Tour van Marrakech naar de Chegaga-woestijn​

Weet voordat je vertrekt:

* Deze woestijntour door Marrakesh kan worden aangepast om persoonlijker en specialer te zijn
* Extra activiteiten zoals een trekking van een hele dag in Erg Chagaga Dunes kunnen aan deze tour worden toegevoegd
* U kunt altijd uw chauffeur raadplegen over het overslaan van plaatsen om elders meer tijd door te brengen

Routebeschrijving:

DAG 1: MARRAKECH - AGDEZ

Vertrek in de ochtend vanuit je hotel / riad in Marrakesh om 8.30 uur om over het Hoge Atlasgebergte te rijden. Bij panoramische uitkijkpunten zijn er mogelijkheden om te stoppen en foto’s te maken.
De eerste geplande stop is bij de Kasbah van Telouet, die diende als een paleisachtige residentie en het hoofdkwartier van de machtige Glaoui-stam, wiens rijkdom gedeeltelijk afkomstig was van de zoutmijnen net buiten het dorp. Elke toevoeging aan het gebouw staat nu in puin, blootgesteld aan de wind en de regen, verlaten en geplunderd nadat de laatste Pasha het land ontvluchtte na het vertrek van de Fransen in 1956. Wacht tot je aangenaam verrast wordt door de traditionele interieurdecoratie terwijl je bereik het verste uiteinde van de Kasbah.
Dan leidt de route naar het zuiden en als de mijn open is, kun je naar binnen en zien hoe de roze zoutrots uit de muren is gesneden. We vervolgen de Ounila-vallei met de groene velden en tuinen die parallel naar beneden lopen vol bochten in de wegen, verrassingen door de tinten van de rotsen en aarde, Berberdorpen en -tuinen, evenals kleinere Kasbahs. Hier zijn olijven, amandelen en fruitbomen de belangrijkste gewassen en de steunpilaar voor veel gezinnen.
Deze prachtige weg leidt naar de Kasbah van Ait Ben Haddou, de oudste en beroemdste Kasbah in Marokko en een van de zeven UNESCO-werelderfgoedlocaties van Marokko. De bouwstijl is goed bewaard gebleven en de aarden constructies zijn perfect aangepast aan de klimatologische omstandigheden en in harmonie met de natuurlijke en sociale omgeving. Waarschijnlijk dateert uit de 17e eeuw, maar het is ook beroemd als decor voor veel Hollywood-blockbusterfilms.
Nadat we door Ouarzazate zijn gereden, rijden we zuidwaarts over de Tizi-n-Tinfifte-pas naar Agdez. Als u vanaf de pas afdaalt, zult u versteld staan ​​van het uitzicht op de uitgestrekte oase en het aantal palmbomen, die allemaal het begin aangeven van de Dra’a-vallei met zijn duizenden dadelpalmen, die maar liefst 44 dadelsoorten voortbrengen. De dadeloogst begint in september en duurt een paar maanden, dus dat is de beste tijd om in Agdez te stoppen voor de meest verse. We overnachten in een guesthouse.

DAG 2: AGDEZ - CHAGAG-WOESTIJN

Na het ontbijt is er tijd om Kasbah Tamnougalte te bezoeken, de oudste en grootste Kasbah in de Dra’a-vallei. Een deel van de Kasbah wordt nog steeds bewoond en andere delen brokkelen af, vooral nu de laatste Joden naar Israël zijn vertrokken. We volgen een korte tijd de oude karavaanweg tussen de rivier en de bergen en onderweg passeren we vele dorpjes en tuinen zodat je een beter beeld krijgt van de manier van leven langs de oases.
Zagora is de grootste stad in het hele gebied en vanwaar we Tamgroute bereiken, waar we stoppen om de pottenbakkerijen te bezoeken die beroemd zijn om het groene glazuur, dat je misschien al hebt gezien in Marrakesh. De oude Koranbibliotheek met prachtige handgeschreven Arabische teksten is ook zeker een bezoek waard.
In de middag rijden we nog verder naar het zuiden, naar M’hamid, de poort naar de woestijn en het einde van de verharde weg. Hier begint de Sahara en van daaruit rijden we naar de Erg Chagaga-duinen (300m) met 60km offroad. Deze route passeert verschillende kenmerken van de woestijn; “Erg” (duinen) en “hammada” (steenachtige woestijn), oases.
Deze duinen zijn ver weg van de beschaving, in de woestijn zelf, waar het nomadische leven moeilijk is, onderhevig aan de grillen van de wind, zandstormen en schaarse regenval. Maar de stilte en de uitgestrektheid van het zand zijn overweldigend. Hier heb je een kameelrit van anderhalf uur om de prachtige zonsondergang te bekijken.
Je dineert en brengt de nacht door in een authentiek nomadenkamp met gedeelde badkamerfaciliteiten en een privétent voor elk stel of gezin.
Als alternatief kunt u kiezen voor een luxe camping met eigen badkamer, kingsize bedden, prachtig Marokkaans meubilair en smaakvol ingerichte lampen om nog meer te genieten van de stilte en schoonheid van de duinen.

DAG 3: CHAGAGA - TISSINT

Na het ontbijt rijden we nog 90 km door de Sahara langs duinen en steenachtige woestijn, en over het inmiddels opgedroogde Iriqui meer. In het midden van dit meer kunnen we fossielen zoeken. In het midden van dit meer zul je waarschijnlijk een luchtspiegeling ervaren en tenzij het hard heeft geregend, wat zeldzaam is, en in welk geval we niet kunnen oversteken vanwege de modder, kunnen we je verzekeren dat ‘water’ niet echt is . Hier kun je zoeken naar fossielen; sommige liggen losjes rond maar de meeste stevig vast in de rots, maar toch spannend om te zien.
Aan de rand van de woestijn bij Foum Zguid slaan we westwaarts af langs de rand van de woestijn langs de geasfalteerde weg richting Tata die maar weinig mensen bezoeken. Dit is de oude karavaanroute Algerije naar Zagora en passeert oases en het Jebel Bani-gebergte, dat later plaats maakt voor de Anti Atlas. Je slaapt daarginds in een pension.

DAG 4: TATA NAARTAFRAOUTE DORP

Na het ontbijt ga je verder westwaarts naar Tata waar het de moeite waard is om de Kasbah en het kleine museum te bezoeken. Van Tata ga je naar het noorden door een zeer lange kloof die de Tata-rivier volgt en door Tiata Tagmoute, een klein Berberstadje, gaat om je bij de Taliouine naar Tafraoute-weg te voegen, wat je doet bij Ighrem.
Deze draait in zuidwestelijke richting naar Tafraoute in de Anti-Atlas. Je komt door de Berbersteden Azoura, Idaoua, Tiguermine en Ait Abdellah. Dit is helemaal geen hoofdroute van toeristen en zo ongerept land met adembenemende uitzichten! Je overnacht hier in dit kleine stadje van ongeveer vijfduizend inwoners.

DAG 5: TAFROUATE - MIRELEFT

Allereerst is er een bezoek aan de rotsen geschilderd door de Belgische schilder Jean Veran. in een verbluffend kunstproject. De geschilderde steenformaties komen als een verrassing en vormen een contrast met de eigen goudrode kleuren van het landschap. De rotsen zijn allemaal vreemd en uniek in hun formatie en de verf benadrukt deze eigenaardigheden. Ze zijn in 1984 geschilderd met hulp van lokale brandweerlieden, die er 18 ton verf overheen hebben gespoten. Sindsdien zijn de kleuren natuurlijk vervaagd, maar het hele project blijft indrukwekkend.
We gaan verder naar Guelmim genaamd de “Poort van de Westelijke Sahara” vanwege de weg die naar de woestijn en Afrika leidt.

DAG 6: MIRELEFT VRIJE DAG

Na het ontbijt heeft u een vrije dag ontspannen op het strand van Mireleft.

DAG 7: MIRELEFT - TAGHAZOUT

Na het ontbijt bezoekt u enkele van de mooiste kust van Marokko en rijdt u naar het resort in de buurt van het kleine vissersdorp Taghazout. De stad heeft de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als een uitstekende surflocatie voor de lokale bevolking en toeristen. Het water blijft het hele jaar door warm en de branding is uitstekend voor beginners en pro’s. De nacht daar.

DAG 8: TAGHAZOUT - ESSAOUIRA

We beginnen met het rijden richting Agadir door enkele visdorpen, waar we lunchpauze hebben en een korte tour en daarna een zwempauze. We zullen de stad Agadir verkennen. Daarna rijden we richting essaouira, waar we overnachten in een lokaal hotel.

DAG 9: ESSAOUIRA DAGBEZOEK

Na het ontbijt gaan we op verkenning in de levendige oude stad (medina) die op de werelderfgoedlijst staat, en er is niet veel voor nodig om te beseffen waarom. Oude koperen kanonnen staan langs de muren en wallen beschermen de zee tegen oude invasies. en Er zijn verschillende moderne cafés en restaurants in de havenstad en deze up-to-date cultuur combineert heel goed met de geschiedenis van de stad. Je zult het gevoel hebben alsof je in een tijdmachine afdrijft terwijl je binnen een paar meter van een modern café naar een gammele huis in de medina gaat.
Er is een lange bal aan het strand waar een zandstrand de zwemmers verwelkomt, en degenen die willen ontspannen in de zon op het gouden zand van deze charmante stad. Daartoe dient u badkleding, zonnebrandcrème en een handdoek mee te nemen voor uw tijd op het strand.
Overnachting in een riad in de oude Medina.

DAG 10: Essaouira - Begeleid bezoek aan Marrakech

Vandaag rijden we na het ontbijt terug naar Marrakech. Na de lunch hebben we 3 uur over de weg. Na de lunch in een populair restaurant bezoeken we je lokale gids door de bruisende souks die de levensader zijn die door de stad stromen. Verken rustige binnenplaatsen gevuld met de geur van oranjebloesem, en de vele salons en kamers waaruit het Bahia-paleis bestaat. Dit prachtige herenhuis werd in 1866 gebouwd voor een voormalige slaaf die aan de macht kwam binnen de regering. Ga verder naar het Marrakech Museum, zelf een voormalig paleis, dat een mooie collectie Marokkaanse kunst en beeldhouwkunst herbergt. Stop bij de Koutoubia-moskee, de beroemde minaret is het prototype voor anderen in zijn soort over de hele wereld, waaronder La Giralda in Sevilla. Loop dan terug door de straten van de oude medina naar de Jemaa el Fna om te genieten van een verfrissend glas vers sinaasappelsap. De rest van de dag is vrij om verder te verkennen of te winkelen in de bazaar. Bezoek misschien de tropische tuinen van de Franse schilder Jacques Majorelle of bekijk de ruïnes van het Palais Badi, ooit een van de mooiste paleizen ter wereld. Anders wil je misschien teruggaan naar de medina, waar elke stap een nieuwe geur, een nieuw zicht of een nieuw cadeau om te kopen met zich meebrengt. Kijk hoe bekwame ambachtslieden hun vak perfectioneren, oefen je afdingen, of neem een ​​pauze van de drukte om thee te drinken of een tajine te delen, gevuld met de pure geur van Marokko.

DAG 11: MARRAKECH

Vandaag heeft u na het ontbijt een geleid bezoek aan de Majorelletuin en om 16.00 uur heeft u een spa-hamam.
Diner op het centrale plein van jamaa elfna.

DAG 12: MARRAKECH - LUCHTHAVEN

12e dag: Marrakech – luchthaven:

Kosten:

De prijs is inclusief:
* Je wordt opgehaald en afgezet bij je hotels
* Luchthaven transfer
* Tour in airconditioning voertuig A / C
* Chauffeur / Engelssprekende gids
* 11 nachten verblijf in een privékamer in hotel / riad (inclusief diner en ontbijt)
* 1 nacht verblijf in privétent in woestijnkamp (inclusief diner en ontbijt)

* Begeleide stadstour door Marrakesh met lokale gids
* Kameeltochten
* Flessen water
* Marokkaanse muntthee in het kamp
* Brandstof
* Bezoek onderweg enkele interessante plaatsen

De prijs is exclusief:

* Lunches onderweg
* Diner in Taghazout & Essaouira & Marrakech
* Drankjes
* Diners in Marrakech
* Toegang tot monumenten (optioneel)
Aanvullende informatie :
* Vegetarische opties zijn beschikbaar, laat het ons op verzoek weten
* Bevestiging zal worden ontvangen op het moment van boeking.

Prijs: 1300 € per persoon.
– Meer dan 5 personen 1200 €.
Prijs op aanvraag voor minder dan 5 personen