Voyage artistique avec Tiny Stories

Dankbaar ben ik dat ik samen met Tiny deze mooie schilder reis mag organiseren. Tiny en ik delen onze liefde voor Marokko. En tijdens het begin van de Corona zijn wij tot het mooie plan gekomen om deze bijzondere creatieve schilder reis te organiseren. Ik volg Tiny al een lange tijd op Instagram. En altijd als ik haar van die prachtige dingen zie maken dan denk ik: mag ik jou een dagje zijn….

Zo ook toen zij op het strand van Australië aan het schilderen was. Gewoon midden in de natuur.

Hierdoor ontstond bij mij het idee om een bijzondere schilder reis te organiseren waar we alles laten samen komen. Een bijzondere reis waar we ons gaan verwonderen en plezier gaan maken. Genieten van de eenvoud en de puurheid maar ook van de luxe die Marokko te bieden heeft.

We nemen jullie mee naar authentieke plekken in het Atlasgebergte op 2000 meter hoogte. We krijgen hier de kans een kijkje in het pure Marokko te nemen. We verblijven bij families die hier wonen. Een klein tikkeltje primitief maar samen met je slaapzak kun je dit avontuur aan! Tiny en ik delen de liefde voor plekken zoals dit en zeker omdat je dit alleen niet snel zult doen.

We verkennen de omgeving en de prachige natuur en nemen natuurlijk onze schilder spullen mee voor onderweg zodat we alle bijzondere prikkelingen van dit avontuur kunnen vastleggen zodat we aan het einde een dagboekje hebben met de mooiste schetsjes. We mogen dit leren van Tiny want zijn doet dit ongeveer al haar hele leven. Het is haar werk geworden. Via Ait Ben Haddou (een prachtige oude Kasbah die op de werelderfgoed lijst staat) waar we een nachtje blijven slapen rijden we weer door naar Marrakech, een stad die veel luxe te bieden heeft. Hier zijn we nog lekker een hele dag.

We reizen met onze Engelssprekende gids Jalil. Hij gaat ervoor zorgen dat wij het echte Marokko te zien krijgen. Tiny deelt haar creativiteit en haar kijk op schoonheid met ons. En ik deel graag mijn mooiste plekjes en ervaringen en laat je het land op een mooie manier beleven. Ik help je die ene mooie schat voor thuis te scoren. Deze reis gaat over beleven en voelen, genieten en verwonderen. Een land dat zo veel schoonheid te bieden heeft. Zo veel creativiteit. Je maakt hier hoe dan ook contact met je vrije creatieve zelf en dat is een heerlijk gevoel!

Het verrijkt je! Dan kan niet missen!

Geweldige zonsondergangen, kamelen, heerlijk eten, mooie mensen, heel veel creativiteit en oog voor het mooie…. een avontuur!

Voyage Artistique - 2022 | Dinsdag 7 juni - maandag 13 juni 2022 | maximaal 9 personen

Dag 1

Vroege aankomst op de luchthaven van Marrakech waar we na het ontvangen van de bagage per minibus naar onze riad worden gebracht in de Medina.

We hebben de gehele riad voor onszelf en delen de kamers. Na het uitpakken van onze spullen maken we ons klaar om te vetrekken per prive bus naar de Agafay woestijn. We laten de stad achter ons. Op deze magische plek kunnen we even bijkomen van de vroege vlucht. Er is een zwembad, en een prachtige plek om onze eerste schilder ervaring te beleven, heerlijk in de schaduw met elkaar onder een prieel met een waanzinnig uitzicht over de Agafay woestijn. We gaan hier heerlijk lunchen, een magische zonsondergang meemaken en heerlijk genieten van een diner in een van de bedoeïen tenten met alleen maar kaarslicht. Na deze heerlijke dag worden we teruggebracht naar de riad waar we nog even kunnen genieten op het dakterras.

Dag 2

Na het ontbijt op het dakterras van onze Riad, verruilen we de luxe van de stad voor het authentieke Marokko. We gaan met 3 privé jeeps met chauffeurs en onze Engelssprekende gids Jalil (die de gehele reis bij ons is) een prachtige route afleggen naar een niet toeristisch bergdorp in het Atlasgebergte op 2000 meter hoogte. Het lijkt of de tijd er heeft stil gestaan en is daardoor nog zo mooi en puur en de mensen zijn er zo liefdevol. En ook al is het een tikkeltje primitief voor onze westerse begrippen, je ervaart hier een ander soort rijkdom. We arriveren hier aan het einde van de dag, na een mooie rit met onze jeeps. We nemen de tijd voor de reis zodat we af en toe ook kunnen stoppen en heerlijk lunchen.

Het is goed om je voor te bereiden op soberheid maar angst is echt niet nodig. We gaan altijd voor een goed gevoel. Er is een douche en sta toilet zoals vroeger in Italië. Het gaat hier niet over luxe maar alleen over beleving en verrijking.

We komen einde van de dag aan.

Na het avondeten verdelen we ons in twee groepen en slapen we in onze eigen ruimte bij de families die daar wonen. Hier geen luxe maar met je eigen slaapzak is het een mooie, bijzonder beleving die altijd bij je zal blijven. We mogen letterlijk een kijkje nemen in hun leven en mogen hun liefde en warmte ervaren. Alles op een verantwoorde manier die echt te doen is voor ons.

Dag 3

Na een heerlijk en puur ontbijt gaan we dit dorp per voet verkennen met onze gids. Het is zijn familie die hier woont en daardoor hebben wij deze bijzondere mogelijkheid. We gaan op bezoek bij deze families om te zien wat er achter de mooie gekleurde deuren afspeelt. We bezoeken de bijzondere plekken in dit dorp. Ook zullen we zien hoe de vrouwen zich bezighouden met het maken van vloerkleden met de hand. Een proces dat van a-z plaatsvindt in dit mooie dorp.

Onderweg verteld & deelt Tiny wat ze ziet, omdat zien anders is dan kijken. Zo verzamel je kleur ideeën en combinaties in je hooft en maakt foto’s onderweg…

Na de lunch vertrekken we naar een nog hoger gelegen dorpje. Een prachtige route die we met onze privéchauffeurs gaan afleggen. We nemen de tijd om te stoppen onderweg. In dit “zomer dorp” bevinden zich de vruchtbare akkers waar ieder dagelijks druk is met het verbouwen van hun levensmiddelen. Als we geluk hebben kunnen we ook het verbouwen en oogsten van de saffraan zien hier.

We mogen ook hier letterlijk in de keuken kijken. En slapen een nachtje op dit hoogste punt. Hier hebben we wel stromend water maar geen douche…. Maar dat lossen we gewoon anders op! Je wil dit niet missen.

Dag 4

Na een heerlijk ontbijt met vers warm gebakken brood (zo mooi om dit te zien klaar gemaakt te worden….) maken we een prachtige wandeling (goede sneakers en een rugtasje zijn handig). We maken een hike naar een naastgelegen dorp. Kloppen ook hier bij de bevolking aan en krijgen een inkijkje in hun leven. Onderweg genieten we van een picknick als lunch en kunnen we onze indrukken vertalen op papier. Tiny is er voor al creatieve vragen en als inspirator.

We krijgen een compleet beeld van dit prachtige gebied en de bevolking. Het zou leuk zijn als we ook spontaan met de kinderen in dit dorp kunnen schilderen. Ik zal zorgen voor de spullen waarmee we dit kunnen doen. Op deze manier kunnen we iets teruggeven aan deze meer dan liefdevolle bewoners die eigenlijk nooit in aanraking komen met reizigers. Hun gastvrijheid is iets magisch.

We kiezen ervoor om te blijven slapen op deze plek. Geen elektra en geen douche deze nacht maar dan is ie des te lekkerder in ons luxe hotel waar we de volgende dag zullen overnachten. Daar weer volop in luxe en in hele fijne sferen.

Dag 5

Na ons ontbijt vertrekken we met de jeeps naar de Prachtige Kashba van Ait Ben Haddou. Het is mooi om te zien hoe het landschap iedere keer veranderd gedurende onze reis. Op deze manier is reizen zo fijn. Nadat we onderweg genoten hebben van een heerlijke lunch checken we in bij ons bijzondere smaakvolle hotel.

We hebben een schilder afspraak met een Marokkaanse schilder die zijn atelier heeft aan de rand van de Kasbah. Samen met hem zullen we deze idyllische plek gaan vastleggen.

We genieten van een heerlijk diner in ons hotel. Er is ook een klein zwembadje voor als je een verkoelende plons wil nemen.

Dag 6

Na het ontbijt vertrekken we weer richting Marrakech. We verblijven weer in de Riad van onze eerste nacht. Onderweg zullen we even stoppen voor de lunch. En zo ook genieten van de omgeving en wellicht nog even een momentje schilderen en schetsen.

Na aankomst mag ieder even weten wat hij/zij wil doen tot aan het avond eten. Even lekker relaxen in de Riad of juist nog even schilderen. We zullen met elkaar gaan eten in de oude stad op een fijne plek. We lopen terug naar onze riad na het eten en krijgen zo ook leuk de sfeer van de avond mee in deze fijne stad. Die is dan toch weer totaal anders dan overdag.

Dag 7

De ochtend is er de mogelijkheid om al vroeg in de ochtend nog voor het ontbijt een wandeling te maken voor de ontluikende stad. Dan nog zonder toeristen….

We pakken onze koffers in voor ons vertrek later op de avond richting Amsterdam. Na het heerlijke ontbijt heb je alle vrijheid om deze dag in te vullen zoals je dit zelf zou willen. We zijn er om je te helpen bij de plannen die je hebt. Misschien wil je graag naar de Hammam, of nog even schilderen op een mooi plekje in de stad. Jalil en ik zijn er om je te helpen met je plannen! En ook als je nog een speciale missie hebt in de souk!

De kosten

€ 1.495,- p.p. max. 9 personen.

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen (gedeelde kamer)
 • Alle maaltijden (behalve de dag van vergtrek geen lunch en diner, zal op de luchthaven zijn)
 • Alle vervoer (van en naar de luchthaven en jeeps met privéchauffeur tijdens de reis)
 • Engelssprekende gids en reisleider
 • Thee en water
 • Fooien
 • Garantiefonds

Niet inbegrepen:

 • Vlucht
 • Reis en annuleringsverzekering (verplicht)
 • (Alcoholische) drankjes
 • Schilder spullen; Tiny zal een lijstje maken

Vluchtgegevens

Heen: Maandag 6 juni 2022
15:15 uur vertrek Amsterdam – 18:05 aankomst Marrakech

Terug:  Maandag 13 juni 2022
18:50 uur vertrek Marrakech – 23:35 uur aankomst Amsterdam

Boek je vlucht bij Transavia.
Let op: je paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek!

Boek je vlucht vanuit Amsterdam. Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden, wat heel handig is voor ons mooie programma. Kies voor de optie om te mogen wijzigen voor 18 euro extra. Mocht de reis ivm Corona niet doorgaan kunnen we de reis verzetten.

Om naar Marokko te kunnen reizen moet je op het moment van reizen 3 vaccinaties hebben (of 2 maar dan mag de laatste niet langer dan 4 maanden terug zijn). 
Wanneer je niet gevaccineerd bent (of geen 3 hebt), dan is een PCR test verplicht voor vertrek (max 72 uur). Dit moet je zelf regelen. Terug naar Nederland is dit niet nodig.

Je paspoort moet nog een half jaar geldig zijn voor vertrek.
Regel zelf je reis- en annuleringsverzekering

Schilderreis Marokko

De reisleiders

Over Caroline

Ik ben Caroline Cornelisse, moeder van 2 bijzonder leuke kinderen, getrouwd met mijn liefde van school, die mij de vrijheid geeft om mijn hart te volgen.

Al ruim twee jaar lang neem ik mensen mee op reis naar Marokko. Ik heb heel veel liefdevoor dit land en de bevolking. Je kunt je er als een kind verwonderen. Al meerdere groepen heb ik kunnen verrassen door mijn kennis te delen. Je kunt ergens geweest zijn maar het niet gevoeld of goed beleefd hebben. Een gave die ik heb en graag deel.

Over Tiny

Na mijn eindexamen aan de kunstacademie in Utrecht heb ik in Indonesië, Bandung gewerkt en gestudeerd aan de kunstacademie.

Ik reis heel erg graag, in mijn stad en ver weg… andere culturen leren kennen, ontdekken, mensen ontmoeten, en ik houd van lekker eten. Ook verzamel ik ideen en materialen op mijn reizen, mooi papier, gedroogde bladeren en bloemen en ik hou erg van fotograferen. Ik verwerk de gevonden materialen in mijn tekeningen, collages en schilderijen. Elk werk vertelt zo een klein verhaal doormiddel van de materialen en de afbeelding.

Ik schilder heel graag portretten, vrouwfiguren, bloemen en landschappen. Ik werk vrij, zonder een plan… ideeen stromen terwijl ik aan het schilderen ben.
Ik werk onder meer met inkt, acryl, en gouache, ik mix alles. Soms gaat het helemaal niet samen en dat levert mooie effecten op. Ik schilder graag met japanse penselen, en gebruik ook graag takken als kwast.

https://www.tinystories.nl/nl

Over Jalil

Hallo, mijn naam is Jalil en ik stel mij graag aan jullie voor; ik ben een onafhankelijke officiële reisgids die zich richt op de stad Marrakech en de omliggende regio. Ik ben 33 jaar geleden geboren in Marrakech. Maar mijn hart gaat nog steeds harder kloppen van mijn Berberdorp in het Anti – Atlasgebergte waar mijn roots liggen. Nog voordat ik mijn officiële gids licentie (in Rabat) heb gehaald werkte ik na mijn studie al 6 jaar als assistent gids.

Vanaf dat aller eerste begin heeft het mij gefascineerd mensen te ontmoeten uit het buitenland. Het geeft mij de kans om hun erfgoed en cultuur te leren kennen. En omgekeerd kan ik tijdens de reis die we met elkaar maken jullie kennis laten maken met mijn cultuur, de bewoners van mijn geboorteland.

Schilderreis Marokko

First come, first served

 • Aanmelding geschiedt op volgorde van binnenkomst.
 • Mail ons als je graag mee wilt, boek je ticket pas nadat onze bevestiging.
 • Stuur de boekingsbevestiging van je vlucht door naar info@liefdevoormarokko.nl
 • Binnen 2 weken ontvang je een betaalverzoek voor de aanbetaling van € 350,-
 • Het restant dien je 6 weken voor vertrek te betalen.
 • Voor deze reis gelden de algemene voorwaarden.