Voyage du vin

9-14 oktboer 2022 - 9 personen
Wijn en spijs reis naar Marokko met Michelle

Marokko produceert de heerlijkste wijnen!

Het is er magisch. Een ‘wijn & spijs’ reis naar een land waar je niet verwacht dat men daar wijnen produceert, terwijl als je er goed over nadenkt het wel logisch is. Frankrijk, het wijnland bij uitstek, heeft decennia lang een band met Marokko. Al met al wordt dit voor mij een interessante reis. 

Een schitterende en overheerlijke wijn en spijs reis in Marrakech en langs de kust van de Atlantische oceaan

Dag 1: 
Dag 2:  
Dag 3:  
Dag 4:  
Dag 5: 

De meest bijzondere plekken

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit vel, sodales tortor dictumst luctus himenaeos a enim rutrum, nullam duis placerat semper est magnis quisque. Sed ligula facilisis dui per inceptos nullam auctor habitasse, massa curae sapien rhoncus ornare penatibus pretium sodales ultrices, feugiat vivamus rutrum netus tempus aliquam pulvinar. Dignissim nec dictumst nulla lacinia non sollicitudin porta aenean faucibus quis fermentum, conubia blandit inceptos accumsan placerat rhoncus sodales taciti aliquet senectus, eget etiam pharetra euismod quam penatibus varius curae scelerisque habitant.

OVER DE REISLEIDERS: ECHT EN PUUR MAROKKO

Caroline en Jalil zijn er om je de verwonderingen van Marokko te laten zien. Caroline heeft Liefde voor Marokko gestart om de schoonheid en liefde van het land over te dragen. Haar enthousiasme over dit bijzondere land is zo inspirerend!

Jalil woont en leeft in Marokko en is professionele reisleider. Hij komt zelf uit het Atlas gebergte en woont nu in Marrakech. 

Ga je mee?

We verwelkomen je graag op deze reis. Wees er snel bij want er is maar plek voor 12 personen. Al onze reizen zijn volledig en compleet verzorgd:

€ 1.095,- pp 

Inbegrepen:

 • Transfers luchthaven
 • Alle vervoer met minibus met ervaren eigen chauffeur
 • Ontbijt, lunch en diner op bijzondere plekken
 • Fietstour met engels sprekende gids
 • Alle overnachtingen in Riads (gedeelde kamers)
 • Engels sprekende gids/organisator Jalil die ons de gehele reis vergezeld
 • Bezoek wijndomein
 • Kookworkshop en souk shopping
 • Wijnen in de riad voor tasting
 • Water en thee
 • Fooien
 • Garantie fonds

Niet inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Marrakech
 • Frisdranken en alcoholische dranken
 • Reis en annuleringsverzekering
 • Lunch en activiteiten op de vrije middag (dag 3)

ONZE RETREATS EN CORONA: VEILIG REIZEN

We kunnen ons voorstellen dat de recente ontwikkelingen rondom Corona je doen twijfelen aan het boeken van deze reis. We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis. Bij Transavia kun je kiezen voor een ticket die verzetbaar is. (tegen een kleine meerprijs) 
Met deze maatregelen en flexibiliteit kunnen we in het ergste geval onze trip verzetten naar een later moment.

testimonials

over Michelle

Met haar bedrijf Nostra Casa del Buongusto organiseert en presenteert Michelle gezellige én leerzame wijnproeverijen, ze geeft cursussen op maat, is inzetbaar als sommelier, geeft workshops wijn & spijs, organiseert gewoon lekker gezellige avondjes én ze stelt wijnreizen samen, waarbij ze desgewenst mee gaat als gids. Samen op reis door de wondere wereld van de wijn. Zoals als nu, naar Marokko.

Michelle Baldwin heeft een grote passie voor wijn en weet alles van wijn. Ook Marokkaanse wijn. Daarom gaat zij mee op reis naar Marokko en organiseert met liefde een Marokkaanse wijn en spijs.

Wil je meer weten over Michelle en haar bedrijf?
 

Het reisschema: laat je inspirereN

Deze ‘wijn en spijs’ reis is van 9 oktober 2022 tot en met 14 oktober 2022. Er kunnen 12 personen mee op deze reis.

Dag 1

Vroege aankomst op de luchthaven van Marrakech alwaar vervoer voor ons klaar staat om ons naar de Medina (oude binnenstad) te rijden. Waar we heerlijk kunnen relaxen na de vroege vlucht. We delen de kamers in en pakken de koffers uit. Daarna staat een heerlijke lunch op ons te wachten op het dakterras van onze riad. Na de lunch maken we een wandeling in de omgeving met onze engelsprekende gids en partner in Marokko, Jalil. Hij zal ons de gehele reis vergezellen. Je kunt aan Jalil alles vragen. Begin van de avond maken wij kennis met Marokkaanse wijnen. Michelle zal het een en ander vertellen over de Marokkaanse wijnbouw en de geproefde wijnen. Aansluitend is er een diner in onze fijne riad. 

Dag 2

Na het ontbijt storten wij ons op de boodschappen die nodig zijn voor onze kookworkshop die avond. Wij trekken de souk in op zoek naar mooie verse producten. De souk is een grote markt in de smalle straatjes in de Medina. Maar zo groot dat er verschillende ‘afdelingen’ zijn. Denk aan een kruidenplein, een leer gedeelte, groente en fruit, tapijten, koperwaar en ga maar zo door.  De geuren en kleuren zijn met niets te vergelijken. Het is een bijzondere beleving. 
We onderbreken de boodschappen met een heerlijke lunch in de Medina. Daarna gaan we terug naar de riad om onder begeleiding van onze Marokkaanse kok heerlijk te koken met de gekochte verse producten. Van Michelle krijgen jullie tips waar je op moet letten bij wijn en spijs. Met die kennis worden de bijpassende wijnen gekozen voor het diner van die avond. Natuurlijk dineren we op het dakterras met uitzicht over de Medina.

Dag 3

Na het ontbijt is het tijd om per fiets de prachtige stad Marrakech te gaan ontdekken. We doen dit doen onder leiding van Jalil. Onderweg drinken we een heerlijk drankje op het dakterras.
Na afloop van deze fietstocht waar je je van te voren geen voorstelling kunt maken, is de middag geheel voor jezelf te besteden. De lunch mogen jullie zelf gaan nuttigen op een van de vele fijne plekjes in de stad. Natuurlijk zijn Jalil en ik er om jullie de leukste tips te geven. Misschien koop je liever een broodje bij de bakker en gebruik je alle tijd om te shoppen in de Souk. Je komt er altijd tijd te kort. Ik ben er om jullie de trucs te leren hoe je het beste kunt onderhandelen met de winkeliers.
Einde van de middag vertrekken we per privé bus naar de woestijn die op zo’n 30 minuten rijden ligt buiten Marrakech. Hier genieten we van een waanzinnige zonsondergang en een diner in een prachtige tent! Met uitzicht op de woestijn. Alleen kaarsen zullen de duisternis verlichten. De sterrenhemel is er fenomenaal. 

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we naar Essaouira. De reis duurt 3 uur.  Essaouira is een kleine, maar fijne stad aan de Atlantische oceaan. We beleven hier een totaal andere sfeer als we hebben meegemaakt in Marrakech. De oude Medina is nog zo authentiek. Deze staat op de UNESCO wereld erfgoedlijst. 
Onderweg naar Essaouira bezoeken we een bekend wijnhuis in Marokko waar zelfs biologische wijn wordt geproduceerd. Bij dit wijnhuis maakt men wijn van bekende druivenrassen uit het Rhônegebied. 
Na ons bezoek aan het wijnhuis gaan we naar ons logeeradres voor die avond. Een fijne plek net even buiten de stad. Daar lunchen we eerst. Daarna is het tijd om te ontspannen. Er is een hammam en een zwembad. 
Wij dineren ‘s avonds ook bij dit logeeradres.

Dag 5

We vertrekken na het ontbijt naar Essaouira om met onze gids een wandeling te maken door de oude medina. We zullen ervaren dat de sfeer hier zo anders is net als de kleuren van alle gebouwen. We gaan genieten van alles wat dit kustplaatsje te bieden heeft en lunchen in de haven. Na de lunch is er nog tijd om zelf in te vullen voordat we weer naar Marrakech vertrekken voor onze laatste nacht.

Dag 6

We vertrekken na het ontbijt richting de luchthaven voor de terug reis naar Amsterdam.

BELANGRIJKE INFORMATIE

We delen de kamers. Liefde voor Marokko is een officiële reisorganisatie en aangesloten bij een garantiefonds.

Vluchtgegevens

Heen: 9 oktober 2022
05:30 uur vertrek Amsterdam – 08:20 aankomst Marrakech

Terug:  14 oktober 2022
19:10 uur vertrek Marrakech – 23:55 uur aankomst Amsterdam

• Boek zelf je vlucht bij TransaviaHoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket.
• Boek je vlucht vanuit Amsterdam. Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden.
• Kruis aan dat je je ticket wilt kunnen verzetten! Dit kost €18,00 extra maar dan kan de reis nog verzet worden mocht dit nodig zijn.

Om naar Marokko te kunnen reizen moet je op het moment van reizen 3 vaccinaties hebben (of 2 maar dan mag de laatste niet langer dan 4 maanden terug zijn). 
Wanneer je niet gevaccineerd bent (of geen 3 hebt), dan is een PCR test verplicht voor vertrek (max 72 uur). Dit moet je zelf regelen. Terug naar Nederland is dit niet nodig. 

We maken een groeps app aan met alle deelnemers. Zo kunnen alle praktische vragen ook gesteld worden.