Voyage artistique avec Tiny Stories

Je als een kind verwonderen, genieten in een totaal andere wereld, slapen in tenten in de woestijn, schilderen onderweg…….

Acht dagen lang genieten! We starten onze journey in Marrakech en reizen gedurende 5 dagen heen en weer samen  om de Sahara te bezoeken en ons te verwonderen door wat we onderweg allemaal tegen gaan komen, denk aan kasba’s, palmoasis, bergen en kloven. We slapen in Riads en tenten.  De andere dagen brengen we door in Marrakech en omgeving. Tiny neemt ons mee in haar wereld waar schilderen haar grootste passie is. Iedere dag zullen we op onze route een moment pakken om creatief bezig te zijn. Te leren, te ontspannen en vooral heel creatief te kunnen zijn.

Marokko haalt hele mooie dingen in je naar boven.!!! Laat het gebeuren, geniet en wees niet bang om te falen. Stap uit je comfort zone en daag jezelf uit!

Geweldige zonsondergangen, kamelen, heerlijk eten, mooie mensen, heel veel creativiteit en oog voor het mooie…. een avontuur!

Tiny en Caroline hebben een hele grote liefde voor Marokko en delen deze liefde heel graag met jou!!

Dag 1

We nemen de vroege vlucht om deze eerste dag al te genieten van de indrukken in de Medina van Marrakech. We slapen met elkaar in een sfeervolle Riad. De kamers delen we en alleen de toegangsdeur naar buiten gaat op slot. Het is ons huis en je zult je er heel erg thuis voelen.

Dag 2

Deze ochtend gaan we na een heerlijk ontbijt beginnen aan onze jourey richting de Sahara. We worden opgehaald door 3 4×4 auto’s met eigen chauffeurs. Jalil is onze gids al deze dagen. Hij is geboren in dit fantastische land en heeft gestudeerd om ons een beleving te geven die ons zal verrijken voor het leven.Al onze vragen zullen beantwoord worden door Jalil en hij zal ons op plekken brengen waar je zonder kennis zomaar aan voorbij gaat.

Wij rijden door het Atlas gebergte met zijn prachtige witte bergtoppen op weg naar de Dades vallei waar we de indrukwekkende kloof zullen bezoeken. De nacht brengen we door op deze bijzonder plek.

Onderweg hebben we tijd om het mooie wat we zien om te zetten in iets creatiefs.

Dag 3

…zullen we onze weg vervolgen naar de Sahara waar we zullen slapen in een tentenkamp om zo het echte woestijn gevoel te beleven met alles wat daarbij hoort, het is magisch.

Dag 4

….zullen we gebruiken om met onze 4×4 auto’s de Sahara te ontdekken! We trekken erop uit. En zullen ook weer tijd hebben om te schilderen deze dag. Tiny zal ons laten zien hoe zij werkt en kan ook helpen om jou op weg te helpen voor als je nog geen schilder ervaring hebt. Er is vrijheid om het op je eigen wijze te doen maar er is ook hulp voor als je dat juist kunt gebruiken. We delen kennis en leren van elkaar. Het schept een band als je zoiets bijzonders met elkaar mag beleven.

De nacht zullen we doorbrengen in Merzouga in een Riad. Merzouga ligt aan de rand van de Sahara.

Dag 5

Na het ontbijt gaan we op weg naar een hele bijzondere Berber kasbah; Ait-Ben-Haddou welke is opgebouwd uit leem en tegen een heuvel is aangebouwd. Ook de palmvallei zullen we bezoeken. Het is zo fascinerend om in een groene oase terecht te komen nadat je zoveel droogte hebt gezien.  Hier zullen we ons enorm kunnen uitleven als het op schilderen aankomt.

We slapen in Ait-Ben-Haddou in een hele fijne en smaakvolle riad.

Dag 6

Na het ontbijt genieten we nog  uitgebreid in deze omgeving voordat we door rijden naar Marrkech om daar te dineren in de riad waar we de eerste nacht ook hebben doorgebracht.

Dag 7

…trekken we er na het ontbijt en een kleine ronde in de Souk op uit.  We rijden met de auto’s een half uurtje buiten de stad om daar een hele bijzondere lunch te hebben op een idyllische plek in de stone desert.  Hier is ook nog even tijd om te schilderen voor diegene die er nog geen genoeg van hebben.

Voor het diner verplaatsen we ons nog een keer zodat we nog een pareltje kunnen bezoeken. We dineren in een bedouin tent met heel veel kaarslicht.  We keren weer terug naar onze Riad in de medina om onze koffers klaar te maken voor de volgende dag.

Dag 8

Na het ontbijt vetrekken we naar de luchthaven.

Tiny gaat ons voor vertrek laten weten wat we sowieso nodig hebben voor het schilderen onderweg.

Een heel belangrijk onderdeel van deze reis is de samenwerking met de Marokkaanse bevolking. Door deze trip gezamenlijk en gelijkwaardig te organiseren is dit een sustainable manier van reizen. En daar mogen we met elkaar best trots op zijn!

De kosten

€ 1.350,- p.p. max. 12 personen.

Inbegrepen:

 • 7 nachten/8 dagen
 • Uitleg en hulp van Tiny
 • Transfers luchthaven
 • Ontbijt/lunch en diner
 • Alle overnachtingen in Riads en tenten (gedeelde kamers)
 • Vervoer 4×4 auto’s met chauffeurs
 • Engels sprekende gids Jalil
 • Water en thee
 • Belasting
 • Garantie fonds
 • Fooien

De kosten

€ 1.450,- p.p. max. 11 personen.

Niet inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Marrakech
 • Frisdranken en alcoholische dranken
 • Reis en annuleringsverzekering
 • Eventuele Corona test

Vluchtgegevens

Heen: Woensdag 9 december 2020
7.10 uur vertrek Amsterdam – 10.55 aankomst Marrakech

Terug:  Woensdag 16 december 2020
11.40 uur vertrek Marrakech – 15.35 uur aankomst Amsterdam

Boek je vlucht bij TransaviaEen vlucht kost +/- €130 – €150 p.p.
Let op: je paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek!

Boek je vlucht vanuit Amsterdam.
Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden, wat heel handig is voor ons mooie programma.

De reisleiders

Over Caroline

Ik ben Caroline Cornelisse, moeder van 2 bijzonder leuke kinderen, getrouwd met mijn liefde van school, die mij de vrijheid geeft om mijn hart te volgen.

Al ruim twee jaar lang neem ik mensen mee op reis naar Marokko. Ik heb heel veel liefdevoor dit land en de bevolking. Je kunt je er als een kind verwonderen. Al meerdere groepen heb ik kunnen verrassen door mijn kennis te delen. Je kunt ergens geweest zijn maar het niet gevoeld of goed beleefd hebben. Een gave die ik heb en graag deel.

Over Tiny

Na mijn eindexamen aan de kunstacademie in Utrecht heb ik in Indonesië, Bandung gewerkt en gestudeerd aan de kunstacademie.

Ik reis heel erg graag, in mijn stad en ver weg… andere culturen leren kennen, ontdekken, mensen ontmoeten, en ik houd van lekker eten. Ook verzamel ik ideen en materialen op mijn reizen, mooi papier, gedroogde bladeren en bloemen en ik hou erg van fotograferen. Ik verwerk de gevonden materialen in mijn tekeningen, collages en schilderijen. Elk werk vertelt zo een klein verhaal doormiddel van de materialen en de afbeelding.

Ik schilder heel graag portretten, vrouwfiguren, bloemen en landschappen. Ik werk vrij, zonder een plan… ideeen stromen terwijl ik aan het schilderen ben.
Ik werk onder meer met inkt, acryl, en gouache, ik mix alles. Soms gaat het helemaal niet samen en dat levert mooie effecten op. Ik schilder graag met japanse penselen, en gebruik ook graag takken als kwast.

https://www.tinystories.nl/nl

Over Jalil

Hallo, mijn naam is Jalil en ik stel mij graag aan jullie voor; ik ben een onafhankelijke officiële reisgids die zich richt op de stad Marrakech en de omliggende regio. Ik ben 33 jaar geleden geboren in Marrakech. Maar mijn hart gaat nog steeds harder kloppen van mijn Berberdorp in het Anti – Atlasgebergte waar mijn roots liggen. Nog voordat ik mijn officiële gids licentie (in Rabat) heb gehaald werkte ik na mijn studie al 6 jaar als assistent gids.

Vanaf dat aller eerste begin heeft het mij gefascineerd mensen te ontmoeten uit het buitenland. Het geeft mij de kans om hun erfgoed en cultuur te leren kennen. En omgekeerd kan ik tijdens de reis die we met elkaar maken jullie kennis laten maken met mijn cultuur, de bewoners van mijn geboorteland.

First come, first served

 • Aanmelding geschiedt op volgorde van binnenkomst.
 • Mail ons als je graag mee wilt, boek je ticket pas nadat onze bevestiging.
 • Stuur de boekingsbevestiging van je vlucht door naar info@liefdevoormarokko.nl
 • Binnen 2 weken ontvang je een betaalverzoek voor de aanbetaling van € 350,-
 • Het restant dien je 6 weken voor vertrek te betalen.
 • Voor deze reis gelden de algemene voorwaarden. 

We kunnen ons voorstellen dat de recente ontwikkelingen rondom Corona je doen twijfelen aan het boeken van deze reis. We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis. Bij Transavia kun je kiezen voor een ticket die verzetbaar is. (tegen een kleine meerprijs) 
Met deze maatregelen en flexibiliteit kunnen we in het ergste geval onze trip verzetten naar een later moment.