Yoga- en cultuurreis naar Marrakech
met Myrna van Kemenade

17 - 22 november 2023 | 9 personen

Yoga op verschillende magische plekken.

Je als een kind verwonderen en even een hele andere wereld in stappen. Deze ook wat dieper meemaken dan tijdens een stedentrip. Yoga op verschillende magische plekken. Caroline weet de bijzondere plekjes in de stad goed te vinden en deelt ze zo graag. Myrna zorgt voor het Yin-Yang effect in deze indrukwekkende stad. Zij gaat ervoor zorgen dat we ontspannen de stad kunnen gaan verkennen. Aan het einde van iedere dag brengt ze ons tot rust. Zo genieten we optimaal van alles wat we mee gaan maken. We combineren Yoga met gezond en lekker eten, siteseeing Marrakech op de fiets en lopend. In nog geen 4 uur bevinden we ons in een compleet andere wereld. En juist in November als het weer in Nederland zo guur is zien we in Marokko het zonnetje nog heerlijk. Ontdek Yin en Yang op werkelijk fantastische plekken. Myrna heeft zo veel met ons te delen…… Zo fijn! je kunt deze reis rustig alleen boeken. Onze groepen zijn altijd veilig en liefdevol. Het is een small travel group die ook leuk is voor mensen die niet zo’n groepsmens zijn (gek genoeg). Onze prachtige riad (hotel) ligt in de oude Medina die op de Unesco lijst staat. We hebben de hele riad voor onszelf. En het bijzondere is dat wij ons gewoon tussen de bewoners begeven, zo krijgen we het dagelijks leven zo mooi mee. De kamers delen we met elkaar (aparte bedden). De riad zal onze veilige thuishaven zijn voor deze dagen. Myrna gaat onze balans yin-yang bewaken….. want die verlies je zomaar in deze stad. We vullen onze dagen met avontuur en aan het einde van de dag genieten we van Myrna haar yoga op magische plekjes. Myrna en ik hebben eerder een mooie yoga reis mogen organiseren naar Marrakech. We delen de liefde voor deze anders dan andere stad. We maken van de kans gebruik om ook het echte Marokko mee te krijgen. Onze Gids jalil is Marokkaans, spreekt heel goed engels, woont in Marrakech en weet alles over zijn stad en het land. Hij kan ons kennis laten maken met alles waar wij niet zouden komen. Dit is de filosofie achter de reizen die Caroline organiseerd. Sustainable reizen…..Dit betekent dat ik samenwerk op gelijkwaardigheid met de mensen uit Marokko. Iets wat voor ons misschien iets heel gewoons is maar Marokko is een ontwikkelingsland en staat nog wel 0-2 achter…..Wij dragen hier met elkaar aan mee en dat is mooi en belangrijk! Het is een luxe reis waarin we af en toe de eenvoud even opzoeken,

GENIETEN VAN KLEUR EN INTERIEUR

Dag 1: Aankomst, kennismaking en wandeling door de Souk
Dag 2: Fietstocht door de oude stad Marrakech
Dag 3: Creatieve workshop en bezoek yogaschool
Dag 4: Dag stone dessert
Dag 5: Een luxe dag met bezoek aan de hamam
Dag 6: Na ontbijt vertrek naar airport

Rustgevende en inspirerende plekken

Myrna zal yoga, meditatie & healing geven tijdens onze reis. Zij doet dit op plekken die rustgevend en inspirerend zijn. Je verwent jezelf met een stukje me-time na een dag vol indrukken en belevenissen. Je verlaat de mat met een glimlach vol energie en dichter bij jezelf. 
 
Tijdens de yoga sessies komen de volgende yoga/meditatie stijlen aan bod:
 
Mindful yoga & meditatie 
Zachte vinyasa flow
Begeleidende meditatie
Yoga Nidra
Heart Healing Movement Meditatie

Vinyasa yoga

De Krachtige Verbinder
Deze energieke les is gebaseerd op een serie houdingen die een vloeiend geheel vormen, waardoor je flow kunt gaan ervaren, ofwel ’Vinyasa’ in Sanskriet. Word je bewust van de verbinding tussen je lichaam en geest en ervaar ruimte voor eenheid en harmonie.

Deze krachtige serie – de short form ontstaan vanuit de Ashtanga- een terugkerend aantal houdingen, is fantastisch voor het lichaam, door middel van de kracht van de herhaling vind je meditatie in beweging. Gedurende tijd ga je de verdieping in iedere houding vinden en daarmee de verdiepende werking van de serie, waar de mind kan rusten en het lichaam de ‘Vinyasa’ kan ervaren.
De lessen zijn gericht op het soepel maken en versterken van lichaam en geest. De Vinyasa is een actieve meditatie die spanningen laat verdwijnen en zorgt voor een betere lichaamshouding en vetverbranding.

Daarnaast geeft Vinyasa je:
Stabiliteit, kracht en vertrouwen
Krachtige en flexibele spieren
Een betere lichaamshouding
Bewustwording van lichaam en geest
Een bewuste ademhaling
Werkt goed bij slaapproblemen
Meditatie in beweging​

Mindful yoga & meditatie

Verken je BinnenWereld
In deze les gaan we met aandacht langs elk lichaamsdeel, ademhaling en gedachtes om zo ons bewustzijn te vergroten. We starten met yoga op een bewuste manier en warmen mild op, zodat de zitmeditaties aan het einde makkelijker en rustiger zijn om te doen. ​

Mindful yoga en meditatie zorgt voor:
Rust in je hoofd
Lage, rustige ademhaling
Soepeler lichaam
Bewust worden van de keuzes die je maakt
Voelen wat goed voor je is
Je grenzen herkennen en beter aangeven

Ook als je helemaal geen ervaring hebt met yoga of meditatie is deze reis geschikt voor je.
Vind je het fijn om weer even tot jezelf te komen na een volle fijne dag laat je dan niet afschrikken door de tekst hierboven.
Maar Myrna en ik vinden het fijn je te laten weten wat je kunt verwachten.
Iedereen is welkom! En Myrna is een hele down to earth en realistische wijze vrouw.
Ik ben heel dankbaar dat wij deze reis met haar kunnen maken. Door al haar kennis die zij op ieder moment wil delen is het mogelijk jezelf te verrijken.
Het is een belangrijk onderdeel van iedere reis die ik organiseer. Je mag een beetje leren, jezelf ontwikkelen, jezelf inspireren of eigenlijk gewoon verrijken …. Op welke manier dan ook.
Tijdens deze reis zijn we daar iets bewuster mee bezig.
Een mooie balans tussen inspanning en ontspanning.

OVER DE REISLEIDERS: ECHT EN PUUR MAROKKO

Caroline en Jalil zijn er om je de verwonderingen van Marokko te laten zien. Caroline heeft Liefde voor Marokko gestart om de schoonheid en liefde van het land over te dragen. Haar enthousiasme over dit bijzondere land is zo inspirerend!

Jalil is onze Marokkaanse reismanager en officiële gids. Hij komt zelf uit het Atlas gebergte en woont nu in Marrakech. Jalil zorgt ervoor dat onze reis onbezorgd zal zijn. Hij spreekt Engels en kan al onze vragen beantwoorden. Hij maakt de connectie voor ons met het “echte” Marokko. 

Wat biedt deze reis jou?

Met de retreat wordt alles tot in detail voor je verzorgd. Boek enkel een vlucht* voor jezelf, houd wat opzij voor een fooitje en geniet voor €1595,- p.p. van:

Inbegrepen:

 • 5 nachten en 6 dagen in een luxe riad.
 • Kamers met eigen badkamer, zwembadje in de courtyard, buitendouche, dakterras, luxe keuken, salon en haardkamer op het dakterras. Een fijne plek om te zijn!
 • Dagelijks yoga
 • Transfers
 • Uitgebreid ontbijtbuffet, gezonde lunches en diners (behalve op de vrije dag)
 • Water op de kamer
 • Koffie en thee in de riad
 • Yoga attributen (mat, blokken en bolster)
 • Excursies
 • Workshop
 • Belasting, garantiefonds en fooien

Niet inbegrepen:

 • De vlucht (hoe eerder geboekt hoe voordeliger)
 • Andere drankjes dan water, koffie en thee
 • Reis- Annuleringsverzekering (verplicht)
 • Invulling vrije dag

ONZE RETREATS en VEILIG REIZEN

Sluit zelf een reis- en annuleringsverzekering af. Want er zijn soms dingen die je niet had voorzien…. Informeer zelf bij je annulerings- en reisverzekering naar de regels omtrent annuleren van je reis.

We zijn aangesloten bij een garantiefonds, zodat reizigers beschermd zijn voor faillissement.

testimonials

over Myrna

Myrna van Kemenade is sinds 2007 eigenaresse van haar eigen yogaschool in Zaandam, Yogadreams. “Yogadreams bestond toen uit 1 zaal en een lounge en groeide met de jaren in kleine stapjes en ik groeide mee, van yogajuf tot ondernemer.
Tegenwoordig is Yogadreams gevestigd in een monumentaal pand – een voormalig weeshuis – met vier fantastische ruime zalen en twee knusse loungeruimtes in het hartje van Zaandam. Je kunt voor diverse vormen van yoga terecht, 7 dagen per week en hebt de keuze uit 50 lessen. Ik heb een heel team docenten met hun eigen specialisaties om mij heen en kan rekenen op een groep mensen die mij in de alledaagse gang van zaken ondersteunen.

In 2018 is Yogadreams gestart met het geven van gecertificeerde 200 uurs yoga docentenopleidingen, want de droom om mijn yoga ervaringen met zoveel mogelijk mensen te delen, die staat nog steeds aan de basis van alles wat ik onderneem!”

Myrna is gespecialiseerd in Prana Flow (Shiva Rea ) sequencing, mindful yoga & meditatie, authentiek lesgeven, is BMR therapeut en biedt persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. Daarnaast begeleidt ze yogadocenten bij het runnen van een yoga business!

Myrna - Yoga - Reis - Marrakech - Marokko - Liefde - voor

Hoe ziet deze reis er uit?

17 november – 22 november 2023 | 9 personen

Dag 1
We arriveren vroeg op de luchthaven van Marrakech. De bus wacht ons op om ons naar de oude Medina (we slapen in een Riad) te brengen. Hier wacht ons thee en wat lekkers na een lange reis. We delen de kamers in en brengen onze koffers daarheen. Er is even tijd om je om te kleden voordat we beginnen met een wandeling door de souk. Met tussendoor een heerlijke lunch in de oude stad. Het bijzondere aan de medina is dat er nog veel authentieke bewoners wonen waardoor je het dagelijkse leven zo mooi meekrijgt van de bevolking. Aan het einde van de middag kleden we ons thuis om voor een fijne Yoga les dicht bij huis. We hebben er al een hele lange dag opzitten dus we eten lekker thuis in de Riad.

Dag 2
Om 9.00 uur uitgebreid ontbijtbuffet. Hierna stappen we met elkaar op de fiets. We stappen af om de artisans te bezoeken. Zij maken alles nog met de hand. We krijgen een mooi beeld van de binnenstad en de nieuwe stad op de fiets. We rijden op de fiets naar de tuinen van Yves Saint Laurent en bezoeken deze samen met het Berber museum. We lunchen op een fijne plek in de nieuwe stad. Aan het einde van de dag doen we yoga op een mooie bijzondere plek. Na deze volle drukke dag eten we lekker thuis… zo kan iedereen lekker de avond zelf invullen.

Dag 3
9.00 uur ontbijt Hierna vertrekken we buiten de medina voor een bijzondere creatieve workshop op een fijne plek. De lunch hebben we in de medina. We lopen nog een klein rondje met elkaar voordat we ons thuis omkleden om naar de yogaschool te gaan. We maken deze avond een wandeling naar de kasbah waar we avond eten. Het is leuk om de stad ook mee te krijgen in de avond.

Dag 4
9.00 ontbijtbuffet We pakken alles wat nodig is om een dagje in de stone dessert door te brengen. Hier gaan we even helemaal tot rust komen van alle indrukken uit de stad. De luxe simpelheid is hier zo magisch! Als het weer het toelaat kunnen we er zwemmen. Lekker een boek lezen of gewoon voor je uit staren. We lunchen en dineren hier ook. Myrna zal hier ook yoga geven en een mooie lecture…… Een magische dag….. Sterren en kampvuurtjes

Dag 5
Dit gaat een bijzondere dag zijn. We combineren hier fijne luxe op zondag met een heerlijke lunch op een fancy plek. Vervolgens gaan we into het echte Marokko door een bezoek te brengen aan de plaatselijke Hamam. We worden hier helemaal begeleid en krijgen zo alle uitleg. Het is iets heel bijzonders om mee te kunnen maken. Een prachtige wekelijkse traditie in deze cultuur. Iets om best een beetje jaloers op te zijn. Na het ontbijt gaan we dit keer eerst yoga doen. Daarna kleden wij ons om in onze mooiste jurk om gezond te lunchen in El Fenn. We nemen onze Hammam spullen vast mee… Met de bus vertrekken we naar een authentieke buurt in Marrakech waar we kennis maken met de plaatselijke hamam. Hierna wacht ons een heerlijke high tea in het familiehuis van Jalil. Thuis kleden we ons nog een keer gezellig aan om in een fijn restaurant te eten met elkaar.

Dag 6
Onze dag van vertrek 9.00 uur ontbijt buffet We vertrekken voor onze laatste yoga les naar onze fijne yoga school Na thuiskomst pakken we onze koffers weer in en mogen we deze middag vrij besteden totdat we naar de airport gaan om 16.30 uur.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Vluchtgegevens

Heen: Vrijdag 17 november 2023
07:10 uur vertrek Amsterdam – 10:55 uur aankomst Marrakech

Terug: Woensdag 22 november 2023
11:40 uur vertrek Marrakech – 15:35 uur aankomst Amsterdam

Let op:
• Om naar Marokko te reizen heb je een paspoort nodig! Je Paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek! Boek zelf je vlucht bij Transavia (na groen licht van Caroline)
• Boek zelf je vlucht bij TransaviaHoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket.
• Boek je vlucht vanuit Amsterdam. Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden, wat heel handig is voor ons mooie programma.
• Kruis aan dat je je ticket wilt kunnen verzetten! Dit kost €18,00 extra maar dan kan de reis nog verzet worden mocht dit nodig zijn.

We maken ruim voor vertrek een groepsapp aan zodat alle belangrijke informatie gedeeld kan worden en we zo met de deelnemers in contact staan.

Heb je eerder al vragen bel, app of mail dan gerust info@liefdevoormarokko.nl | 06-39593119