Voyage du vin

14-19 mei 2023 - 9 personen
Wijn en spijs reis naar Marokko met Michelle

Marokko produceert de heerlijkste wijnen!

Het is er magisch. Een ‘wijn & spijs’ reis naar een land waar je niet verwacht dat men daar wijnen produceert, terwijl als je er goed over nadenkt het wel logisch is. Frankrijk, het wijnland bij uitstek, heeft decennia lang een band met Marokko. Al met al wordt dit voor mij een interessante reis. 

Een schitterende en overheerlijke wijn en spijs reis in Marrakech en langs de kust van de Atlantische oceaan

Dag 1: Late aankomst, licht diner, kamers indelen
Dag 2: Verkennen de souk, lunch op een culinaire en stylische plek, Wijnproeverij en eten in de riad
Dag 3: Culturele bezienswaardigheid, boodschappen in de lokale souk voor de kookworkshop, wijn proeven en uitzoeken voor tijdens ons diner.
Dag 4: Fietstour marrakech, lunch fijne plek, einde middag naar woestijn voor diner
Dag 5: Essaouira, bezoek wijndomein, proeverij en lunch. Vrije tijd tot aan diner, diner in de oude medina van Essaouira.
Dag 6: Na het ontbijt, koffie op het plein en bezoek aan de haven rijden we naar de airport

De meest bijzondere plekken

Voor ons is deze reis geslaagd als je nog weken lang thuis kunt nagenieten van alle indrukken en inspiratie die je hebt opgedaan op de plekken waar je als gewone toerist niet zou komen. We hebben het geluk dat Jalil bij ons is gedurende deze reis. Hij spreekt de taal en kan ons de bijzondere plekjes laten zien. Hij is een officiële gids en kan ons veel vertellen

en antwoordt met liefde alle vragen. Zo komen we niet alleen veel over de marokkaanse wijnen te weten maar ook over het bijzondere land, hun gebruiken en gewoonten.
We bezoeken artisans die alles met de hand maken wat in de souk te koop is. We gaan zelf onze kruiden en boodschappen kopen op de plek waar locals dit ook doen. We hebben eigen kok en we mogen samen met hem koken, Michelle heeft zo veel know how over de Marokkaanse wijnen. We gaan proeven en leren.

Wij reizen met een kleine groep. Zo kunnen we ons toch makkelijk verplaatsen. Een groepsreis die toch ook individueel voelt.

OVER DE REISLEIDERS: ECHT EN PUUR MAROKKO

Caroline en Jalil zijn er om je de verwonderingen van Marokko te laten zien. Caroline heeft Liefde voor Marokko gestart om de schoonheid en liefde van het land over te dragen. Haar enthousiasme over dit bijzondere land is zo inspirerend!

Jalil woont en leeft in Marokko en is professionele reisleider. Hij komt zelf uit het Atlas gebergte en woont nu in Marrakech. 

Ga je mee?

We verwelkomen je graag op deze reis. Wees er snel bij want er is maar plek voor 9 personen. Al onze reizen zijn volledig en compleet verzorgd:

€ 1.595,- pp 

Inbegrepen:

 • Transfers luchthaven
 • Alle vervoer met minibus met ervaren eigen chauffeur
 • Ontbijt, lunch en diner op bijzondere plekken
 • Fietstour met engels sprekende gids
 • Alle overnachtingen in Riads (gedeelde kamers)
 • Engels sprekende gids/organisator Jalil die ons de gehele reis vergezeld
 • Bezoek wijndomein en proeverij
 • Kookworkshop en souk shopping
 • Wijnen in de riad voor tasting
 • Water en thee
 • Fooien
 • Garantie fonds

Niet inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Marrakech
 • Alle andere dranken tijdens de lunch en diner dan water
 • Reis en annuleringsverzekering

ONZE RETREATS EN VEILIG REIZEN

Sluit zelf een reis en annuleringsverzekering af. Want los van Corona zijn er soms dingen die je niet had voorzien…. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis.

We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement.  

testimonials

over Michelle

Met haar bedrijf Nostra Casa del Buongusto organiseert en presenteert Michelle gezellige én leerzame wijnproeverijen, ze geeft cursussen op maat, is inzetbaar als sommelier, geeft workshops wijn & spijs, organiseert gewoon lekker gezellige avondjes én ze stelt wijnreizen samen, waarbij ze desgewenst mee gaat als gids. Samen op reis door de wondere wereld van de wijn. Zoals als nu, naar Marokko.

Michelle Baldwin heeft een grote passie voor wijn en weet alles van wijn. Ook Marokkaanse wijn. Daarom gaat zij mee op reis naar Marokko en organiseert met liefde een Marokkaanse wijn en spijs.

Wil je meer weten over Michelle en haar bedrijf?
 

Het reisschema

Deze ‘wijn en spijs’ reis is van 14 mei 2023 tot en met 19 mei 2023. Er kunnen 9 personen mee op deze reis.

Dag 1

Late aankomst op de luchthaven van Marrakech. Buiten staat onze prive driver te wachten om ons naar de medina (de oude binnenstad) van Marrakech te brengen. Aangekomen in Riad dar Palm (een riad is een huis in de oude medina met een fijne binnenplaats en open dak. Op instagram @riaddarpalm kun je een idee krijgen hoe dat er dan uitziet) delen we de kamers in en is er een lichte maaltijd.

Dag 2

We starten de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet.
Dan rond 10 uur vertrekken we met elkaar naar de souks. De markt in de Medina waar je echt alles kunt kopen. Van olijven tot kruiden, van schoenen tot tassen. Het is een beleving op zich. Caroline is er om het onderhandelen aan je uit te leggen en ervoor te zorgen dat als je een missie hebt om te kopen ook zal slagen. Al deze dagen hebben we onze eigen engelssprekende gids Jalil bij ons. Hij kan antwoord geven op al je vragen.
De lunch gaan we nuttigen op een magisch plekje in de medina. We zetten van alles op de tafel zodat we zo met elkaar kennis kunnen maken met de heerlijke Marokkaanse keuken. We wandelen met een kleine omweg weer terug naar de riad. Hier heb je nog even tijd voor jezelf totdat Michelle haar uitleg zal beginnen over de diverse Marokkaanse wijnen.
Het diner wordt door onze marokkaanse kok thuis in de riad klaar gemaakt. Michelle zorgt dat we de geschikte wijn gaan drinken tijdens ons diner.

Dag 3

Na ons ontbijtbuffet brengen we een bezoek aan een mooi oud paleis op loopafstand van de riad. Direct hierna gaan we naar de souk waar alle verse producten verkocht worden die we die avond nodig hebben voor de kookworkshop. We doen zelf de boodschappen en wellicht neem je ook wat heerlijke kruiden mee voor thuis. De boodschappen worden voor ons naar de riad gebracht zodat wij naar onze fijne lunchplek kunnen lopen.

Na de lunch tot aan de kookworkshop is er vrije tijd. Misschien wil je nog lekker even een rondje doen in de souk of een drankje op een terras. Een bezoek aan de hamam is ook mogelijk.
Samen bereiden we het diner. Samen met onze Marokkaanse Chef kok!

Michelle neemt ons mee in de combinaties van wijn en spijs en vooral de juiste keuze…. Het diner eten we op onze gedekte tafel op het dakterras. Sterren hemel en de maan midden in de oude stad maken het een bijzondere beleving.

Dag 4

Na ons ontbijt zullen we een actieve dag op de fiets hebben. Samen met onze gids gaan we de stad op een totaal andere manier beleven. We fietsen door de oude medina waar we het authentieke leven voorbij zien komen. We stoppen bij de werkplaatsen van de artisans waar alles wat in souk te koop is met de hand vervaardigd wordt. Daarna gaan we opweg naar de nieuwe stad.

We brengen een bezoek aan de bekende botanische tuin Jardin Majorelle. Er is tijd om hier ook even de leuke winkels te bezoeken.
We hervatten onze fietstour en zullen uiteindelijk arriveren op onze heerlijke lunchplek van vandaag.

De tour gaat nog iets verder om rond 3 uur weer thuis te zijn. Dan is er even tijd om ons om te kleden want we vertrekken met de bus naar een magische plek in de woestijn waar we thee drinken en naar de zonsondergang kijken. We dineren bij kaarslicht en live gitaar muziek.
We pakken onze koffers voor het vertrek de volgende dag naar de kust.

Dag 5

Na het ontbijt verlaten we de riad en gaan we per bus naar Essaouira aan zee. Een compleet andere beleving dan Marrakech. Alleen de kleuren zijn er al zo anders. Wat in Marrakech roze is is in Essaouira wit en blauw. De sfeer is er heel chille en gemoedelijk. Maar eerst stoppen we onderweg bij een bijzonder wijndomein. Hier krijgen we een rondleiding en volgt er een heerlijke lunch en proeverij.

Daarna zullen we doorrijden naar ons verblijf in de medina van Essaouira. We brengen de koffers naar de kamers en dan heb je vrije tijd om de stad te verkennen. Of misschien een wandeling over de boulevard. Essaouira is heel overzichtelijk.
Rond 20.00 uur vertrekken we naar een bijzonder restaurant voor een verrassend culinair diner.

Dag 6

Na het ontbijt maken we een wandeling naar de vis haven van Essaouira. Echt een beleving om te zien wat daar allemaal aan vissoorten te koop is. Je ziet het dagelijkse leven van oude mannetjes die hun vis komen uitzoeken op deze markt. Mensen die ter plaatse hun vis op de bbq laten bereiden om het vervolgens te eten terwijl de meeuwen toekijken. Alle gekleurde vissersboten die zo fotogeniek zijn.

We drinken een koffie met overheerlijke echt Marokkaanse zoetigheden voordat we weer per bus naar de luchthaven vertrekken. We zorgen dat jullie er op tijd zijn zodat er nog wat op de luchthaven gegeten kan worden voordat jullie weer richting Amsterdam vliegen voor een late aankomst.

BELANGRIJKE INFORMATIE

We delen de kamers.
Liefde voor Marokko is een officiële reisorganisatie en aangesloten bij een garantiefonds.

Vluchtgegevens

Heen: Zondag 14 mei 2023
16:55 uur vertrek Amsterdam – 19:45 aankomst Marrakech

Terug: Vrijdag 19 mei 2023
19:10 uur vertrek Marrakech – 23:55 uur aankomst Amsterdam

Let op:
• Om naar Marokko te reizen heb je een paspoort nodig! Je Paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek! Boek zelf je vlucht bij Transavia (na groen licht van Caroline)
• Boek zelf je vlucht bij TransaviaHoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket.
• Boek je vlucht vanuit Amsterdam. Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden, wat heel handig is voor ons mooie programma.
• Kruis aan dat je je ticket wilt kunnen verzetten! Dit kost €18,00 extra maar dan kan de reis nog verzet worden mocht dit nodig zijn.

We maken ruim voor vertrek een groepsapp aan zodat alle belangrijke informatie gedeeld kan worden en we zo met de deelnemers in contact staan.

Heb je eerder al vragen bel, app of mail dan gerust info@liefdevoormarokko.nl | 06-39593119