling kunnen maken of even lekker zwemmen in het zwembad.

Dag 5
Na het ontbijt vertrekken we richting Merzouga. Hier is de Sahara. We komen aan het einde van de middag aan. Nadat we weer een mooie rit achter de rug hebben. We passeren mooie dorpjes en zien zo het dagelijkse leven van de mensen aan ons voorbij gaan. Natuurlijk is er ook weer tijd om te stoppen.
Als we de Sahara naderen komen we hier en daar al wat kamelen tegen langs de weg…. Het teken dat het niet ver meer is…..
Bij aankomst hebben we de mogelijkheid om op kamelen het laatste stukje af te leggen naar ons luxe tentenkamp voor die nacht. Als je er niet van houdt, kun je ook met de auto dit laatste stukje afleggen.
Ik moet wel zeggen dat het heel bijzonder mooi is de tocht door de woestijn op de rug van een kameel terwijl de zon onder gaat. De dieren worden meer dan goed verzorgd en de woestijn in hun natuurlijke habitat.
Ik heb zelf willen beleven of het diervriendelijk is en voor mij is het net als paardrijden in de manege. Maar voel je vrij om een andere keuze te maken.
We dineren in ons tentenkamp waar we de zon langzaam zien ondergaan en waar het snel donker wordt….. Een geweldige sterrenhemel maakt het een sprookje.
In de avond is er muziek gemaakt door de Berbers uit de woestijn, een kampvuur maakt het een meer dan magische beleving.

Dag 6
Na onze 1001 nacht midden in de Sahara staan we heel vroeg op om de zon op te zien komen. We ontbijten en vertrekken naar onze volgende overnachtingsplek, een luxe hotel aan de voet van de Sahara. Daar zetten we onze spullen op de kamer en stappen in om naar de week souk te gaan in het dichtbij gelegen plaatsje. Daar gaan we genieten van het dagelijkse leven van de mensen daar. Totaal niet toeristisch en dat maakt het zo magisch. We nemen wel onze schilderspullen mee, want als we de kans zien pakken we het uit onze tas om vast te leggen wat we zien. We rijden weer terug naar Merzouga om een nomaden families te bezoeken.
Een volle dag, maar als we terugkeren naar ons geweldige hotel is er nog tijd om te schilderen bij zonsondergang…….Magisch!
We eten in ons fijne hotel.

Dag 7
we ontbijten en brengen een bezoek aan de palm oase aan de voet van de sahara. Daar nemen we de tijd om ook even te schilderen. Het is een magisch plekje.
Daarna vervolgen we onze weg weer in de richting van Marrakech. Maar eerst slapen we nog 2 nachtjes in de oase van Skoura

Dag 8

We verblijven deze hele dag in de oase. De oase van Skoura is de grootste bewoonde oase in Marokko. Het is heel bijzonder om er een wandeling doorheen te maken. Je ziet zo het dagelijkse leven in zijn pure vorm. We eten lekker in onze lodge.
Er is alle tijd om te schilderen.

Dag 9
Na het ontbijt vertrekken we richting Marrakech voor onze late vlucht naar Amsterdam. Onderweg stoppen we nog lekker voor koffie en een laatste Marokkaanse lunch.
We zorgen ervoor dat jullie op tijd op de luchthaven zijn zodat jullie daar nog wat kunnen eten voor vertrek.

belangrijke informatie

We delen de kamers.
Liefde voor Marokko is een officiële reisorganisatie die is aangesloten bij een garantiefonds.

Vluchtgegevens
Heen: Maandag 22 april 2024
15:50 uur vertrek Amsterdam – 18:40 aankomst Marrakech
Terug:  Dinsdag 30 april 2024
20:00 uur vertrek Marrakech – 00:45 uur aankomst Amsterdam

Let op:
• Om naar Marokko te reizen heb je een paspoort nodig! Je Paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek! Boek zelf je vlucht bij Transavia (na groen licht van Caroline)
• Boek zelf je vlucht bij TransaviaHoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket.
• Boek je vlucht vanuit Amsterdam. Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden, wat heel handig is voor ons mooie programma.

We maken ruim van tevoren een groepsapp aan met alle deelnemers. Hierin deel ik belangrijke informatie voor iedereen en kunnen jullie ook vragen stellen.

Heb je eerder al vragen bel, app of mail dan gerust info@liefdevoormarokko.nl | 06-39593119