Yoga en cultuur reis in Marrakech
met Myrna van Kemenade

17 - 22 november 2023 | 9 - 14 personen
Yoga op verschillende magische plekken

Myrna - Yoga - Reis - Marrakech - Marokko - Liefde - voor

Ontdek Yin en Yang op werkelijk fantastische plekken

Yoga op verschillende magische plekken. Caroline weet de bijzondere plekjes in de stad goed te vinden en deelt ze zo graag. Myrna zorgt voor het Yin-Yang effect in deze indrukwekkende stad. Zij gaat ervoor zorgen dat we ontspannen de stad kunnen gaan verkennen. Aan het einde van iedere dag brengt ze ons tot rust. Zo genieten we optimaal van alles wat we mee gaan maken. We combineren Yoga met gezond en lekker eten, siteseeing Marrakech op de fiets en lopend.

Myrna zal yoga, meditatie & healing geven tijdens onze reis. Zij doet dit op plekken die rustgevend en inspirerend zijn. Je verwent jezelf met een stukje me-time na een dag vol indrukken en belevenissen. Je verlaat de mat met een glimlach vol energie en dichter bij jezelf. 
 
Tijdens de yoga sessies komen de volgende yoga/meditatie stijlen aan bod:
– Mindful yoga & meditatie 
– Zachte vinyasa flow
– Begeleidende meditatie
– Yoga Nidra
– Heart Healing Movement Meditatie

6 DAGEN vol met yoga en magisch avontuur

Dag 1 Aankomst, kennismaking en wandeling door de Souk
Dag 2 Fietstocht door de oude en nieuwe stad Marrakech
Dag 3 Creatieve workshop en bezoek yogaschool
Dag 4 Dag stone dessert
Dag 5 Een luxe dag met bezoek aan de hamam
Dag 6 Na het ontbijt vertrekken we naar het vliegveld

Verblijf in de oude Medina

Onze prachtige riad (hotel) ligt in de oude Medina die op de Unesco lijst staat. We hebben de hele riad voor onszelf. En het bijzondere is dat wij ons gewoon tussen de bewoners begeven, zo krijgen we het dagelijks leven zo mooi mee.
De kamers delen we met elkaar (aparte bedden). De riad zal onze veilige thuishaven zijn voor deze dagen.

OVER DE REISLEIDERS: ECHT EN PUUR MAROKKO

Naast Myrna staan Caroline en Jalil om je de verwonderingen van Marokko te laten zien. Caroline heeft Liefde voor Marokko gestart om de schoonheid en liefde van het land over te dragen. Haar enthousiasme over dit bijzondere land is zo inspirerend!

Jalil woont en leeft in Marokko en is professionele reisleider. Hij komt zelf uit het Atlas gebergte en woont nu in Marrakech. 

Wat biedt deze reis jou?

Met de retreat wordt alles tot in de detail voor je verzorgd. Boek enkel een vlucht* voor jezelf, houd wat opzij voor een fooitje en geniet voor €1595,- p.p. van:

Inbegrepen:

 • 5 nachten 6 dagen in een luxe riad. Kamers met eigen badkamer, zwembadje in de courtyard, buitendouche, dakterras, luxe keuken, salon en haardkamer op het dakterras. Een fijne plek om te zijn!
 • Dagelijks yoga
 • Transfers
 • Uitgebreid ontbijtbuffet, gezonde lunches en diners (behalve op de vrije dag)
 • Water op de kamer
 • Koffie en thee in de riad
 • Yoga attributen (mat, blokken en bolster)
 • Excursies
 • Workshop
 • Belasting, garantiefonds en fooien
 

Niet inbegrepen:

 • De vlucht (hoe eerder geboekt hoe voordeliger)
 • Andere drankjes dan water, koffie en thee
 • Reis- Annuleringsverzekering (verplicht)
 • Invulling vrije dag
 
 

Toelichting yoga en meditatie

Vinyasa yoga 
De Krachtige Verbinder
Deze energieke les is gebaseerd op een serie houdingen die een vloeiend geheel vormen, waardoor je flow kunt gaan ervaren, ofwel ’Vinyasa’ in Sanskriet. Word je bewust van de verbinding tussen je lichaam en geest en ervaar ruimte voor eenheid en harmonie.

Deze krachtige serie – de short form ontstaan vanuit de Ashtanga- een terugkerend aantal houdingen, is fantastisch voor het lichaam, door middel van de kracht van de herhaling vind je  meditatie in beweging. Gedurende tijd ga je de verdieping in iedere houding vinden en daarmee de verdiepende werking van de serie, waar de mind kan rusten en het lichaam de ‘Vinyasa’ kan ervaren.

De lessen zijn gericht op het soepel maken en versterken van lichaam en geest. De Vinyasa is een actieve meditatie die spanningen laat verdwijnen en zorgt voor een betere lichaamshouding en vetverbranding.
 
Daarnaast geeft Vinyasa je:

 • Stabiliteit, kracht en vertrouwen
 • Krachtige en flexibele spieren
 • Een betere lichaamshouding
 • Bewustwording van lichaam en geest
 • Een bewuste ademhaling
 • Werkt goed bij slaapproblemen
 • Meditatie in beweging​

Mindful yoga & meditatie 
Verken je BinnenWereld 
In deze les gaan we met aandacht langs elk lichaamsdeel, ademhaling en gedachtes om zo ons bewustzijn te vergroten. We starten met yoga op een bewuste manier en warmen mild op, zodat de zitmeditaties aan het einde makkelijker en rustiger zijn om te doen. ​

Mindful yoga en meditatie zorgt voor: 

 • Rust in je hoofd
 • Lage, rustige ademhaling 
 • Soepeler lichaam 
 • Bewust worden van de keuzes die je maakt 
 • Voelen wat goed voor je is
 • Je grenzen herkennen en beter aangeven
Ook als je helemaal geen ervaring hebt met yoga of meditatie is deze reis geschikt voor je.
Vind je het fijn om weer even tot jezelf te komen na een volle fijne dag laat je dan niet afschrikken door de tekst hierboven.
Maar Myrna en ik vinden het fijn je te laten weten wat je kunt verwachten.
Iedereen is welkom! En Myrna is een hele down to earth en realistische wijze vrouw. 
Ik ben heel dankbaar dat wij deze reis met haar kunnen maken. Door al haar kennis die zij op ieder moment wil delen is het mogelijk jezelf te verrijken. 
Het is een belangrijk onderdeel van iedere reis die ik organiseer. Je mag een beetje leren, jezelf ontwikkelen, jezelf inspireren of eigenlijk gewoon verrijken …. Op welke manier dan ook. 
Tijdens deze reis zijn we daar iets bewuster mee bezig. 
Een mooie balans tussen inspanning en ontspanning. 

testimonials

over MYRNA

Ik geef nu ruim 20 jaar met passie les in Healingyoga, Mindfulyoga, meditatie en Vinyasa. Daarbij ben ik Her-inner Mentor voor missie gedreven ondernemers die willen kiezen zonder te verliezen. Ik blijf me met liefde ontwikkelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.

Tijdens mijn danscarrière kwam ik in Thailand in aanraking met Yoga. Wat dit met mij en mijn lichaam deed wilde ik delen met zoveel mogelijk mensen, ik heb de opleiding tot yogadocent gevolgd en ben in 2007 begonnen met mijn eigen yogaschool in Zaandam, Yogadreams.

Myrna - Yoga - Reis - Marrakech - Marokko - Liefde - voor

Het reisschema: ontspan en geniet

Yoga en cultuur reis in Marrakech met Myrna van Kemenade
Vrijdag 17 november – woensdag 22 november 2023 | 9 – 14 personen

Dag 1
We arriveren vroeg op de luchthaven van Marrakech. De bus wacht ons op om ons naar de oude Medina (we slapen in een Riad) te brengen.
Hier wacht ons thee en wat lekkers na een lange reis. We delen de kamers in en brengen onze koffers daarheen. Er is even tijd om je om te kleden voordat we beginnen met een wandeling door de souk. Met tussendoor een heerlijke lunch in de oude stad. Het bijzondere aan de medina is dat er nog veel authentieke bewoners wonen waardoor je het dagelijkse leven zo mooi meekrijgt van de bevolking.
Aan het einde van de middag kleden we ons thuis om voor een fijne Yoga les dicht bij huis. We hebben er al een hele lange dag opzitten dus we eten lekker thuis in de Riad.

Dag 2
9.00 uur uitgebreid ontbijtbuffet.
Hierna stappen we met elkaar op de fiets. We stappen af om de artisans te bezoeken. Zij maken alles nog met de hand. We krijgen een mooi beeld van de binnenstad en de nieuwe stad op de fiets.
We rijden op de fiets naar de tuinen van Yves Saint Laurent en bezoeken deze samen met het Berber museum.
We lunchen op een fijne plek in de nieuwe stad.
Aan het einde van de dag doen we yoga op een mooie bijzondere plek.
Na deze volle drukke dag eten we lekker thuis… zo kan iedereen lekker de avond zelf invullen.

Dag 3
Na het ontbijt maken we ons klaar voor een leuke creatieve workshop in de medina. Je maakt een mooi cadeautje voor jezelf om als herinnering mee naar huis te nemen.
We lunchen in de groene oase midden in de medina. Een oase van rust in de drukte medina….
We lopen weer richting de riad door de souk heen. We kleden ons om voor de yoga les op een bijzonder plekje. In de avond wandelen we richting Kasbah voor ons diner. Leuk om ook een indruk te krijgen hoe de stad er in de avond uitziet.

Dag 4
Na het ontbijtbuffet heb je vrije tijd tot 3 uur…..Zo kun je even lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien een museum bezoeken of een massage afspreken. Of even lekker shoppen in de souk. We zijn er om je op wet te helpen. De lunch regel je zelf in de stad, het kruidenpleintje is een fijne plek hiervoor.
Om 3 uur vertrekken we naar de woestijn voor een magische yoga les en lecture. We genieten van de ondergaande zon en dineren er met kaarslicht en gitaarmuziek.

Dag 5
We starten de ochtend na het ontbijt in de plaatselijke hamam om de hoek van de riad. We doen dit niet alleen maar met een beetje hulp van een lieve Marokkaanse dame die ons de gebruiken een beetje uitlegt. Zo kunnen we ons helemaal op ons gemak voelen en in het een hele mooie beleving. Marokkaanse vrouwen gaan iedere week zo’n 2 a 3 uur naar de hamam. Een heerlijke plek om te ontspannen. Voor ons heel bijzonder om dit eens van dichtbij mee te mogen maken.

De lunch nuttigen we in El Fenn…. Gewoon een feestje!
 
Na deze heerlijke lunch lopen we naar de yoga school waar we yoga in de buitenlucht zullen hebben. Een Magisch plekje in de medina.
Thuis kleden we ons om voor ons laatste bijzondere diner in de stad….. Alweer het einde van onze mooie reis met elkaar.
 
Dag 6
Na het ontbijt vertrekken we naar de airport voor de vlucht terug naar Amsterdam

belangrijke informatie

We delen de kamers. 
Liefde voor Marokko is een officiële reisorganisatie die is aangesloten bij een garantiefonds.

Vluchtgegevens
Heen: Vrijdag 17 november 2023
07:10 uur vertrek Amsterdam – 10:55 aankomst Marrakech
Terug:  Woensdag 22 november 2023
11:40 uur vertrek Marrakech – 15:35 uur aankomst Amsterdam

Let op:
• Om naar Marokko te reizen heb je een paspoort nodig! Je Paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek! Boek zelf je vlucht bij Transavia (na groen licht van Caroline)
• Boek zelf je vlucht bij Transavia. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket.
• Boek je vlucht vanuit Amsterdam. Zo hebben we allemaal dezelfde vlucht en tijden, wat heel handig is voor ons mooie programma.

We maken ruim van tevoren een groepsapp aan met alle deelnemers. Hierin deel ik belangrijke informatie voor iedereen en kunnen jullie ook vragen stellen.

Heb je eerder al vragen bel, app of mail dan gerust info@liefdevoormarokko.nl | 06-39593119