Voyage Culinaire avec Roxanne

Magische Kookervaring in Marokko • 1 - 7 oktober 2022

6 nachten en 7 dagen volop genieten van de Marokaanse schoonheid en het heerlijke eten. We slapen in onze prive riad midden in de oude binnenstad. Hier hebben we alle ruimte om cullinair aan de slag te gaan. In onze riad zit een keuken vol luxe. We gaan de keuken zelf gebruiken maar we gaan ook de stad cullinair ontdekken. In Marrakech vind je zowel de Franse, Marokaanse maar ook Libanese keuken terug.

Vanuit Marrakech maken we bijzondere Culinaire en sightseeing dag excursies naar het Atlas gebergte en naar Essouira aan de kust. In de bergen zien we het echte Berber leven. Een mooie ervaring en in Esssouira gaan we de beleving mee krijgen in de haven.  Deze kustplaats heeft weer een hele andere beleving als Marrakech.

De afwisseling van deze drie plaatsen gaat je heel erg verrijken. Wat een  bijzondere verschillen. En dat in een land.

We koken in drie streken. Echt afwisselend!

Marokko heeft zo’n rijke eetcultuur. Zo veel mooie kruiden. Denk maar eens aan saffraan. Het komt allemaal uit Marokko. Het is geen rijk land maar aan eten is er nooit een gebrek.
We gaan het diepere leven van Marokko induiken door zelf boodschappen te doen in de niet toeristische souk. Zien hoe alles daar nu echt gaat. Soms ga je terug in de tijd voor je gevoel maar aan de andere kant is het er zo modern. 
Als we zelf niet koken dan gaan we eten op inspirerende plekken. Plekken die zelf niet zou vinden of bedenken. Want precies dat vinden wij zo leuk. Jullie verassen als het om eten gaat.

Roxanne heeft zo veel passie voor koken en gaat de kookworkshops met  de groep doen. Zij laat ons kennis maken met de keuken van daar en dan met haar eigen twist. Dit gaat het extra fijn maken voor als we weer thuis zijn. Er is gelegenheid om de recepten mee te schrijven. Zo kun je altijd weer even terug naar deze bijzondere beleving.

Jalil (onze goed engels sprekende officiele gids en begeleider) en Caroline gaan jullie meenemen naar de leukste plekjes in de stad, bergen en aan de kust. Je wordt totaal ontzorgd. Genieten begint vanaf de eerste minuut.

Het is een rijke, actieve, luxe maar ook een beetje authentieke culinaire & zelfverrijkende reis

Dag 1
Nadat we aan zijn gekomen stappen we in onze bus die ons naar de riad brengt in de oude binnenstad. Een oase van rust. Alle deuren staan open alleen de poort zal worden afgesloten. We delen de kamers in, maken kennis en drinken een kopje thee op het dakterras.

In de riad wordt heerlijk voor ons gekookt. De eerste avond brengen we thuis door.

Dag 2
We ontbijten op het dakterras.

We maken een wandeling door de souk en gaan op zoek naar het kruidenplein midden in de souk. We gaan uitgebreid alle kruiden en specerijen bekijken. Maar er is ook tijd om naar alle andere schatten te kijken. Tapijten, rieten manden, kussens en ga zo maar door.

We gaan heerlijk lunchen in een groene oase midden in de drukte van de souk. We doen boodschappen in de authentieke souk. Verzamelen hier alles wat Roxanne met ons gaat gebruiken als we in de Riad zelf heerlijk gaan koken en uitgebreid dineren. Op deze avond deelt Caroline graag haar lievelingswijnen uit Marokko met jullie. Je zou het niet verwachten maar Marokko produceert de heerlijkste wijnen.

Dag 3
We maken een uitstap naar de Bergen. Hier ziet het leven er heel anders uit. We gaan een kijkje nemen en maken een hike in een authentiek Berber dorp. Hier zijn de vrouwen van vroeg tot laat bezig met het bereiden van eten. We krijgen een beeld hoe deze mensen leven op een primitieve maar fijne manier in de bergen.

We gaan lunchen op een hele bijzondere plek.

Aan het einde van de dag arriveren we weer in Marrakech en zullen dineren op een authentieke plek. Een beleving. Maar o zo heerlijk.

Dag 4
We ontbijten op het dakterras.

Daarna stappen we direct op de fiets om zo een goed beeld te krijgen van de oude en de nieuwe stad.
We brengen een bezoek aan de bekende YSL tuin. Deze mag je niet missen als je in Marrakech bent.

Direct hierna fietsen we naar een bijzondere lunch plek met een verassende keuken. De Marokkaanse keuken gemixed met de Franse. Het is een fijne plek in de nieuwe stad. Een hele andere dynamiek als binnen de oude stadsmuren.
We leveren de fietsen in en lopen terug door de souk naar onze Riad.
Hier gaat Roxanne samen met 2 Marokkaanse koks voor ons koken. Dit keer kijken we en mogen we meeschrijven met de recepten.

Als je heel graag mee wil helpen mag dat natuurlijk.

Dag 5
Direct na ons ontbijt vertrekken we in de bus naar Essaouira. We stoppen onderweg bij een bekend wijnhuis.

We starten met een bezoek aan de haven, een haven waar je ogen te kort komt. Alle verse vangst is er te zien en te koop. We gaan hier vis eten en genieten van deze beleving.

We blijven deze hele dag in dit fijne stadje. In de middag volgen we een hele leuke workshop Marokkaanse patisserie in een kookstudio in de oude stad.
Nog een kleine ronde door deze wit met blauwe stad. Je mag ook zelf even een rondje lopen. Of misschien zit je liever even op het terras.

In de avond hebben we een fijn diner in een bijzonder restaurant.
We arriveren laat in onze riad.

Dag 6
Na het ontbijt vertrekken we naar de Agafay woestijn. Op deze dag gaan we even genieten en uitrusten bij het zwembad.
Op deze bijzondere plek lunchen we ook.

We kleden ons om en gaan genieten van een meer dan magisch diner bij zonsondergang. Zoiets heb je nog nooit meegemaakt.

Dag 7 (onze laatste dag alweer)
Na het ontbijt even de koffers pakken en nu heb je nog de hele dag om zelf in te vullen. Jalil en Caroline zijn er natuurlijk om jullie op weg te helpen en om de leukste winkels te vinden.

Misschien wil je toch nog wat specialiteiten mee naar huis nemen. Of toch liever relaxen in de hamam.  Alles is mogelijk.
Lunchen doe je deze dag zelf in de stad. Dit kan nu ook want na deze dagen snap je alles wel een beetje.

Einde van de middag vertrekken we naar de luchthaven om weer terug naar Amsterdam te  vliegen.

Ga je mee? We verwelkomen je graag op deze reis. Wees er snel bij want er is maar plaats voor 9 mensen. Al onze reizen zijn volledig en compleet verzorgd:

Kom thuis met een cadeau voor het leven. Een verrijking voor jezelf . . .

De kosten

€ 1295,- p.p. max 9 personen.

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen (gedeelde kamer)
 • Alle maaltijden (behalve de dag van vertrek alleen ontbijt)
 • Kookworkshops
 • Kruidenthee en mineraalwater
 • Belasting
 • Garantiefonds
 • Fooien

Niet inbegrepen:

 • De vlucht
 • Frisdranken en alcoholische dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering

Let op! Je paspoort (=buiten Europa) moet nog 6 maanden geldig zijn voor vertrek.

Vluchtgegevens

Heen: 1 oktober 2022 
13.35 uur vertrek Amsterdam – 16.25 uur aankomst Marrakesh 
(Let op! Vroege vlucht boeken!)
Terug: 7 oktober 2022
19.10 uur vertrek Marrakesh – 23.55 uur aankomst Amsterdam

• Boek na. overleg met Caroline zelf je vlucht bij Transavia. De kosten van tickets variëren.
• Boek je vlucht vanuit AmsterdamZo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden.
Kruis aan dat je een flex ticket wil voor 18€ meer zodat verzetten altijd mogelijk is

Wat heb je nodig om naar Marokko te reizen?

Om naar Marokko te kunnen reizen moet je op het moment van reizen 3 vaccinaties hebben (of 2 maar dan mag de laatste niet langer dan 4 maanden terug zijn). 
Wanneer je niet gevaccineerd bent (of geen 3 hebt), dan is een PCR test verplicht voor vertrek (max 72 uur). Dit moet je zelf regelen. Terug naar Nederland is dit niet nodig.

Je paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek! 

Een 7-daagse smaakbeleving in Marokko

De reisleiders

Over Caroline

Caroline Cornelisse kwam een aantal jaar geleden voor het eerst in Marrakesh. 
“Deze stad voelde als thuiskomen voor mij, de hectiek, schoonheid, geuren en kleuren en de mooie mensen; ik raakte niet uitgekeken en wilde dit graag delen met andere mensen.
​Het idee om mensen mee te nemen naar Marrakesh is spontaan ontstaan, ik heb inmiddels ook mooie yogaretreats mogen organiseren.

Samenwerken met de Marokkaanse bevolking is een van mijn speerpunten, zij mogen beter worden van onze trips naar hun land. En hoe mooi is het dat zij al hun kennis met ons kunnen delen? 
De Marokkaanse Jalil is onze rots in de branding, hij is onze gids tijdens deze journey. We zullen op plaatsen komen waar je als toerist niet zo snel komt.
Ik neem je graag mee naar alle bekende fijne plekjes in de stad, zoals de souk die ik inmiddels heel goed ken en waarvan ik als geen ander de magische aantrekkingskracht begrijp.

Van iedere betaalde reis die ik samen met Jalil organiseer, sparen wij 20 euro waarmee ik op termijn een goed doel in Marrakesh ga zoeken. Iets terug geven geeft een goed gevoel.”

Over Roxanne

Mijn naam is Roxanne Filion. Mijn passie? Koken! Ik houd van koken omdat ik het mooi vind iets te kunnen maken van producten die wij van de natuur geschonken krijgen en ons lichaam ermee kunnen voeden. De hele smaakbelevening en het sociale aspect van koken is ook iets wat voor mij een hele belangrijke rol speelt.

Ik merk dat de keuken uit het Midden-oosten mij het meest trekt. Waarom? tot nu toe had ik niet echt een duidelijk antwoord want elke keuken heeft mooie aspecten.
Toen Caroline mij een paar maanden geleden opbelde en vroeg of ik interesse had om samen te werken met Liefde voor Marokko wist ik dat ik hier al onbewust mee bezig ben geweest en dit de reden is dat ik al zoveel kennis heb opgebouwd over deze keuken.

Het is voor mij een droom om koken, reizen en mensen samen te brengen. Marokko heeft een prachtige en interessante keuken. Ze hebben heerlijke kruiden en pure producten.

Tijdens deze reis zal ik jullie introduceren aan deze prachtige keuken en jullie laten zien en proeven waarom deze keuken zo interessant is. Ik kan niet wachten om de souks met jullie te bewandelen en samen heerlijke gerechten te bereiden!

Over Jalil; je reisleide rin Marokko

Hallo, mijn naam is Jalil en ik stel mij graag aan jullie voor; ik ben een onafhankelijke officiële reisgids die zich richt op de stad Marrakech en de omliggende regio. Ik ben 33 jaar geleden geboren in Marrakech. Maar mijn hart gaat nog steeds harder kloppen van mijn Berberdorp in het Anti – Atlasgebergte waar mijn roots liggen. Nog voordat ik mijn officiële gids licentie (in Rabat) heb gehaald werkte ik na mijn studie al 6 jaar als assistent gids.

Vanaf dat aller eerste begin heeft het mij gefascineerd mensen te ontmoeten uit het buitenland.
Het geeft mij de kans om hun erfgoed en cultuur te leren kennen. En omgekeerd kan ik tijdens de reis die we met elkaar maken jullie kennis laten maken met mijn cultuur, de bewoners van mijn geboorteland.

First come, first served

 • Aanmelding geschiedt op volgorde van binnenkomst.
 • Mail ons als je graag mee wilt, boek je ticket pas nadat onze bevestiging.
 • Stuur de boekingsbevestiging van je vlucht door naar info@liefdevoormarokko.nl
 • Binnen 2 weken ontvang je een betaalverzoek voor de aanbetaling van € 350,-
 • Het restant dien je 6 weken voor vertrek te betalen.
 • Voor deze reis gelden de algemene voorwaarden. 

We kunnen ons voorstellen dat de recente ontwikkelingen rondom Corona je doen twijfelen aan het boeken van deze reis. We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis. Bij Transavia kun je kiezen voor een ticket die verzetbaar is. (tegen een kleine meerprijs) 
Met deze maatregelen en flexibiliteit kunnen we in het ergste geval onze trip verzetten naar een later moment.