Voyage Culinaire avec Roxanne

Magische kookervaring in Marokko • 27 maart 2022 - 2 april 2022

6 nachten en 7 dagen volop genieten van de Marokkaanse schoonheid en het heerlijke eten. We zullen 2 dagen in de medina van Marrakech doorbrengen, daarna op doorreis naar het Atlas gebergte om daar 2 heerlijke dagen te genieten van de natuur en de rust. De laatste 2 volle dagen zullen we doorbrengen aan de kust. In de plaats Essouira. Een heerlijke havenstad met toch weer een hele andere dynamiek als dat we in Marrakech gezien en beleefd hebben.

De afwisseling van deze drie streken met ieder hun geheel eigen stijl van eten gaat ons enorm verrassen en verrijken.

We koken in drie streken. Echt afwisselend!

Nadat we geland zijn laten we ons naar onze Riad vervoeren in het midden van de medina. We delen de kamers in die gedeeld zullen worden. Alle deuren staan open. Het gehele huis is voor ons. Alle deuren staan open, alleen de toegang poort zal worden afgesloten.

We drinken een kopje thee en zullen gaan lunchen op een bijzondere plek in het midden van de medina.

We zullen na de lunch een bijzondere fietstour onder begeleiding gaan doen om zo een mooi totaal beeld te krijgen van wat er allemaal in deze bijzondere stad te zien is. We lopen door de Souk weer terug naar onze Riad om even te relaxen en onze gezelligste outfit aan te trekken. We gaan feestelijk dineren en genieten van dans en muziek. Een heerlijke avond!

De volgende morgen staat geheel in het teken van onze kook workshop bij een Marokaanse familie thuis. We zullen starten met het doen van alle boodschappen in de Souk. We bezoeken de verschillende markten om al het lekkers te verzamelen voor onze kookworkshop van Roxanne met Latifa aan het einde van de middag.

Een kleine lunch zullen we nuttigen in een bijzondere groene oase midden in de Medina. We delen al het lekkers wat op tafel staat.

We hebben nog even de tijd om een kleine wandeling door de Souk te maken.

Dag 3 zullen we per minibus vertrekken naar ons nieuwe onderkomen. We slapen 2 heerlijke nachten in het Atlas gebergte in een ecolodge & Boutique hotel in Imlil. We hebben een schitterend uitzicht over de bergen. De drukte en hectiek van de stad laten we lekker achter ons. We zullen een lichte bergwandeling gaan doen (een paar sneakers volstaat) en we zullen onderweg kennis maken met de Berber cultuur in de dorpen die we tegen komen. Alle dagen worden we bijgestaan door Jalil. Hij is een officiële gids en zijn roots liggen in de bergen. Caroline werkt altijd samen met hem tijdens haar trips in Marokko. We kunnen hem alles vragen wat we maar willen weten. Wat zal het ons verrijken. Ook hier gaan we een dag eten in de omgeving en een dag weer heerlijk boodschappen doen en koken in onze Ecolodge met Roxanne.

Dag 5 verlaten we de bergen om ook nog even de zeelucht op te snuiven….. Als we er dan toch zijn dan willen we alles gezien hebben. Want he, waarom zouden we het voor minder doen….. We bezoeken de vissers haven en zullen een vers visje eten voor de lunch. Na een mooie wandeling door de stad en een bezoekjes aan het strand zoeken we een fijne plek voor het diner.

Onze laatste volle dag gaan we nog een keer vullen met het doen van boodschappen op de lokale markt. Dit is toch iedere keer weer een hele nieuwe beleving. De sfeer en entourage is weer zo anders aan de zee. Roxanne verzorgd met ons weer een bijzondere Marokkaanse maaltijd.

Op de laatste dag vertrekken we na het vroege ontbijt weer naar de luchthaven van Marrakech om onze vlucht te nemen naar Amsterdam.

Kom thuis met een cadeau voor het leven. Een verrijking voor jezelf . . .

De kosten

€ 1295,- p.p. max 13 personen.

Inbegrepen:

 • 7 dagen, 6 nachten in gedeelde kamer in Marokko met 3 heerlijke maaltijden per dag
 • 3 kookworkshops inclusief boodschappen op de plaatselijke markt en souk
 • Transport
 • Kruidenthee en mineraal water
 • Belansting
 • Garantiefonds
 • Fooien
 • Engelstalige gids Jalil
 • Fietstocht met gids

Niet inbegrepen:

 • De vlucht
 • Frisdranken en alcoholische dranken
 • Reis en annulerings verzekering

Let op! Je paspoort (=buiten Europa) moet nog 6 maanden geldig zijn bij vertrek.

Vluchtgegevens

Heen: 27 maart 2022
05.30 uur vertrek Amsterdam – 08.20 uur aankomst Marrakesh
Terug: 2 april 2022
19.05 uur vertrek Marrakesh – 23.50 uur aankomst Amsterdam

Boek je vlucht bij TransaviaEen vlucht kost +/- €180- p.p.
Let op: je paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek!

Boek je vlucht vanuit Amsterdam.
Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden, wat heel handig is voor ons mooie programma.

Een 7-daagse smaakbeleving in Marokko

De reisleiders

Over Caroline

Caroline Cornelisse kwam een aantal jaar geleden voor het eerst in Marrakesh. 
“Deze stad voelde als thuiskomen voor mij, de hectiek, schoonheid, geuren en kleuren en de mooie mensen; ik raakte niet uitgekeken en wilde dit graag delen met andere mensen.
​Het idee om mensen mee te nemen naar Marrakesh is spontaan ontstaan, ik heb inmiddels ook mooie yogaretreats mogen organiseren.

Samenwerken met de Marokkaanse bevolking is een van mijn speerpunten, zij mogen beter worden van onze trips naar hun land. En hoe mooi is het dat zij al hun kennis met ons kunnen delen? 
De Marokkaanse Jalil is onze rots in de branding, hij is onze gids tijdens deze journey. We zullen op plaatsen komen waar je als toerist niet zo snel komt.
Ik neem je graag mee naar alle bekende fijne plekjes in de stad, zoals de souk die ik inmiddels heel goed ken en waarvan ik als geen ander de magische aantrekkingskracht begrijp.

Van iedere betaalde reis die ik samen met Jalil organiseer, sparen wij 20 euro waarmee ik op termijn een goed doel in Marrakesh ga zoeken. Iets terug geven geeft een goed gevoel.”

Over Roxanne

Mijn naam is Roxanne Filion. Mijn passie? Koken! Ik houd van koken omdat ik het mooi vind iets te kunnen maken van producten die wij van de natuur geschonken krijgen en ons lichaam ermee kunnen voeden. De hele smaakbelevening en het sociale aspect van koken is ook iets wat voor mij een hele belangrijke rol speelt.

Ik merk dat de keuken uit het Midden-oosten mij het meest trekt. Waarom? tot nu toe had ik niet echt een duidelijk antwoord want elke keuken heeft mooie aspecten.
Toen Caroline mij een paar maanden geleden opbelde en vroeg of ik interesse had om samen te werken met Liefde voor Marokko wist ik dat ik hier al onbewust mee bezig ben geweest en dit de reden is dat ik al zoveel kennis heb opgebouwd over deze keuken.

Het is voor mij een droom om koken, reizen en mensen samen te brengen. Marokko heeft een prachtige en interessante keuken. Ze hebben heerlijke kruiden en pure producten.

Tijdens deze reis zal ik jullie introduceren aan deze prachtige keuken en jullie laten zien en proeven waarom deze keuken zo interessant is. Ik kan niet wachten om de souks met jullie te bewandelen en samen heerlijke gerechten te bereiden!

Over Jalil; je reisleide rin Marokko

Hallo, mijn naam is Jalil en ik stel mij graag aan jullie voor; ik ben een onafhankelijke officiële reisgids die zich richt op de stad Marrakech en de omliggende regio. Ik ben 33 jaar geleden geboren in Marrakech. Maar mijn hart gaat nog steeds harder kloppen van mijn Berberdorp in het Anti – Atlasgebergte waar mijn roots liggen. Nog voordat ik mijn officiële gids licentie (in Rabat) heb gehaald werkte ik na mijn studie al 6 jaar als assistent gids.

Vanaf dat aller eerste begin heeft het mij gefascineerd mensen te ontmoeten uit het buitenland.
Het geeft mij de kans om hun erfgoed en cultuur te leren kennen. En omgekeerd kan ik tijdens de reis die we met elkaar maken jullie kennis laten maken met mijn cultuur, de bewoners van mijn geboorteland.

First come, first served

 • Aanmelding geschiedt op volgorde van binnenkomst.
 • Mail ons als je graag mee wilt, boek je ticket pas nadat onze bevestiging.
 • Stuur de boekingsbevestiging van je vlucht door naar info@liefdevoormarokko.nl
 • Binnen 2 weken ontvang je een betaalverzoek voor de aanbetaling van € 350,-
 • Het restant dien je 6 weken voor vertrek te betalen.
 • Voor deze reis gelden de algemene voorwaarden. 

We kunnen ons voorstellen dat de recente ontwikkelingen rondom Corona je doen twijfelen aan het boeken van deze reis. We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis. Bij Transavia kun je kiezen voor een ticket die verzetbaar is. (tegen een kleine meerprijs) 
Met deze maatregelen en flexibiliteit kunnen we in het ergste geval onze trip verzetten naar een later moment.